NU JUDECATI,CA SA NU FITI JUDECATI

NU JUDECATI,CA SA NU FITI JUDECATI

blogul lui "DUTU"

blogul lui „DUTU”

Cuvantul de aur: Nu judecati, ca sa nu fiti judecati. Caci cu ce judecata judecati veti fi judecati; si cu ce masura masurati vi se va masura. (Matei.7:1-2)
Am intalnit multa lume si ati intalnit si voi destui oameni care ii auzi spunind:Nu vreau sa judec,nu-i treaba mea sa judec,nu judec ca sa nu fiu judecat.

Astazi,sint multe Biserici unde se predica o Evanghelie a prosperitatii,a dragostei,a minuniilor,a bucuriei etc,etc.Dar foarte rar se  mai predica Evanghelia dreptatii lui Dumnezeu .

Si eu cred ca cu aceasta ar trebui sa inceapa propovaduirea la oricine s-a hotarit sa-L urmeze pe Isus .

Pentruca Domnul Isus  a zis:In lume veti avea necazuri;dar indrazniti,Eu am biruit lumea.Cand ei o hotarire de felul acesta intotdeauna o ei pe baza de judecata.

In vechiul testament proorocul Zaharia spunea poporului:Iata ce trebuie sa faceti:Fiecare sa spuna aproapelui sau adevarul;judecati in portile voastre dupa adevar si in vederea pacii;niciunul sa nu gandeasca in inima lui rau impotriva aproapelui sau,si nici sa nu iubiti juramntul strimb!Caci toate lucrurile acestea Eu le urasc,zice Domnul .

Cu alte cuvinte Domnul  nu ne opreste sa judecam;ba,chiar ne invita sa judecam,dar in conditii:*Dupa adevar si in vederea pacii*.

In cartea proverbe 21-3 zice:A face dreptate si judecata,este mai placut Domnului  decat jertfele.

De aceea Moise spunea Evreilor:Sa nu te iei dupa multime ca sa faci rau;si la judecata sa nu marturisesti trecand de partea celor multi,ca sa abati dreptatea.

Amintiti-va despre intamplarea care este data in Scripturi la 1 Imparati capitolul 21.Via lui Nabot. Nabot a murit pe baza unor marturii false si mincinoase. Oamenii aceia au judecat cand Isabela i-a chemat sa depuna marturie.

Nu mai vorbim despre judecata lui Pilat impotriva Domnului.

Marturii mincinoase,nedrepte venite din partea multimii manipulate care au judecat dupa vointa celor de sus.

Apostolul Pavel cand se adreseaza Corintenilor le spune:Din toate partile se spune ca intre voi este curvie;si inca o curvie de acelea,care nici chiar la pagani nu se pomenesc;pana acolo ca unul din voi traieste cu nevasta tatalui sau.

Chiar si daca era o barfa,noi stim ca Dumnezeu  pedepseste aspru”BIRFA”dar si aceasta se face pe baza de judecata.

Pavel continua:Cat despre mine,macar ca n-am fost la voi cu trupul,dar fiind de fata cu duhul,am si judecat,ca si cand as fi fost de fata,pe cel ce a facut o astfel de fapta.

In Numele Domnului  Isus ,voi si duhul meu,fiind adunati la olalta,prin puterea Domnului  nostru Isus ,am hotarat ca un astfel de om sa fie dat pe mana Satanei,pentru nimicirea carnii,ca duhul lui,sa fie mantuit in ziua Domnului  Isus.

Deci toate aceste vorbe,chiar barfe,toate aceste hotarari luate de Biserica impreuna cu Pavel s-au luat pe baza unor,sau a unei judecati.

Fara judecata nu poti lua nici o hotarare.

Mai incolo la acelasi capitol apostolul zice:V-am scris in epistola mea sa n-aveti nici o legatura cu curvarii.Insa n-am inteles cu curvarii lumii acesteia,sau cu cei lacomi de bani,sau cu cei rapareti,sau cu cei ce se inchina la idoli,fiindca atunci ar trebui sa iesiti din lume.

Ci v-am scris,sa n-aveti niciun fel de legaturi cu vreounul care,macar ca isi zice frate,totusi este curvar,sau lacom de bani,sau inchinator la idoli,

sau „DEFAIMATOR” sau betiv,sau raparet;cu un astfel de om nu trebuie nici sa mancati.

Si acum o intrebare mare:In adevar,ce am eu sa”JUDEC”pe cei de afara?

Domnul Isus  a spus:Voua va fost dat sa cunoasteti taina Imparatiei lui Dumnezeu ;dar pentru cei ce sant afara din numarul vostru,toate lucrurile sant infatisate in pilde.

Si acuma din nou lanseaza apostolul o alta intrebare:Nu este datoria voastra sa judecati pe cei dinlauntru?

Cat despre cei de afara,ii judeca Dumnezeu.**Dati afara dar din mijlocul vostru pe raul acela**.Vrei nu vrei,faca nd parte din trupul lui Christos  din orice Biserica ai fi tu luand parte la hotararile Bisericii trebuie sa judeci.

Si aici in textul pe care l-am redat din 1 Corinteni spune:Dati afara raul acela.

Cum poti face una ca asta daca nu judeci?

Revin la versetele noastre de inceput.*Caci cu ce judecata judecati,veti fi judecati;si cu ce masura masurati vi se va masura.

Asadar,potrivit Scripturii toata lumea,pocaiti sau nepocaiti”JUDECA”.

Dar i-a seama cum judeci!

Scriptura ne invita sa judecam dar in adevar si dreptate.

Domnul  sa ne binecuvinteze pe fiecare dintre noi sa stim ce hotarari sa luam atunci cand este vorba de judecata,pentruca toate judecatile nu le facem pentru oameni ci pentru Domnul.

Un verset frumos spune:Sa nu primesti daruri;caci darurile orbesc pe cei ce au ochii deschisi,si sucesc hotararile celor drepti.

Unde-i orbire judecata-i nedreapta.

Si multi astazi din cauza judecatilor nedrepte,dintre cei care ar trebui sa stea multa vreme dupa gratii se plimba liberi,iar acei care ar trebui sa stea mai putin,stau mai mult decat ar trebui.

De ce?

Pentruca judecatile nu sint bune.

~sprelumina~

(dutu)

Un gând despre „NU JUDECATI,CA SA NU FITI JUDECATI

  1. Apreciez mult acest articol si ma bucur ca ati facut lucrurile asa de clare. Din pacate, traim intr-o societate crestina infestata de principii lumesti, iar acest aspect al ”judecatii” este gresit inteles de prea multe ori si din aceasta cauza multe pacate sunt ingaduite. Va doresc mult har in continuare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s