TINTA LA ISUS

TINTA LA ISUS .

 

blogul lui "DUTU"

blogul lui „DUTU”

Cuvantul de aur: Sa ne uitam tinta la Capetenia si Desavarsirea credintei noastre, adica la Isus, care, pentru bucuria care-I era pusa inainte, a suferit crucea, a dispretuit rusinea, si sade la dreapta scaunului de domnie al lui Dumnezeu. (Evr.12:2)

 

Biblia ne reprezinta duhul de lepadare de sine,de smerenie si de ascultare al Domnului  nostru Isus  Christos ,(Fiul lui Dumnezeu )care in marea lui bucurie pe care a avut-o,a venit din slava si glorie aici pe pamint in mizerie si pacat devenind om pentru rascumpararea si mantuirea noastra.

 

„El”este Acela  care a primit de la Dumnezeu  toata puterea in cer si pe

pamant.

Lui ii apartine maretia si slava divina asa dupa cum i se canta in Apocalipsa la capitolul 5-8,9.Prin”El”au fost facute toate lucrurile pe care noi le vedem si nu le vedem.

Si toate au ramas in fiinta datorita puterii Cuvantului lui Dumnezeu  care este”Isus „.Toate lucrurile ii apartin prin creatie,si dintr-un Dumnezeu  bogat,S-a dezbracat de slava si glorie venind in lume sa se identifice cu creatia Sa.

 

 

Aici ca om a trait in cea mai mare saracie,ba,a slujit tuturora ca sa poata sa mantuiasca pe multi.Scriptura spune despre Mantuitorul  ca in lumea aceasta pana si vulpile isi au grotele lor de adapost,pasarile cerului isi au cuiburi dar Fiul  omului n-are unde-si pune capul.

Daca cu atentie citim Scripturile vedem cum Isaia proorocul l-a vazut inainte ca Domnul  sa vina in lume.El  a crescut inaintea Lui  ca o odrasla slaba,ca un Lastar  care iese dintr-un pamant uscat.N-avea nici frumuseta,nici stralucire ca sa ne atraga privirile,si infatisarea lui n-avea nimic care sa ne placa.Dispretuit si parasit de oameni om al durerii si obisnuit cu suferinta,era asa de dispretuit ca iti intorceai fata de la EL,si noi nu L-am bagat in seama.

 

Domnul  Isus  cand a fost vremea si-a lasat intreaga glorie si slava la Tatal  si asa a venit pe pamant.In rugaciunea Sa din Ioan 17-5 Domnul zice: Tata, proslaveste-ma la Tine  insuti cu slava,pe care o aveam la Tine ,inainte de a fi lumea.

Ce Mantuitor  mare avem!

A lasat toate lucrurile nu L-a mai interesat de restul creatiei Sale ,de ingeri,de Heruvimi,de Serafimi,de ostirea cereasca,de constelatii de planete,de galaxii si alte lucruri necunoscute de noi numai sa vina si sa ajute”OMUL”care este chipul si asemanarea Sa.

 

A venit intr-o stare exact ca a omului muritor.Asa i S-a pregatit un trup sa se identifice cu noi in slabiciune,in boala luand asupra sa toate bolile noastre,in saracie,in lipsuri de tot felul,traand intr-o imparatie intunecata unde Diavolul pusese stapanire pe multa lume.Dar Domnul  asa cum spune scriptura a venit sa i-a asupra Sa povara pacatelor intregii lumi si prin ascultare de Dumnezeu Tatal ,sa faca o ispasire totala aducand pe multi fiii la ascultare de Dumnezeu.

 

Prin tot ceea ce El a facut ne-a dat o dovada de totala supunere fata de Dumnezeu .Lumea intreaga isi merita pedeapsa,pentru pacat.Dar acum pedeapsa care ne da pacea,a cazut peste El,si prin ranile Lui  santem tamaduiti.

Este drept ca omul fara Dumnezeu  niciodata nu vede realitatea.

