CE ESTE LEGEA ?

CE ESTE LEGEA ?

blogul lui "DUTU"

blogul lui „DUTU”

(Ioan.1:17) – …caci Legea a fost data prin Moise,dar harul si adevarul au venit prin Isus Hristos.

Opinii a diferitilor oameni nu fara insemnatate cu privire la Lege:
1) Legile sunt panze de paianjen prin care mustele mari trec si cele mici sunt prinse.

2).Legea este raţiunea neatinsă de dorinţă.
3).Legea este un amestec iscusit de uzanţe care sunt benefice pentru societate, şi care ar fi putut fi urmate chiar dacă nici o lege nu ar fi existat, şi altele care sunt în avantajul unei minorităţi conducătoare, dar dăunătoare pentru masele de oameni, şi le pot fi impuse numai prin teroare.
4).Fiecare lege este o încălcare a libertăţii.
5).Legea reprezintă efortul omului de a organiza societatea.
6).Legea este o regulă dictată de puterea legiuitoare, care ordonă, opreşte sau permite ceva, şi care toată lumea este datoare să i se supună.
7).Legea este prietenul celui slab.(Cel tare are bani si scapa de osanda legii)
8).Legea este spaţiul neutru obţinut în urma renunţărilor libere la un cuantum de libertate în vederea obţinerii unei constrângeri (şi a unei libertăţi) comune.
9).O lege e ceva care trebuie să aibă o bază morală, în aşa fel încât să existe o forţă constrângătoare internă căreia să i se supună fiecare cetăţean.
10).Legea este ultimul rezultat al înţelepciunii umane care acţionează asupra experienţei umane pentru beneficiul poporului.
11).Legile sunt doar cuvinte pe hârtie, cuvinte care se schimbă după toanele societăţii şi sunt interpretate diferit în fiecare zi de politicieni, avocaţi, judecători şi poliţişti.
12)Legea este un proces prin care ceea ce este nemanifestat devine manifest, prin care observatorul devine obiectul observat, prin care cel care vede devine una cu ceea ce vede, prin care cel care visează devine una cu visul său.
13).Legea este întruchiparea sentimentului moral al oamenilor.
14).Legea este garanţia faptului că cetăţenii vor fi oneşti unii cu alţii.

Este foarte drept asa cum spune Scriptura ca Legea este sfanta,dreapta si buna,daca este intrebuintata bine.Nicidecum nu ne ducem la”LAICI”caci ei intotdeauna fac legi in asa fel sa-i protecteze pe ei si sa-i condamne pe majoritatea.In paragraful 4 spune:”Fiecare lege este o incalcare a libertatii”.
Sa ne aducem aminte cu totii despre zilele inceputurilor cind Dumnezeu L-a asezat pe om in gradina Edenului;aparent nu i-a dat nici o lege,dar omul a primit o porunca:”Poti sa maninci dupa placere din orice pom din gradina;dar din pomul cunostintei binelui si raului sa nu mananci,caci in ziua in care vei manca din el,vei muri negresit”.Auziti ce spune Pavel in romani 5-13:”Caci inainte de lege pacatul era in lume”.Dar pacatul nu este tinut in seama cata vreme nu este o lege.

Pacatul a existat de la inceput dar era lipsit de putere pentruca nu era o lege.Deci si pacatul s-a folosit de aceeasi lege.Daca si pacatul s-a folosit de aceeasi porunca,sa vedem care au fost consecintele lui.Pana cind a venit porunca(LEGEA)pacatul a fost mort,cind a venit porunca(LEGEA)pacatul a inviat si noi am murit.
Pavel apostolul luminat de DUHUL SFINT zice in Romani 7-7:11:
Deci ce vom zice?Legea este ceva pacatos?Nici de cum!Dimpotriva,pacatul nu l-am cunoscut decat prin Lege.De pilda,n-as fi cunoscut pofta,daca Legea nu mi-ar fi spus:”Sa nu poftesti”.Este exact porunca care a fost data in Eden si odata cu ea s-a zamislit si pofta,si pacatul s-a folosit de ea dand moartea omului.Apoi pacatul a luat prilejul,si a facut sa se nasca in mine prin porunca tot felul de pofte;Caci fara Lege pacatul este mort.
Cind omul a fost fara o lege,traia;dar cind a venit porunca pacatul a inviat si omul a murit.Si porunca,ea,care trebuia sa-mi dea viata,mi-a pricinuit moartea.Pavel spune ca:Legea aduce manie;si unde nu este o lege nu este nici o incalcare de lege.
Legea lui Dumnezeu a primit-o un singur popor”Evreii”.Sa vedem cum au intrebuintat-o ei?

