CATEVA DIN OBICEIURILE TRADITIONALA PENTRU A AVEA UN AN BUN.

 

 

CATEVA DIN OBICEIURILE TRADITIONALA PENTRU A AVEA UN AN BUN.

blogul lui "DUTU"

blogul lui „DUTU”

Fiecare dintre noi îşi doreşte ca anul viitor să fie mai bun, să aibă mai puţine probleme şi griji, iar norocul să nu-l ocolească. Pentru a se asigura că le va merge bine în noul an, oamenii obişnuiesc să respecte anumite tradiţii, unele mai vechi preluate de la moşi-strămoşi, iar altele moderne, împrumutate de la alte popoare.

Purtaţi ceva nou şi ceva roşu

În noaptea dintre ani, tradiţia spune că este bine să aveţi haine noi şi cel puţin un obiect de îmbrăcăminte roşu, care să va poate noroc în continuare. Pentru că anul se înnoieşte, oamenii e bine să urmeze această tendinţă pentru a nu rămâne ancoraţi în trecut. La miezul nopţii, puneţi-vă o dorinţă – are toate şansele să se împlinească.

Sărutul de la miezul nopţii

Pentru a vă asigura că veţi rămâne alături de persoana iubită şi în anul viitor, nu uitaţi să o sărutaţi la miezul nopţii. Dacă petreceţi Revelionul alături de cei dragi, îmbrăţişaţi-i pentru a-i simţi aproape şi a pentru a păstra afecţiunea şi relaţiile strânse şi în continuare.

Paharele pline şi bani în buzunare

Anul Nou nu trebuie să va prindă cu buzunarele goale sau fără nimic în pahare. E semn că vă aşteaptă un an prost şi lipsit de realizări. În schimb, dacă aveţi grijă să întâmpinaţi Anul Nou cu plin, vă va merge bine mai ales pe plan financiar. Aveţi grijă să nu intraţi în 2013 cu datorii! Toate trebuie plătite cel târziu pe 31 decembrie dacă vreţi să vă meargă bine şi să nu aveţi probleme cu banii.

Primul vizitator

Prima persoană care va intra în casă, după miezul nopţii, e bine să fie un bărbat înalt, brunet şi frumos, care să aducă un cadou. Blonzii sau roşcaţii aduc ghinion şi nici femeile nu sunt de dorit pentru a vă vizita primele. În prima zi a anului, nu e bine să arunci nimic din casă, nici măcar gunoiul.

Faceţi zgomot pentru a alunga spiritele rele

În noaptea dintre ani este bine să faceţi mult zgomot ca să alungaţi spiritele rele. Fiţi veseli şi nu plângeţi, pentru că altfel veţi fi trişti tot anul. Pe masa de Anul Nou aşezaţi crenguţe de vâsc despre care se spune că aduce noroc. Nu agăţaţi calendarul pentru noul an pe perete înainte ca acesta să înceapă pentru că aduce ghinion. Dacă vreţi să vă meargă bine la serviciu, faceţi pe 1 ianuarie ceva care are legătură cu cariera voastră.

Nu stiu cat lucreaza obiceiurile acestea ,dar stiu ca Dumnezeu revarsa binecuvantarea Lui peste toti aceeia car il slujesc,sa facem tot ce e posibil ca sa ramanem sub binecuvantarea Domnului.

Binecuvantarea Domnului imbogateste si El nu lasa sa fie urmata de
niciun necaz. – (Prov.10:22)

~sprelumina~

(dutu)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s