CINE ZIC OAMENII CA SINT EU,FIUL OMULUI 3 ?

CINE ZIC OAMENII CA SINT EU,FIUL OMULUI 3 ?

blogul lui "DUTU"

blogul lui „DUTU”

*Cuvantul de aur: Isus a venit in partile Cezareii lui Filip si a intrebat pe ucenicii Sai: „Cine zic oamenii ca sunt Eu, Fiul omului?” (Mat.16:13)

Despre Domnul  Isus  a marturisit Tatal ,Demonii,oamenii si ucenicii.

Am aratat in a doua parte ca Dumnezeu a marturisit despre copii Sai ,marturiseste si va marturisi.Asa spunea Domnul  Isus :Oricine ma va marturisi inaintea oamenilor si Fiul  omului il va marturisi inaintea Tatalui  din cer si inaintea sfintilor Sai.

Sa vedem daca duhurile demonice marturisesc despre copiii lui Dumnezeu.
In Fapte la capitolul 16,de la versetul 16 inainte ni se relateaza o intamplare a apostolului Pavel,cand a ajuns in Filipi si predica pe Isus ,o slujitoare a lui Satan s-a luat dupa Pavel si Sila si striga in gura mare:”Oamenii acestia sant robii Dumnezeului  cel Prea  Inalt  si ei va vestesc calea mantuirii.

Pana cand Pavel suparat s-a intors si a mustrat acel duh si in Numele  lui Isus  i-a poruncit sa iasa din acea femeie.
Indata duhul a iesit si ea n-a mai strigat.Tot in Fapte la capitolul 19,ni se relateaza ca sapte feciori a lui Sceva un preot Iudeu,au incercat si ei sa propovaduiasca pe Isus ,dar sub alta forma poruncind duhurilor demonice sa iasa afara din cei posedati.
Duhul cel rau le-a raspuns:Pe Isus  il cunosc,(doar de acolo au fost izgoniti Demonii),”si pe Pavel il stiu”dar voi cine santeti?
Trebuie intr-o zi cand vei fi intrebat de aceste Duhuri:”Cine esti tu?”Trebuie sa dai socoteala ca de nu,patesti ca acei feciori a Lui Sceva,care au fugit si fara haine pe ei.OOOO!DOAMNE cati astazi nu umbla din casa in casa si din loc in loc propovaduind o alta Evanghelie,fara ca cineva sa-i fi trimis.

Tot in Fapte spune:Cand s-au adunat fratii la Ierusalim sa ia hotarari cu privire la invatatura pe care unii din acestia o propagau si printre altele ei scriau catre Neamuri:Fiindca am auzit ca unii,plecati dintre noi,fara vreo insarcinare din partea noastra,v-au tulburat prin vorbirile lor si v-au zdruncinat sufletele..

Marturiile sint coplesitoare dar;cum poti sa-i cunosti?
Scriptura spune:”Orice duh,care marturiseste ca Isus  Christos  a venit in trup,este de la Dumnezeu ;si orice duh,care nu marturiseste pe Isus ,nu este de la Dumnezeu ,ci este duhul lui Anticrist,de a carui venire ati auzit.El chiar este in lume acum.
Si oamenii acestia cand vin la tine incep sa discute tot felul de lucruri,religie,randuiala din congregatii cum spun ei,pomenesc tot felul de nume a unor sfinti si sfine,iti vorbesc despre anumite zile care pentru ei sint speciale,iti vorbesc despre ritualuri,si tot felul de lucruri,dar,nu despre”ISUS”.

Acestia nu sant slujitorii lui Isus!   Si auziti in casa lui Corneliu cum a fost vorbirea lui Petru:”Isus  ne-a poruncit sa propovaduim norodului,si sa marturisim ca *EL*a fost randuit de Dumnezeu judecatorul celor vii si celor morti”.Toti proorocii marturisesc despre*El*(nu despre altceva),ca oricine crede in*El*capata,prin *Numele  Lui *iertarea pacatelor”.
Si acum ce-ar trebui sa spuna oamenii despre noi?

Pavel spunea:Voi santeti epistola noastra,cunoscuta si citita de toti oamenii.

Daca esti epistola lui Christos,*El*,trebuie sa se vada in fiinta ta;nu baptistul,nu penticostalul,nu adventistul,nu martorul lui Ehova,nu crestinul dupa Evanghelie,etc.Si daca toti acestia intalnesc un om nemantuit,ii inmaneaza o doctrina fiecare,(BIBLIA),si-i propovaduieste pe Isus oamenii n-ar mai fi incurcati,pentruca la unison ar marturisi pe Isus,Domnul vietii.