Exemplele sint enorm de multe in Sfintele scripturi,dar eu o sa dau doar citeva exemple care ne poate ajuta sa intelegem.Intotdeauna cand este vorba despre lege si judecata fiecare este gata sa i-a piatra si sa arunce in semenul sau,dar daca este vorba despre el si ai lui lucreaza cu clementa.Si vom vedea chiar cum au procedat oamenii lui Dumnezeu.

David cind a pacatuit cu Bat-Seba,dupa lege trebuia omorit cu pietre.Cind a venit proorocul la el,si prin DUHUL i-a prezentat fapta intr-o forma atit de delicata,David singur si-a dat verdictul fara sa stie ca sabia lui Damocles este deasupra capului sau.Daca prin absurd altcineva ar fi facut fapta,acea persoana ar fi platit pretul,dar,pentruca a fost vorba de el a cerut clementa.A primit-o dar,nu prin”LEGE”.Tot in casa lui David,fapta lui Amnon cu sora-sa Tamar,dupa Lege amindoi trebuia omoriti.Daca o fata fecioara este logodita,si o intilneste un om in cetate si se culca cu ea,sa-i aduceti pe amindoi la poarta cetatii,si sa-i ucideti cu pietre,si sa moara amindoi:”fata,pentruca n-a tipat in cetate,si omul,pentruca a necinstit pe nevasta aproapelui sau.In cazul acesta nu s-a intimplat nici una nici alta,pentru ca era in casa imparatului.
In paragraful 11 zice ca cei mari folosesc legea dupa bunul lor plac.Si ce se intimpla atunci?Cel slab chiar daca dupa Lege are dreptate devine victim celui tare,pentruca Legea nu este intrebuintata bine.Dupa Lege Maria Magdalena trebuia ucisa cu pietre,dar era nedrept,ca,lipsea partea cealalta.
In Biblia ortodoxa este in cartile necanonice o istorioara intimplata in Babilon.O femeie cu numele Suzana facea baie in curtea casei ei inconjurata de slujnicile ei.Ea era foarte frumoasa si doi preoti in vremea aceea s-au aprins in poftele lor dupa ea,si-n fiecare zi o urmarea,pina cind intr-o zi s-au intilnit amindoi.si cind si-au marturisit unul altuia pofta,sau pacatul de care erau stapiniti,au urmarit-o si mai mult.Si amindoi i-au propus sa se culce cu ea.
Daca ea a refuzat ca era tematoare de Dumnezeu,ei au condamnat-o la moarte prin improscare cu pietre.
Dar Duhul  Domnului  a venit peste Daniel cand cred ca nu avea mai mult de 14 sau 15 ani.Si prin cercetarile facute de el prin Duhul  a scapat femeia de la moarte.Dragii mei,Legea,n-a adus nimic bun.Legea a adus cu ea pedeapsa,osanda,peste intreaga omenire.Scriptura spune:Atunci un lucru bun mi-a dat moartea?Nicidecum.Dar pacatul,tocmai ca sa iasa la iveala ca pacat,mi-a dat moartea printr-un lucru bun,pentruca pacatul se sa arate afara din cale de pacatos,prin faptul ca se slujea de aceeasi porunca.

Cine vrea sa fie mantuit prin Lege Scriptura spune clar,ca,s-a despartit de Christos.

Christos  ne-a rascumparat de sub blestemul Legii,facindu-Se blestem pentru noi.

Si nimeni nu este socotit neprihanit inaintea lui Dumnezeu,prin Lege,este invederat,”ca cel neprihanit prin credinta va trai”.
Dumnezeu sa ne ajute pe toti sa intelegem”Ce este Legea,si care sint consecintele ei”.
Legea iti face de cunoscut ca esti pacatos si trebuie sa mori.Fiindca plata pacatului este moartea:dar darul fara plata a lui DUMNEZEU este viata vesnica in Isus Christos Domnul nostru.

~sprelumina~

(dutu)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s