DESCOPERIREA LUI ISUS HRISTOS

DESCOPERIREA LUI ISUS HRISTOS

blogul lui "DUTU"

blogul lui „DUTU”

*Cuvantul de aur:Descoperirea lui Isus Hristos pe care i-a dat-o Dumnezeu, ca sa arate robilor Sai lucrurile care au sa se intample in curand. Si le-a facut-o cunoscut, trimitand, prin ingerul Sau, la robul Sau Ioan (Apoc.1:1)
Divinitatea lui Isus  Christos  nu poate fi contestata,dar nici pusa la indoiala de nimeni.Numai scepticii si nebunii mai punt in balanta dumnezeirea lui Isus .De multe ori in viata mi-a fost dat sa aud:”Si eu cred in Dumnezeu ”.Dar atunci cand vrei sa-i vorbesti cuiva despre Isus ,exista multe retineri in ce priveste dumnezeirea Lui .

 

Dumnezeu prin Scripturi nu se mai prezinta pe El,pentruca asa cum am spus toti spun ca-L cunosc si cred in El.In Romani capitolul 1-19 zice:Fiindca ce se poate cunoaste despre Dumnezeu ,le este descoperit in ei,caci Le -a fost aratat de Dumnezeu .

 

In adevar,insusirile nevazute ale Lui ,puterea Lui  vesnica si dumnezeirea Lui ,se vad lamurit,de la facerea lumii,cand te uiti cu bagare de seama la ele in lucrurile facute de El.Asa ca nu se pot dezvinovati.
Si pentruca Dumnezeu a pus in Christos  toate comorile intelepciunii,si ale stiintei,Dumnezeu  prin Scripturi vrea sa ni-L prezinte pe El.Tot in Romani la capitolul 1 apostolul Pavel cand vorbeste despre Evanghelie,el spune ca:Evanghelia priveste pe Fiul  Sau ,(Isus Christos),nascut din semintia lui David,in ce priveste trupul,iar in ce priveste duhul sfinteniei dovedit cu putere ca este”Fiul  lui Dumnezeu ”,prin invierea mortilor;adica pe Isus  Christos ,Domnul  nostru,prin care am primit harul si apostolia,ca sa aducem,la ascultarea”Credintei”,pe toate neamurile.

 

Despre Isus  in vechiul testament s-a cunoscut mai putin,desi avem numeroase profetii care vorbeau despre venirea lui in lume.Dar toate aceste profetii erau ca un aratator catre Cel  care trebuia sa vina si sa fie cunoscut lumii.Dumnezeu  intotdeauna si-a pregatit oameni ca sa-L cunoasca si ei la rindul lor sa-L faca cunoscut lumii.Unul dintre ei a fost Ioan Botezatorul care a vorbit despre prezenta lui Isus  in lumea noastra.
Si cand Soborul elitei lui Israel a trimis la Ioan sa-l intrebe;cine este el.El n-a tagaduit si a spus:”Nu sant eu Christosul ,ci sant trimis inaintea lui”.In prima sa epistola Ioan apostolul zice si el:Ce era de la inceput,ca am auzit,ce am vazut cu ochii nostri,ce am pipait cu mainile noastre,cu privire la Cuvantul  vietii,pentruca viata a fost aratata,si noi am vazut-o,si marturisim despre ea,si va vestim viata vesnica,viata care era la Tatal ,si care ne-a fost aratata;deci ce am vazut si am auzit,aceea va vestim si voua,ca si voi sa aveti partasie cu noi.Si partasia noastra este cu Tatal  si cu Fiul  Sau ,Isus  Christos.

 

 

Iata deci,prezentarea pe care o face Dumnezeu  despre Fiul  Sau Isus  in Scripturi prin Duhul  Sfant  si slujitorii Sai .Asa ca toti oamenii care spun ca ei il cunosc pe Dumnezeu  si nu-L cunosc pe Fiul  Sau ,raman sub condamnare vesnica.

De ce?

Pentruca Isus  Christos  este inceputul zidirii lui Dumnezeu  si Dumnezeu i-a dat intietate in toate.

De aceea Dumnezeu il prezinta prin Scriptura pe Isus  ca toata faptura din ceruri,de pe pamant si din apele de sub pamant sa I se inchine si sa-L cinsteasca asa cum spune in psalmul 2.
“Daca n-ai pe Isus  Christos ,n-ai pe Tatal ,Dumnezeu ”.Apostolul Pavel cand vorbeste despre Isus  zice in Galateni 1-15,16:Dar cand Dumnezeu  care m-a pus deoparte din pantecele mamei mele,si m-a chemat prin harul Sau a gasit cu cale sa descopere in mine pe Fiul  Sau ,si sa-L vestesc intre Neamuri,indata n-am intrebat pe nici un om.

