PROROCUL;O FIINTA DISPRETUITA (2)

PROROC; O FIINTA DISPRETUITA  (2)

blogul lui "DUTU"

blogul lui „DUTU”

MAI ESTE UNUL DAR IL URASC…

*Cuvantul de aur: Dar Iosafat a zis: „Nu mai este aici niciun proroc al Domnului, ca sa-L putem intreba?”  Imparatul lui Israel a raspuns lui Iosafat: „Mai este un om prin care am putea sa intrebam pe Domnul; dar il urasc, caci nu-mi proroceste nimic bun, nu proroceste decat rau: este Mica, fiul lui Imla.” Si Iosafat a zis: „Sa nu vorbeasca imparatul asa!”(1Imp.22:7-8)

Din toate vremurile Dumnezeu  a comunicat cu omul.In Eden Scriptura zice,ca Dumnezeu  in racoarea zilei il cauta pe om si statea de vorba cu el.

Era Chipul  Sau .Si cat de mult L-a iubit Dumnezeu pe om ca la neascultarea lui,Domnul nu L-a indepartata din preajma pentru vesnicie ci la primit din nou in Isus  Fiul  Sau.

Dealungul istoriei Dumnezeu  a comunicat cu omul,prin Cuvantul Sau ,prin Fiul  Sau  la sfirsitul acestor zile,prin Duhul  Sau cel Sfant pe care L-a trimis din cer tuturor credinciosilor Sai  si in final prin oameni tematori de Dumnezeu pe care Scriptura ii denumeste prooroci,profeti sau vazatori.

In cazul de fata vreau sa ma ocup de acesti oameni care se numesc prooroci.Enoh a fost prooroc,spune Scriptura.(Iuda: 14,15).

Noe a fost un propovaduitor al neprihanirii.El a condamnat lumea la moarte pentruca le-a propovaduit despre mania lui Dumnezeu care avea sa vina peste o lume decazuta,si timp de 120 de ani construindu-si corabia nimeni nu l-a luat in seama.

Cuvantul Scripturii spune prin Amos:Nu,Domnul  Dumnezeu  nu face nimic fara sa-si descopere taina Sa  slujitorilor Sai prooroci.

Cand Domnul a hotarat nimicirea Sodomei si Gomorei Domnul  L-a vizitat pe Avram.Si la plecare de la Avram Domnul  a zis:Sa ascund Eu oare de Avram ce am sa fac?Si Domnul I-a descoperit planul Sau  cu privire la nimicirea acestaor cetati in care pacatul ajunsese la culme.Stim cu totii ca Avraam a mijlocit inaintea Domnului  pentru Sodoma unde era si nepotul sau Lot.

Noi avem datoria sa mijlocim pentru Sodoma zilelor noastre,pentru lumea aceasta pacatoasa care in termeni spirituali se numeste „SODOMA”.    Pentru cei curiosi cititi in Apocalipsa capitolul 11-8.Sa nu se mire cineva cind lumea va batjocoreste,daca spun ca santem prooroci.Pentruca Dumnezeu ne-a incredintat aceasta slujba de a propovadui Scriptura celor ce nu-L cunosc si acesta este cuvantul proorociei.Sant si dintre cei care ii denumesti frati si batjocoresc la fel ca cei nestiutori.

Dumnezeu  prin slujitorii Sai  prooroci intotdeauna Si-a descoperit voia si planul sau cu privire la o persoana,la un grup,la o cetate,la o tara si in final la intreaga lume.

Asa a facut si asa face Dumnezeu  scrie in cartea lui Iov:La fel se poarta fie cu un popor,fie cu un om.(Iov.34:29B).

Proorocii sint in slujba Domnul ,pentruca Domnul  ii Cheama  la sfatul Sau.Ei se bucura de un deosebit privilegiu din partea Domnului  dar sant uriti de lume,de toate popoarele.

Pentruca ei au o datorie sfanta sa vorbeasca asa cum a vorbit Dumnezeu.  Si Ieremia care a fost unul dintre proorocii care a suferit mult de la popor care se departase de Dumnezeu  printre altele el zicea:Cind am primit Cuvintele  Tale  le-am inghitit;Cuvintele  Tale  au fost bucuria si veselia inimii mele,caci dupa Numele  Tau  sant numit,Doamne ,Dumnezeul  ostirilor!

N-am sezut in adunarea celor ce petrec,ca sa ma veselesc cu ei,de frica puterii tale,am stat singur la o parte,caci ma umplusei de minie. (Ieremia. 15:16-17).

Tot Ieremia acest profet al lacrimilor daca vreti asa spune:M-ai induplecat,Doamne ,si m-am lasat induplecat;ai fost mai tare decat mine si m-ai biruit!  In fiecare zi sint o pricina de ras,toata lumea isi bate joc de mine.

