„UNDE-I HAINA DE NUNTA ?” (1)

UNDE-I HAINA DE NUNTA 1

 

blogul lui "DUTU"

blogul lui „DUTU”

„PRIETENE”,I-A ZIS EL: „UNDE-I HAINA DE NUNTA?”

 

  • Imparatul a intrat sa-si vada oaspetii; si a zarit acolo pe un om care nu era imbracat in haina de nunta. „Prietene”, i-a zis el, „cum ai intrat aici fara sa ai haina de nunta?” Omul acela a amutit. (Matei.22:11-12).

In aceasta minunata pilda Mantuitorul  nostru,vrea sa ne aduca aminte de doua lucruri:

-Sant unii care au fost alesi,asa cum au fost”EVREII”,ei au fost alesi de Dumnezeu,ca popor al Lui  cu un scop bine determinat:Exodul 19-6:“Imi veti fi o imparatie de preoti si un neam sfint.Acestea sint cuvintele pe care le vei spune copiilor lui Israel”.
-Pentru ca poporul lui Dumnezeu ,Israel,n-au fost vrednici de alegerea de care s-au bucurat,si sa-au indepartat de Dumnezeu, Dumnezeu  nu si-a abandonat planul Sau ,sau sa caute o optiune mai buna pentru Evrei,ci El a facut de la Isus  incoace o chemare pentru toate popoarele lumii si scopul este acela-si.1 Petru 2-9:”Voi sinteti o semintie aleasa,o preotie imparateasca,un neam sfint,un popor,pe care Dumnezeu  si L-a cistigat ca sa fie al Lui,(vedeti bine castigat prin chemare,nu ales),ca sa vestiti puterile minunate ale celui ce va*chemat din intuneric la lumina Sa*minunata.

 

Ce s-ar fi intimplat daca,si neamurile ar fi fost ca Evreii?Sa-i intoarca spatele?Ar fi schimbat Dumnezeu  planul,sau L-ar fi abandonat:Nu!Pentruca Ioan Botezatorul cand a inceput sa propovaduiasca botezul pocaintei spre iertarea pacatelor zicea celor care venea sa primeasca botezul:”Pui de napirci,cine va invatat sa fugiti de minia viitoare?”.Faceti dar”ROADE”,vrednice de pocainta voastra.Si sa nu credeti ca puteti zice in voi insiva:”Avem ca tata pe Avram!Caci va spun ca Dumnezeu ,din pietrele acestea poate sa ridice fii lui Avram”.Cand Domnul Isus  a intrat in Ierusalim,calare pe magarus,a fost intampinat cu aplauze si ovatii de bucurie de toti.Dar Fariseii si carturarii i-au zis:”Invatatorule ,cearta-ti ucenicii!”Adica sa nu mai laude pe Cel  ce venea in Numele Domnului.
Domnul le-a raspuns:”Va spun ca,daca vor tacea ei,pietrele vor striga!”.
Cu alte cuvinte Domnul  nici intr-un caz nu si-a abandonat planul Sau .Si asa cum se intampla pretutindeni,lucrezi pentru o companie,faci ce ti se spune,lucrezi cum ti se cere si te imbraci cu o vestimentatie pregatita gata de acea companie,si pe hainele ei vor fi toate semnele de cunoastere a acelei companii,pentru ca oamenii sa vada si sa stie ca tu apartii acelei companii de unde primesti un salar.Si Daca asta se intampla in mijlocul oamenilor de rand,tot asa si la Dumnezeu ,cand ai primit chemarea si-ai acceptat-o,nu mai faci ce vrei tu,nu te mai imbraci cum vrei tu,pentruca am auzit de multe ori :”Nu conteaza cum te imbraci,ci conteaza cum iti este inima”.
Asta-i o invatatura draceasca,pentru ca din inima ies izvoarele vietii.Si-n frumoasa noastra pilda,pentruca cei alesi n-au venit,cei chemati au venit si a umplut sala ospatului,Imparatul  a venit sa-si vada oaspetii.
Si toti cati au raspuns invitatiei,trebuiau sa primeasca cate o haina de la Imparat pentru ospat.Si tocmai cind Imparatul  a intrat;cum l-a descoperit pe cel ce nu era in regula?”N-avea haina de nunta data de Imparat!Imparatul L-a observant,si cand s-a apropiat de el,L-a intrebat:”Prietene,i-a zis el,cum ai intrat aici fara sa ai haina de nunta?
Omul ingrozit,a amutit.Imaginati-va,cum am zis la inceput,lucrezi intr-o companie unde se fac becuri si trebuie sa imbraci hainele companiei sa te cunoasca lumea,si compania.Dar daca tu lucrezi acolo cum am amintit si imbraci o haina de McDonalld sa-i faci reclama.Te mai tine compania oare?Eu zic ca;Nu!Noi prin vestimentatia noastra trebuie sa fim cunoscuti de Dumnezeu ,si apoi de lume,sa stie cine santem.Noi santem ca niste semne de circulatie pe calea spre cer.