 
Pavel mai spune in Efeseni:Prin descoperire dumnezeiasca am luat cunostinta de taina aceasta,despre care va scrisei in putine cuvinte.Intr-adevar,nu poate cel limitat in spatiu si timp sa cunoasca pe Cel  nelimitat,si sa-L descrie,decat numai atat cat ii este dat de Dumnezeu .Si continua Pavel spunand:Citindu-le,va puteti inchipui priceperea pe care o am eu despre”taina lui Christos”,care n-a fost facuta cunoscut fiilor oamenilor in celelalte veacuri,in felul cum a fost descoperita acum sfintilor apostoli si prooroci ai lui Christos ,prin Duhul .Si pentruca Isus  a primit de la Dumnezeu  Tatal  toata puterea in cer si pe pamant Dumnezeu  ni-L face cunoscut personal prin Scripturi,prin oameni si prin ingeri,pentruca toata faptura sa-L cinsteasca si sa i se inchine.Apostolul Petru in prima sa epistola ne vorbeste si zice:Proorocii,care au proorocit despre harul care va era pastrat voua,au facut din mantuirea aceasta tinta cercetarilor si cautarii lor staruitoare.

 

Ei cercetau sa vada ce vreme si ce imprejurari avea in vedere Duhul  lui Christos ,care era in ei,cand vestea mai dinainte patimile lui Christos  si slava de care aveau sa fie urmate.Lor le-a fost descoperit ca nu pentru ei insisi,ci pentru voi spuneau aceste lucruri,pe care vi le-au vestit acum cei ce v-au propovaduit Evanghelia,prin Duhul  Sfant  trimis din cer si in care chiar si ingerii doresc sa priveasca.

 

 

In cartea  Apocalipsa ingerul Domnului  a fost trimis la Ioan sa-L faca de cunoscut pe Isus  si lucrurile care se vor intampla in scurta vreme.Ioan,a umblat cu Domnul ,a avut multa partasie cu El si chiar la cina se pare ca era ucenicul care  statea cu capul rezemat pe pieptul lui Isus .Dar aici cand s-a intalnit cu El in slava de care vorbeste Petru,si pe care Isus a avut-o inainte de a fi lumea,cand Ioan i-a auzit glasul si s-a intors sa-L vada a cazut jos ca mort.Apocalipsa 1-17.

 
Daca pana acuma nu L-ai cunoscut pe Isus  asa cum il prezinta Dumnezeu Tatal  in Scripturi,prin sfintii Sai  si proorocii Sai ,si l-ai cunoscut in felul lumii sau poate deloc,Dumnezeu  te invita prin aceste putine cuvinte sa-L cunosti,si nu numai atat ci in masura in care L-ai cunoscut sa-L faci cunoscut si altora.

 

Dumnezeu sa te binecuvinteze.

~sprelumina~

(dutu)

