„UNDE-I HAINA DE NUNTA?”( 2)

„UNDE-I HAINA DE NUNTA?”( 2) 

„PRIETENE”,I-A ZIS EL:”UNDE-I HAINA DE NUNTA?”

blogul lui "DUTU"
blogul lui „DUTU”

Imparatul a intrat sa-si vada oaspetii;si a zarit acolo pe un om care nu era imbracat in haina de nunta.„Prietene”, i-a zis el, „cum ai intrat aici fara sa ai haina de nunta?” Omul acela a amutit. (Matei.22:11-12).
Asa dupa cum ne invata Sfinta Scriptura in afara de cei care s-au nascut in familii bune de credinciosi(si acestia au nevoie de o intalnire personala cu Isus;mantuirea nu se transmite si nici nu se mosteneste din tata in fiu…),si si-au pastrat hainele curate,noi toti care ne-am intors din lume,cand am venit la Dumnezeu  aratam ca fiul risipitor;murdari,imbracati in zdrente,si mirosea urit in jurul nostru ca dupa un hoit.
Problema care este,cand vii la Dumnezeu  vii asa cum esti,Tatal din ceruri te asteapta si te primeste asa cum esti,dar,nu te tine asa intr-o stare murdara ca sa te duca in imparatia Sa.

Din cauza aceasta Isaia proorocul spunea:Toti am ajuns ca niste necurati,si faptele noastre bune sint ca o haina minjita.Toti sintem ofiliti ca o frunza,si nelegiuirile noastre ne iau ca vintul.Proorocul Zaharia in vedeniile sale l-a vazut pe marele preot”IOSUA”,stind in picioare inaintea Ingerului  Domnului ,(aici ingerul de care vorbeste Zaharia este Domnul  Isus inainte de a se intrupa),si pe Satana stind la dreapta lui,ca sa-l pirasca.Potrivit cuvintului lui Dumnezeu , Satana nu mai este in ceruri astazi,ca Ioan a vazut lupta care s-a dat acolo intre Satan si ingerii lui si Isus si ingerii Lui.
Ei l-au biruit prin sangle Mielului ,si prin cuvantul marturisirii lor.De aceea Ioan in capitolul sapte din Apocalipsa vede o adunare mare in haine albe de sarbatoare,pe care n-o putea numara nimeni.Zaharia continua si spune ca:Iosua era imbracat in haine murdare,si totusi statea in picioare inaintea ingerului.Bunatatea lui Dumnezeu  este mare,sa fii un criminal  si sa poti sta in picioare inaintea sfinteniei lui Dumnezeu .Si Ingerul  a luat cuvintul,a zis celor ce erau inaintea Lui :”Dezbracati-l de hainele murdare,de pe el!

Apoi a zis lui Iosua:Iata ca indepartez de la tine nelegiuirea,si te imbrac cu haine de sarbatoare!”(Sa nu creada cineva ca erau haine de sarbatoare cum isi pregatesc tinerii astazi pentru discoteca,sau ceilalti oameni haine pentru petreceri).”Eu  am zis:Sa i se puna pe cap o mitra curata!”Si i-au pus o mitra curata pe cap,si l-au imbracat in haine,in timp ce Ingerul  Domnului statea acolo.
Dumnezeu  cand cheama pe cineva ii da si haine noi,ca lui Iosua.Iar acuma am sa redau din Scripturi cateva feluri de haine,pe care le intalnim in lumea noastra si chiar in Biserici.

Si pentru critici voi incepe cu una din Bisericile din Apocalipsa,care prin statut avea nume de Biserica dar avea haine murdare.Biserica din Laodiceea:Versetul 18b zice:“Si haine albe,ca sa te imbraci cu ele,si sa nu ti se vada rusinea goliciumii tale”.Cum sint fatutele noastre imbricate astazi?Exact asa,toates goale,chiar si baietii nu mai stiu cum sa se imbrace,cum sa se tunda,cum sa se tatooeze,ca sa para mai interesanti.Dumnezeu  nu-i cunoaste pe acestia care nu-s imbracati in hainele lui.
Isaia 52-1,2:Trezeste-te,trezeste-te!Imbraca-te in podoaba ta”Biserica ”!Pune-ti haine de sarbatoare,Biserica sfinta!
Scutura-tiu tarina de pe tine,scoale-te,si sezi in capul oaselor,”Biserica ”!Dezleaga-ti legaturile de la git,fica roaba noului Ierusalim”…1 Petru 2-16:Purtati-va ca niste oameni slobozi,fara sa faceti din slobozenia aceasta o haina a rautatii,ci ca niste robi ai Domnului .Dar cine-mi poate vedea haina rautatii?Pavel spunea:Voi sinteti “Epistola ”noastra,scrisa in inimile noastre,”cunoscuta si citita de toti oamenii”.
Exodul 28-2:Fratelui tau Aron,sa-i faci haine sfinte,ca sa-i slujeasca de cinste si podoaba…

Genesa 38-14:”Atunci ea,(Tamar),si-a lepadat hainele de vaduva,s-a acoperit cu o mahrama,s-a imbracat in alte haine,si a sezut jos la intrarea in Enaim,cam asa am vazut si eu in Rominia la iesire din orase,numai ca nu stau jos,tot timpul se uitau dupa prada si dupa politie…

1 Imparati 14-2:Si Ieroboam a zis nevestei sale:Scoala-te,te rog,si schimba-ti hainele,ca sa nu se stie ca esti nevasta lui pastorului,si du-te la”Biserica ”,la prooroc,da-te drept alta.
Proorocul Tefania zice:In ziua jertfei Domnului voi pedepsi pe voevozii si fiii imparatului,si pe toti cei ce poarta haine straine.

Vreau sa inchei cu versetul trei din Isaia 61,imi pare rau ca nu pot sa dau toate trei versete ca spatiul nu-mi permite,dar cititile voi acasa.
“Sa dau celor intristati din Sion,sa le dau o cununa imparateasca in loc de cenusa,un undelemn de bucurie in locul plinsului,***o haina de lauda in locul unui duh mihnit***,ca sa fie numiti”terebinti ai neprihanirii,un sad al Domnului ,ca sa slujeasca spre slava Lui ”.Prin imbracatura pe care o porti,esti tu o slava pentru slava Domnului?

*Ai grija sa nu ti-se adreseza Imparatul cu aceiasi intrebare:„Prietene,unde-i haina de nunta?”

~sprelumina~

(dutu)

.

Un gând despre „„UNDE-I HAINA DE NUNTA?”( 2)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s