 

Astazi in bisericile din intreaga lume este o asimilare a Bisericii in ce priveste vestimentatia tuturor asa de mare ca nu stii vin la Biserica sau la discoteca.

Si haina lumii vrea sa impresioneze,vrea sa seduca,in special dau un avertisment femeilor,pentruca ele intruchipeaza o bogatie de frumuseti in felul dupa cum se imbraca,si haina lumii socheaza,si haina lumii te face de multe ori daca te uiti prea mult la el sau la ea,sa-ti pierzi mintea si sa te treaca toate transpiratiile.De altfel am si fost foarte mult criticat cind am avut acele predici despre inbracaminte,iar unii au si intrerupt relatiile de prietenie cu mine

Noi nu trebuie sa ne lasam asimilati de lume.

Dumnezeu ,atunci cand ne-a chemat ne-a pregatit pentru fiecare cate o haina,dupa care vom fi usor de recunoscut.

Si haina Domnului  nu este ispititoare,nu socheaza ci ea este intocmai asa cum o vrea si o cere cel ce ne-a dat-o.Apocalipsa 22-14:”Ferice de cel ce isi spala”HAINELE”,ca sa aiba drept la pomul vietii,si sa intre pe porti in cetate!”.
S-a asternut o tacere dureroasa si resemnata peste multi dintre credinciosii care altadata umpleau cerul cu bucuria unei iubiri fara de seaman. Am ramas fara cuvinte! O nadejde amanata ne-a imbolnavit sufletele care au amutit.
Viclenia si stransoarea pacatului au vlaguit trupul si au prins ca intr o gheara sufletul care scoate doar gemete. Nebunia alegerilor gresite, urmele adanci ale faradelegii au ucis cuvintele sfinte, au furat puterea lor si au ramas simple mestesugiri omenesti.

Boala, necazul, lipsa painii au asprit inima si ne-a amutit pe multi.

 

Fara cuvinte, fara vreo intelegere a ceea ce ni se intampla, uluiti si speriati ne ducem mana la gura si ne uscam  inainte de vreme.
Nu acesta trebuie sa fie finalul.

Acum, mai mult ca oricand, nu taceti! Inaltati rugaciuni fierbinti cu strigate mari catre Cel ce poate sa ne scape si ne va scapa. Nu va resemnati, nu amutiti, nu ramaneti muti inaintea Aceluia  care asteapta un raspuns: da, Doamne, am gresit!Da, Doamne, mi-e greu!Da, Doamne, nu mai pot!
Raspundeti rautatii cu cuvinte intelepte, raspundeti necazului cu valuri de rugaciune, raspundeti caderilor cu strigatele caintei.La vremea potrivita Dumnezeul nostru ne va asculta ,El Imparatul care ii pasa de cei ce vin la nunta ,de felul in care sunt imbracati.

~sprelumina~

(dutu)

Un gând despre „„UNDE-I HAINA DE NUNTA ?” (1)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s