 

Pentruca Domnul  Isus  a venit in aceasta lume sa caute si sa mantuiasca tot ce era pierdut.Domnul  Isus  a avut compasiune pentru bolnavi si i-a vindecat.Noi si astazi daca ne cheama un bolnav sa ne rugam pentru el intii il intrebam,ce pacate a facut ca sa stim cum si pentruce ne rugam.

 

Domnul  Isus  a eliberat oamenii de duhuri demonice si culmea era ca oamenii argumentau pentruca ceea ce facea nu facea dupa priceperea si intelepciunea lor.In Evanghelia dupa Luca la capitolul 13-10 inainte este redat o intamplare iesita din comun.Cand Domnul a zarit in multime femeia aceea grbova stapnita de duhuri demonice si care de multi ani nu se putea indrepta de spate,cand a vazut-o i S-a facut mila de ea si a eliberat-o vindecand-o pe loc.

 

Indata lumea argumenta ca este un om al faradelegii pentruca face aceste lucruri in ziua de Sabat.Domnul Isus a spus o pilda foarte interesanta care ar trebui sa ne-dea de gandit la toti.”Pilda cu oaia ratacita”.Cand zice El ca daca un pastor are o suta de oi si una din ele s-a ratacit,el le lasa pe celelalte 99 de parca nu-i mai pasa de ele si pleaca pe urma celei ratacite.Nu trebuie nimeni sa raspunda,dar uitati-va fiecare in jurul vostru in Bisericile unde apartineti,nu ti sa intamplat sa vezi frati,surori cu care alta data te inchinai si dintr-o data sa nu-i mai vezi venind la adunare.Si nimanui nu-i pasa de aceste oi pierdute.

Pastorul cel bun Isus nu sta pasiv,El pleaca pe urma oii pierdute si nu se lasa pana cand n-o gaseste si cu bucurie o pune pe umeri si-o aduce din nou in turma.

Isus  Domnul  in toate pentruca sa ma mantuiasca si sa te mantuiasca a suferit,ocara,dispret,batjocora si in final moarte de cruce.

Intreaba-te,si sa ma intreb:Ce-am suferit eu sau tu pentruca Isus  ne-a mantuit?

Daca nu te-ai intrebat pana acuma intreaba-te acuma pana nu-i prea tarziu si intrebarea sa ti-o puna Cel  care a suferit pentru tine.

 

Daca nu mai poti sa-l suporti pe fratele tau,pe sora ta,pe semenul tau,pe tatal tau sau pe mama ta prin care ai venit in aceasta lume,daca nu mai suporti batjocora celui necredincios,in general nu mai poti suporta multe lucruri.Cum te-a suportat si m-a suportat Isus cel neprihanit suferind pedeapsa in locul nostru.Imi spunea cineva odata ca are probleme cu un individ care tot timpul il batjocoreste.

Si zicea el nu-l mai suport si cred ca intr-o zi il aranjez.Zic,suporta-l si tu asa cum este,Domnul  Isus  cum a suportat.Nu mai pot zicea respectivul,daca m-ar batjocori pentru Domnul Isus ,as suporta dar asa nu mai pot.Domnul  nostru Isus  intotdeauna era in mijlocul oamenilor rai.Invatandu-i in toate zilele fara sa se foloseasca de dreptul Sau de Fiu a lui Dumnezeu .

 

De aceea Cuvantul din aceasta zi ne invita”ASTAZI”pe toti sa luam bine seama la tot ce facem si in fiecare clipa a vietii noastre,*Sa ne uitam tinta la Capetenia  si Desavarsirea  credintei noastre,adica la”ISUS”*.

 

Daca vom privi cu credinta la”ISUS”intotdeauna o sa ne aducem aminte de suferintele Lui si de tot ceea ce El a facut cand S-a identificat cu noi pacatosii sa fim mantuiti.

 

Sa ne putem si noi identifica in toate cu El si sa lucram impreuna cu El la vestirea Evangheliei pentru mantuirea semenilor nostri.

 

*Domnul  sa ne ajute. Si intotdeauna sa avem aceasta bucurie ca noi avem o tinta pe”ISUS”.

 

~sprelumina~

(dutu)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s