2 gânduri despre „DESCOPERIREA LUI ISUS HRISTOS

 1. În toată Biblia nu se găseşte această expresie pe care ai folosit-o DUMNEZEU FIUL. Dar acest lucru se datorează faptului că nu ai reuşit să pătrunzi pe deplin Taina Dumnezeirii, dar tu dai învăţătură despre aceasta fără să-ţi fie descoperit în măsura cuvenită. Uite îţi postez o mică scriere care poate te va ajuta. DUMNEZEU: TRINITATE SAU UN SINGUR DUMNEZEU?
  Încă din vechime, Dumnezeu s-a descoperit ca unul singur. El este duh care umple cerurile şi pământul, arătându-se sub diferite forme de manifestare: înger, stâlp de foc, creator, mântuitor etc. Iar Matei 28:19 este un verset prin care oamenii şi-au închipuit pe Dumnezeu ca o trinitate, 3 persoane sau sfântă treime. Dar nicăieri în Biblie nu găsim scris despre o trinitate sau ceva de genul acesta. Porunca Domnului Isus din Mat.28:19 este cu privire la botez „în numele tatălui, fiului şi duhului sfânt”, dar acolo trebuie spus numele, fiindcă tată nu-i nume, fiu nu-i nume, duh sfânt nu-i nume. Iar această poruncă fără pronunţarea numelui, ar fi neîmplinită, dar ucenicii au avut descoperirea numelui şi de aceea toate botezurile în Biblie au fost făcute în numele lui Isus Cristos.
  În Ioan 1:1 citim „La început era Cuvântul, şi Cuvântul era cu Dumnezeu, şi Cuvântul era Dumnezeu”, iar în versetul 14 „Şi Cuvântul S-a făcut trup”.Deci acelaşi Dumnezeu a luat chip de om şi s-a numit Isus, cum este scris şi în Colos.1:15 „El este chipul Dumnezeului celui nevăzut”. Ca atare, tată, fiu duh sfânt sunt atribute ale singurului Dumnezeu (manifestări sau funcţii). Însăşi Domnul Isus Cristos a venit sub denumirea de 3 fii: Fiul omului, Fiul lui Dumnezeu şi Fiul lui David, dar nu-i nicidecum o trinitate, ci acelaşi Isus Cristos. „În nimeni altul nu este mântuire: căci nu este sub cer nici un alt Nume dat oamenilor, în care trebuie să fim mântuiţi”: Fapte 4:12. Mai clar vedem din Tit 2:13 „ marele nostru Dumnezeu şi Mântuitor Isus Cristos” sau în 1 Ioan 5:20 „ El este Dumnezeu adevărat şi viaţa veşnică.” Iar în 1 Corint.3:11-12 vedem că nu este o altă temelie.
  Desigur, Dumnezeu, care este unul singur, are mai multe titluri, dar un singur Nume: Isus Cristos.
  BOTEZUL: ÎN CARE NUME?
  Botezul se face după porunca Domnului Isus din Matei 28.19:
  ” botezându-i în Numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh”.
  Nicăieri în Biblie nu fost făcut vreodată un botez repetând porunca, ci a fost pronunţat numele lui Isus Cristos. Dumnezeu este tată dar nu îl cheamă tată, El este fiu dar nu-l cheamă fiu, El este duhul sfânt dar nu îl cheamă duhul sfânt. Ucenicii au avut descoperirea numelui. Astfel, în Fapte 2.38 citim ” fiecare din voi să fie botezat în Numele lui Isus Hristos, spre iertarea păcatelor voastre; apoi veţi primi darul Sfântului Duh”.
  În Samaria, Filip a vestit Evanghelia şi i-a botezat pe cei credincioşi, în
  Numele lui Isus Cristos (Fapte 8.16); în Ierusalim sau Efes, fie Petru, fie Filip sau Pavel toţi au botezat în Numele lui Isus Hristos: Fapte 10.48; 19.5. Nimeni în toată Biblia n-a fost botezat repetând acea poruncă din Matei 28.19, ci de fiecare dată a fost spus Numele Domnului Isus Cristos.
  Duhul Sfânt îl primeşti după ce ai fost botezat în numele lui Isus Cristos: Fapte 8.15-17 şi Fapte 19.5-6 acelaşi lucru, adică primeşti Duhul Sfânt după ce te botezi corect în numelele lui Isus Cristos.
  Poate vei zice că nu te mai botezi încă odată, dar trebuie făcut acel botez care-i valabil înaintea lui Dumnezeu (în Fapte 19.3-6 aceia care fuseseră botezaţi cu botezul lui Ioan, au trebuit să fie botezaţi în numele lui Isus Cristos şi atunci au primit DS).
  Învăţătura anticristă, chiar dacă a venit din vechime, niciodată nu va avea valoarea Cuvântului lui Dumnezeu. Oricît ai ascultat de o biserică, acum a sosit timpul de corectare conform credinţei originale, ascultă Cuvântul lui Dumnezeu, că biserica ta nu-i mai mare ca Dumnezeu şi te minte fiindcă e preluată de oameni puşi prin şcolarizări de teologie ci nu prin Duhul Sfânt.
  Dacă ar fi puşi de Dumnezeu ar respecta Cuvântul. Acolo, tu apelezi la oameni care nici ei nu-s botezaţi Biblic, adică nu-s nici ei mîntuiţi. Li se spune oamenilor că sunt Mireasa Domnului Isus Cristos, fără ca ei să fie măcar botezaţi în Numele Lui. Nu vă mai împotriviţi la Cuvânt, faceţi botezul Biblic în Numele lui Isus Cristos ca să puteţi primi Duhul Sfânt.
  Fapte 4:12 „ În nimeni altul nu este mântuire: căci nu este sub cer nici un alt Nume dat oamenilor, în care trebuie să fim mântuiţi.” O altă temelie nu există şi fiecare să ia seama cum clădeşte (1 Corint.3.11-12).

  • Indoctrinat mai sunte-ti , cum explici un singur verset: •Si din ceruri s-a auzit un glas care zicea: „Acesta este Fiul Meu preaiubit in care Imi gasesc placerea.” (Mat.3:17) Cum poti sa spui ca glasul nu era din cer de la Tatal, cum poti sa dovedesti ca Fiul nu a fost in apa, si cum dovedesti ca Duhul Sfant nu s-a coborat in forma de porumbel . Cum poti sa excluzi trinitatea aceasta. Stii ceva nu mai incerca cu asemena teorii false pe care le sustineti incercati in alta parte.. daca vrei sa imi respecti ce cred e bine daca nu e bine. Eu iti respect crezul dar nu insemneaza ca trebuie sa cred ca tine, in primul rand ;ce vorbiti se bazeaza pe indoctrinarea ce o aveti fara a citi personal Sfintele Scripturi. Daca vrei sa vi cu ceva incurajator e fain daca nu mai sunt o sumedenie de bloguri opriti-va acolo, ori faceti-va blog personal ca sa vad daca va puteti tine ceea ce sustineti. Domnul sa va aiba in paza Lui.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s