Caci ori de cate ori vorbesc,trebuie sa strig:Salnicie si apasare! Asa incat Cuvantul  Domnului  imi aduce numai ocara si batjocora toata ziua.

Atunci cand vestesti Cuvantul  Domnului  trebuie sa te astepti la batjocora.

Cuvantul  lui Dumnezeu nu le place oamenilor.

Pentruca Pavel ii spunea lui Timotei:Toata Scriptura este insuflata de de Dumnezeu  si de folos ca sa invete,**sa mustre**,sa indrepte si sa dea intelepciune in neprihanire.Intreb eu:Cui ii mai place mustrarea astazi?

Aproape nimanui.

Desi proorocii potrivit Scripturii in Biserica Domnului  nou testamentala trebuie sa existe. (Efeseni .4:11-12;1 Cor. 12:28).

Si in zilele din urma asa cum spunea cineva intr-o predica proorocii s-au inmultit,dar cei mai multi proorocesc din duhul lor ca cei din vremea lui Mica.

Si la toti acestia le merge bine oriunde merg pentruca ei merg cu cuvantul lor care aduce o melodie care place urechii si asa cum spune Scriptura ca oamenii isi vor pune invatatori dupa placul lor.

Un prooroc al lui Dumnezeu  nu incurca treburile,el vine cu mesajul clar asa cum Domnul  I l-a dat,si nu se ridica in Numele  Domnului  cum multi fac astazi,repeta niste cuvinte pe care nimeni nu le intelege,si nici chiar ei si sint prooroci…

N-au nimic cu Domnul.

De aceea si Domnul  Isus  spunea ca la venirea Sa multi vor veni si vor spune,Doamne  n-am proorocit noi in numele tau.

Raspunsul:Nu v-am cunoscut niciodata pe voi fii ai faradelegii.Ei astazi sant foarte placuti multimilor,admirati,si orice fac sant vorbiti de bine si toate le merge bine.

Proorocii (adevarati) lui Dumnezeu  sint,dar tot mai marginalizati ca in toate vremurile pentruca cantarea lor nu potriveste ca a celorlalti.Ei au fost si sant batjocoriti si nimeni nu primeste cuvintele lor,pentruca cuvintele lor au greutate,si atunci trebuie sa te pocaiesti.Si poporul nu vrea asta.

Si Ahab a strans in vremea aceea aproape 400 de prooroci in jurul sau care-i faceau o viata de plinatate pentruca toti ii prooroceau pe plac.Mancau si beau la masa imparatului,traiau ca in sanul lui Avram,vorba romineasca.

Dar mai era acolo unul,Mica si acesta nu era pe placul imparatului, pentruca niciodata nu-i spunea nimic de bine.

N-are voie acest om sa mai vorbeasca n-auziti ce spune,toate vorbele lui sant numai mustrare.

Nici o incurajare pentru traire in pacat.Dar Mica a fost la sfatul lui Dumnezeu  si Mica spunea Cuvintele  lui Dumnezeu.

Vad tot Israelul risipit pe munti,ca niste oi care n-au pastor.

Cate biserici astazi nu sant la fel,din cauza ca pastorii nu mai asculta de glasul lui Dumnezeu  si asculta de indemnul inimii lor si merg din rau in mai rau si oile sant ca poporul din vremea lui Ahab.

Si ori nu mai vin la biserica,ori pleaca in alta parte ca doar,doar vor gasi o apa mai limpede.Dar degeaba,asemanarea este tot mai identica cu cele sase Biserici din Apocalipsa.

Mica spune:Am vazut pe Domnul  stand pe scaunul Lui  de domnie,si toata ostirea cerurilor stand langa El,la dreapta si la stanga Lui.

Cati astazi nu se ridica in Numele  Domnului  si striga in plina adunare:Asa vorveste Duhul  Sfant!

Si cand ii asculti proorocia imediat iti dai seama ca el vorbeste nu Duhul  Sfant .

Si apoi nu stie nici el domnul sau doamna vorbeste dar poporul ii tare apreciaza.Proorocii lui Dumnezeu  au fost si sant batjocoriti,pentruca cuvantul lor nu este al lor ci este Cuvantul  Imparatului care a facut cerurile si pamintul.

Si Cuvantul  Lui  intotdeauna a adus mustrare.

Unii tin sa spuna sa nu cumva sa judeci pe prooroc!

Judeca proorocia!

Dar intreb eu cine aduce proorocia?

Nu proorocul?

Ma rog ca Domnul sa ne dea  un duh de descoperire si deosebire a duhurilor,caci in vrmurile din urma acesti prooroci (mincinosi) se vor inmulti,spune Scriptura.

~sprelumina~

(dutu)

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s