*ACUM INDREPTATI-VA CAILE si FAPTELE*

*ACUM INDREPTATI-VA CAILE si FAPTELE* (IEREMIA 26-13A)

*Acum indreptati-va caile si faptele,ascultati glasul DOMNULUI* Petru Valdo a fost un negustor bogat din Lyon (Franta) si a trait in a doua jumatate a secolului al XII-lea. Intr-o seara pe cind se afla cu citiva prieteni la masa, unul dintre ei fiindu-i rau a cazut jos si a murit pe loc. Petru Valdo s-a gindit ce s-ar face daca moartea l-ar duce si pe el asa de fulgerator inaintea lui DUMNEZEU. El nu era pregatit pentru asa ceva! In starea in care era el nu vreia sa-L intilneasca pe DUMNEZEU. Dar de ce? Ce-i lipsea lui Petru Valdo?

Ingrozit de intimplarea aceea s-a dus la duhovnic si l-a intrebat: „Ce ar trebui sa faca el ca sa fie mintuit?” Duhovnicul i-a sugerat cuvintele DOMNULUI ISUS din pilda cu tinarul bogat care spun: vinde tot ce ai si da la saraci. Valdo nu a sovait ca acel tinar din parabola DOMNULUI ISUS. A dat sotiei si ficei sale ceea ce aveau de trebuinta. si-a achitat toate datoriile, iar cu ce i-a ramas a impartit la saraci. Este acesta remediul care potoleste constiinta si da pace sufletului? Nu, desigur ca nu! Auziti ce spune scriptura: Dar primeste DOMNUL oare mii de berbeci sau zeci de mii de riuri de undelemn? Desigur ca nu! Sau sa dau eu pentru faradelegile mele pe intiiul meu nascut, rodul trupului meu, pentru pacatul sufletului meu? Imparatul lui Israel Ahab asa a facut cu pretul vietii copiilor sai a zidit Ierihonul si i-a pus portile.

Dar ce vrea DOMNUL? Ti s-a aratat omule ce este bine si ce alta cere DOMNUL de la tine,. Mica 6-7,8. Oare ajunge ca ti-ai impartit averea la saraci? Asa a facut Petru Valdo. Auziti ce spune scriptura si cum ii vineaza pe naivii lumii acesteia crezind ca daca face o fapta de caritate vor fi mintuiti, asemenea lui Valdo. Şi chiar dacă mi-aş împărţi toată averea pentru hrana săracilor, chiar dacă mi-aş da trupul să fie ars, şi n-aş avea dragoste, nu-mi foloseşte la nimic. 1 Corinteni 13-3. Scriptura mai spune: Dragostea să fie fără prefăcătorie. Romani 12:9 Ţinta poruncii este dragostea, care vine dintr-o inimă curată, dintr-un cuget bun şi dintr-o credinţă neprefăcută. 1Timotei 1:15 Caci toata legea se cuprinde intr-o singura porunca:Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti. Galateni 5-14. Valdo a simtit acest lucru si s-ar fi uitat in oglinda (in scriptura) care ar fi raspuns la nevoile sufletului sau. Insa in timpul acela Biblia inca nu fusese tradusa in limba poporului sau. Valdo n-a deznadajduit! Ajutat de doi preoti a tradus Biblia in limba vorbita de el si din CUVINTUL lui DUMNEZEU a aflat despre mintuirea pe care a dat-o DUMNEZEU tuturora prin credinta in FIUL SAU ISUS. Daca mai traiesti inca in docme si in invataturi sterile care mai degraba te indeparteaza de DUMNEZEU, afla astazi ca raspunsul la toate nevoile tale si a sufletului tau este ACELA pe care l-a gasit Valdo „ISUS CHRISTOS”. ISUS CHRISTOS este implinirea fagaduintelor lui DUMNEZEU date omenirii de-a lungul istoriei. Evanghelistul Luca ne descrie cu o frumusete grozava aceasta in Evanghelia sa la capitolul 4-16:21: A venit in Nazaret,unde fusese crescut;si dupa obiceiul SAU,in ziua Sabatului,a intrat in sinagoga.S-a sculat sa citeasca,si i S-a dat cartea proorocului Isaia.

Cind a deschis-o,a dat peste locul unde era scris:”DUHUL DOMNULUI este peste MINE,pentruca M-a uns sa vestesc saracilor Evanghelia;M-a trimis sa tamaduiesc pe cei cu inima zdrobita,sa propovaduiesc robilor de razboi slobozirea,si orbilor capatarea vederii;sa dau drumul celor apasati,si sa vestesc anul de indurare al DOMNULUI.In urma a inchis cartea,a dat-o inapoi ingrijitorului,si a sezut jos.Toti cei ce se aflau in sinagoga,aveau privirile pironite spre EL.

Atunci a inceput sa le spuna:***Astazi s-au implinit cuvintele acestea din Scriptura,pe care le-ati auzit***.Si daca Petru Valdo a gasit raspunsul la nevoile sale,cu multa truda lucrind la traducerea Bibliei in limba sa,numai ca sa fie mintuit,a renuntat la tot comfortul pentru ISUS.

Tu nu trebuie sa faci nimic,decit sa crezi in CUVINTUL lui DUMNEZEU care glasuieste de veacuri si ne arata ca Solutia la toate nevoile noastre a rezolvat-o DUMNEZEU in ISUS CHRISTOS FIUL SAU.Si Scriptura altii S-au trudit sa o traduca pentru tine.DOMNUL sa te binecuvinte.        (Mihai Ciritel)

„Asa vorbeste Domnul ostirilor: „Intoarceti-va la
Mine, zice Domnul ostirilor, si Ma voi intoarce si Eu la voi, zice Domnul
ostirilor. (Zah.1:3)

~sprelumina~

(dutu)

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s