CE ESTE HARUL

CE ESTE HARUL.., (Tit.2:11)

blogul lui "DUTU"

blogul lui „DUTU”

Caci harul lui Dumnezeu ,care aduce mantuire pentru toti oamenii,a fost aratat…
Se spune ca dupa cel de-al doilea razboi mondial,in anul 1948,in Corea s-a petrecut o intamplare care a uimit lumea.Pastorul Son traia cu familia sa in orasul Soon-chun,care fusese cucerit in toamna anului 1948 si se afla sub controlul partizanilor de cateva zile.Citiva politisti si barbati de frunte ai orasului au fost omorati fara multa vorba.
Ura unor oameni impotriva crestinilor era atat de mare,incat in cele din urma au ucis si pe cei doi fii ai pastorului Son,care il marturisisera cu multa convingere pe Christos Domnul.

Mai intai l-au legat la ochi pe fiul cel mare si,cind fiul cel mic a cerut sa-i dea voie sa moara in locul lui,au fost impuscati amandoi.”UCIDETI-L!”El este si mai rau decit fratele lui,a urlat conducatorul studentilor.

Dar insurectia n-a durat mai mult de o saptamana.
Soldatii regimului au fost trimisi la Soon-chun si curind situatia s-a inversat.Acum erau urmariti toti cei care luasera parte la revolta.Printre acestia era un baiat care facea parte din clica care i-a impuscat pe cei doi frati crestini.
Acum trebuia sa plateasca cu viata sa.Executarea ucigasului de catre trupele regimului ar fi fost o chestiune de restabilire a ordinii si dreptatii.”Ochi pentru ochi si dinte pentru dinte”,ar fi fost bucuria simtului nostru pentru dreptate.Pastorul Son a auzit de sentinta data ucigasilor fiilor lui.Si dupa toate astea n-a ramas pasiv.
La ce reactie s-ar fi putut astepta cineva,intr-o asemenea situatie din partea celor ce au suferit?
Pastorul si-a trimis fica,in virsta de 13 ani,sa caute cit mai repede posibil locul de executie si acolo sa faca o cerere.Fata a alergat cit a putut de repede si a adus plutonului de executie o veste care i-a uimit pe toti cei prezenti.
“Tatal meu va roaga ca persoana care a ucis pe fratii mei,sa nu fie batuta sau ucisa….si n-a mai putut continua ca,ochii i s-a umplut de lacrimi”.Cealalta rugaminte,era sa-i permita pastorului sa-l infieze pe ucigasul fiilor lui.
Rugamintea i-a fost ascultata si criminalul a fost gratiat si infiat de tatal celor doi fii care au fost impuscati.
O intimplare incredibila,dar adevarata,care ar trebui sa ne darime toate simturile noastre de dreptate.
Aceasta inseamna”HAR”(gratiere)!Exact aceeasi sansa incredibila este oferita de Dumnezeu fiecarui om.
Noi toti sintem constient,sau inconstient,vinovati de moartea Fiului Sau Isus Hristos.
Potrivit Legii,si expresiei de care Domnul Isus  s-a folosit de multe ori spunind:S-a zis in vechime:”Ochi pentru ochi si dinte pentru dinte”.Dar eu va spun:iubiti pe vrajmasii vostri,binecuvantati pe cei ce va blastama,faceti bine celor ce va urasc,si rugati-va pentru cei ce va asupresc si va prigonesc,ca sa fiti fii ai Tatalui vostru care este in ceruri;caci EL face sa rasara soarele Sau peste cei rai si peste cei buni,si da ploaie peste cei drepti si peste cei nedrepti.
Daca iubiti numai pe cei ce va iubesc,ce rasplata mai asteptati?Nu fac asa si vamesii?
Si daca imbratisati cu dragoste numai pe fratii vostri,ce lucru neobisnuit faceti?Oare paganii nu fac la fel?
Isus Hristos a fost condamnat la moarte pe Golgota pentru pacatul meu si pacatul tau.Scriptura spune:
Toti au pacatuit si sint lipsiti de slava lui Dumnezeu.Prin urmare noi toti ar fi trebuit sa ne despartim de Dumnezeu pentru vesnicie printr-o moarte vesnica.Dar Dumnezeu care este plin de indurare si bunatate,nu ne-a condamnat.
Si aceasta inseamna”HAR”.Auziti ce spune Scriptura in Galateni 4-4,5:
Dar cand a venit implinirea vremii,Dumnezeu a trimis pe Fiul Sau ,nascut din femeie”nascut sub LEGE ca sa rascumpere pe cei ce erau sub LEGE”,pentruca sa capatam infierea.Pentru cei care se bazeaza pe LEGE ei,nu pot primi mantuirea,pentruca LEGEA cere razbunare,LEGEA osandeste,aduce manie.Tot in Galateni scrie.
Si daca LEGEA a fost data prin Moise,si cerea cu fermitate pedepsirea pacatosului,sau a aceluia care a incalcat-o,”HARUL”a fost adus de Isus Hristos ,si El iarta,gratiaza,iar la urma te si infiaza facindu-te fiu a lui Dumnezeu,mostenitor la viata vesnica impreuna cu Isus  si mostenitor la imparatie.Aceasta inseamna”HAR”.
De harul acesta s-a bucurat Maria Magdalena,Saul din Tars,mai tirziu Pavel,temnicierul din Filipi,talharul de pe cruce,”EU si TU”care crezi in”HARUL”care ne-a fost adus de la Dumnezeu prin Fiul Sau,Isus.
Daca te indoiesti de aceasta asculta-l pe apostolul Iacov ce spune cu privire la LEGE:
Caci cine pazeste toata LEGEA,si greseste intr-o singura porunca,se face vinovat de toate.Caci CEL ce a zis:”Sa nu preacurvesti”,a zis si”Sa nu ucizi”.Acum,daca nu preacurveasti,dar ucizi,te faci calcator al LEGII.
Slavim Numele lui Dumnezeu ca prin Isus Hristos ne-a trimis”HAR dupa HAR”asa cum spune Ioan in Evanghelia sa la capitolul 1.

Vreau sa inchei cu doua versete foarte frumoase din Efeseni 2-4,5 care zice:
Dar Dumnezeu,care este bogat in indurare,pentru dragostea cea mare cu care ne-a iubit,macar ca eram morti in greselile noastre,ne-a adus la viata impreuna cu Christos,(prin”HAR”sinteti mantuiti)
Dumnezeu  sa va dea un duh de descoperire a Aceluia  care a venit sa ne aduca acest”HAR”Isus Hristos.
~sprelumina~

(dutu)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s