INCHINAREA ADEVARATA

blogul lui "DUTU"

blogul lui „DUTU”

INCHINAREA ADEVARATA

ADEVARATA ÎNCHINARE ESTE DOAR LUI DUMNEZEU , IN DUH SI ADEVAR …IOAN 4: 24
LUATI SEAMA CA NIMENI SA NU VA FURE CU FILOZOVIA SI CU O AMAGIRE DESARTA, DUPA DATINA OAMENILOR, DUPA INVATATURILE INCEPATOARE ALE LUMII, SI NU DUPA HRISTOS….COL. 2: 8

Inchinarea – Inima lucrurilor
Inchinarea poate include rugaciunea, citirea Cuvantului lui Dumnezeu cu o inima deschisa, cantarea, participarea la masa Domnului si slujirea altora.

Inchinarea nu este limitata la un singur act, ci este realizata corespunzator atunci cand inima si atitudinea unei persoane sunt in starea potrivita….

Lauda si inchinarea sunt rezervate exclusiv pentru Dumnezeu. Numai El este vrednic de a primi lauda si inchinare si nici una din fiintele create de El nu trebuie sa primeasca inchinare. Nu trebuie sa ne inchinam sfintilor, profetilor, statuilor, idolilor, ingerilor si nici altor dumnezei falsi. Nu ar trebui sa ne inchinam cu gandul de a primi ceva in schimb, cum ar fi o vindecare miraculoasa. Inchinarea trebuie facuta pentru Dumnezeu si doar de dragul Lui! Inchinarea poate fi o lauda publica la adresa lui Dumnezeu (Psalmul 22:22, 35:18), intr-un comunitate de crestini, acolo unde putem proclama prin cantare si lauda adorarea si multumirea noastra fata de Dumnezeu si fata de ceea ce a facut El pentru noi. Inchinarea adevarata este simtita in interior, si apoi este exteriorizata prin actiunile noastre. Exteriorizarea inchinarii din obligatie nu este placuta lui Dumnezeu si este complet inutila. El vede orice urma de ipocrizie si El dispretuieste inchinarea fara implicarea inimii (Amos 5:21-24).

O ilustratie edificatoare in acest sens este relatarea despre Cain si Abel, primii fii ai lui Adam si ai Evei. Amandoi i-au adus jertfe lui Dumnezeu, dar Dumnezeu a fost multumit doar de jertfa lui Abel. Cain si-a adus jertfa din obligatie. Abel a adus cei mai buni miei din turma sa din credinta adevarata si din respect fata de DUMNEZEU.

Dar vine ceasul, si acum a si venit, cand inchinatorii adevarati se vor inchina Tatalui in duh si in adevar;
fiindca astfel de inchinatori doreste si Tatal.
(Ioan.4:23)

Cui te inchini si care este felul inchinari tale?

~sprelumina~

(dutu)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s