PERLA

PERLA

blogul lui"DUTU"

blogul lui”DUTU”

 ‎”Împărăţia cerurilor se mai aseamănă cu un negustor care caută mărgăritare frumoase. Şi, când găseşte un mărgăritar de mare preţ, se duce de vinde tot ce are, şi-l cumpără.”(Matei 13:45-46).

„Originea perlei.”Originea tainică şi ascunsă a perlei, în adâncurile mării, este o imaginea a omului mântuit din adâncurile păcatului. Noi suntem perle, alese de Isus si plătite cu preţ de sânge.

„Formarea perlei.”Născută dintr-un accident, perla este rezultatul răbdării: un fir de praf se strecoară în cochilia unei stridii şi deranjază scoica “locatară”; aceasta încercând să îndepărteze intrusul, timp de ani buni,îl acoperă cu straturi succesive de nacru sau sidef. Cu cât rămâne mai mult timp nedescoperită în cochilia scoicii cu atât perla este mai mare, iar reflexele sale sunt mai puternice.Este produsul unui organism viu. Prin suferinţă, Dumnezeu ne modelează pentru a semăna tot mai mult cu PERLA ETERNĂ care este Hristos.

„Utilizarea perlei.”Este folosită pentru a decora, pentru a etala frumuseţea. La mărgăritar, ceea ce constituia valoarea era mărimea, aspectul şi luciul. În funcţie de acestea erau folosite diferit. Perla este un simbol al curăţiei.Perla reflectă toate culorile curcubeului ROGVAIV.Răbdare, Onestitate, Grabnici în facerea binelui, Virtuoşi, Ascultători,Iubitori, Veseli.

„Preţul perlei.”În antichitate perlele, erau scoase din Marea Roşie din Golful Persic şi din Oceanul Indian. Luxul mărgăritarelor pe vremea lui Isus: Cleopatra iubita lui Cezar, poseda un mărgăritar în valoare de 100 de milione de sesterţi=20 milioane de dolari, soţia lui Caligula avea o bijuterie cu perle în valoare de 40 de milioane de sesterţi, mama lui Brutus, ucigaşul lui Cezar, a primit de la Cezar o bijuterie de 6 milioane de sesterţi. De aceea, pentru că ai preţ în ochii Mei, pentru că eşti preţuit şi te iubesc, dau oameni pentru tine, şi popoare pentru viaţa ta.Isaia 43:4 Ce binecuvântare să ştim că în mijlocul confuziei care domină, Hristos vede o perlă în cei răscumpăraţi ai Sai.

„Căutătorii de perle.”Negustorii şi Hoţii.Negustorii plătesc un preţ, hotii iau fară a plăti.Dumnezeu a plătit pentru noi diavolul nu a platit dar are dorinta de a poseda aceste perle care suntem noi, copii lui Dumnezeu.

~sprelumina~

(dutu)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s