Daca eu vin si-i dau o carte,de exemplu;scrisa de Petru Popovici pe care eu il consider un sfint,dar,nu el este etalonul lui Dumnezeu.Vine penticostalul si-i da alta carte,stiu eu de cine scrisa,adventistul vine si el si-i inmaneaza o carte scrisa de Elen Withe,martotii ii aduc turnul de veghere,altii vin cu invatatorii lor,William Marrion Branham,ortodocsii vin cu Maria fecioara si altii,catolicii la randul lor au destui sfinti si sfine canonizate cu care se lauda,”dar,nici unul din acestia nu vin sa-L marturiseasca pe Isus”.

Toti sant inselatori!”Isus,si numai El este talonul de masura a lui Dumnezeu”.
In Evanghelia lui Luca cand Domnul  dupa inviere s-a apropiat de cei doi ucenici care deznadajduiti plecau la tara,si cand El a inceput sa le deschida Scripturile,si a inceput de la Moise si toti proorocii,si le-a talcuit Scripturile,ce era cu privire la*El*.

Nu le-a propovaduit Legea,nu le-a propovaduit Sabatul,nu le-a propovaduit nici despre sfinti si ingeri,nici despre Maria mama Sa,nici despre “Ehova”Care inseamna Dumnezeu,pentruca Ehova L-a trimis pe Isus in lume sa-L faca cunoscut lumii pentruca lumea sa creada in EL.
Ioan apostolul zice:”Cine crede in Fiul lui Dumnezeu,are marturisirea aceasta in el;cine nu crede pe Dumnezeu,IL face mincinos,fiindca nu crede marturisirea,pe care a facut-o Dumnezeu despre Fiul  Sau.

Care-i marturisirea aceasta?
Dupace Isus a fost botezat si Duhul  Sfant s-a coborit peste El,din ceruri s-a auzit un glas care zicea:”Acesta este Fiul Meu prea iubit,in care imi gasesc placerea”.

Eu am auzit multi zicand:Eu cred in Dumnezeu,dar,daca-i vorbesti de Isus nici nu te ia in seama.
Altii iti vorbeste de Ehova toata ziua,dar,nu de Isus,altii de ocrotitoarea poporului Roman,zic ei,Maria fecioara,dar,nu de Isus,altii de Sabat,dar nu de Isus si cate alte minti bolnavicioase si contaminate cu tot felul de invataturi intalnesti,si-ti vorbeste de orice,dar,nu de Isus.

Diavolul isi atinge in mare masura scopul lui.”O viata fara Isus”.

De ce?

Pentruca El este Domnul vietii.

Si acum cateva marturii de ale oamenilor despre copiii lui Dumnezeu.Elisei cand trecea prin Suneam,intotdeauna trecea si vizita o familie de oameni bogati,iar intr-o zi femeia-i spune barbatului ei:”Iata,stiu ca omul acesta care trece totdeauna pe la noi,este un om sfant a lui Dumnezeu”.
Irod in vremea aceea mai de mult ar fi vrut sa omoare pe Ioan Botezatorul,dar Scriptura spune ca n-a facut-o,pentruca se temea de norod,pentruca norodul privea pe Ioan ca pe un prooroc,adica ca pe un copil a lui Dumnezeu.

Pavel spunea Corintenilor:Iata cum trebuie sa fim priviti noi:ca niste slujitori ai lui Christos ,si ca niste ispravnici ai tainelor lui Dumnezeu .
Incolo,ce se cere de la ispravnici,este ca fiecare sa fie gasit credincios in lucrul incredintat lui.

Vreau sa inoiesc intrebarea cu privire la mine si tine,”Cine zic oamenii ca santem noi,eu si tu?

Slujitorii lui Isus ?
Sau argumenteaza altceva.

Petru spune in epistola sa;daca santeti batjocoriti pentru Numele  lui Christos ,ferice de voi,fiindca Duhul  Slavei ,Duhul  lui Dumnezeu ,se odihneste peste voi.

Dar daca sufar,sau suferi ca,ucigas,hot,factor de rele,ti-ai lasat nevasta sau barbatul,si-ti ei altu sau alta,te amesteci in treburile altora,dai drumul gurii la rau,esti lacom,umbli dupa castiguri nemuncite,etc,etc.
Ce poate sa marturiseasca oamenii despre noi,ce poate sa marturiseasca duhurile rele despre noi,ce poate sa marturiseasca Dumnezeu  despre noi?

Daca ne comportam in felul acesta,nu numai ca pacatuim impotriva lui Dumnezeu ,Il batjocorim,si-L dispretuim,dar facem si pe altii sa pacatuiasca si Scriptura zice:”Caci din pricina voastra este hulit Numele  lui Dumnezeu intre Neamuri”.

*Dumnezeu  sa ne ajute ca fiecare dintre noi sa stim cum sa ne comportam in aceasta lume,ca prin tot ce facem Dumnezeu  si Fiul  Sau  Isus  sa straluceasca in vietile noaste.

”Isus in voi nadejdea slavei”.

~sprelumina~

(dutu)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s