LUPTA PENTRU CREDINTA

LUPTA PENTRU CREDINTA

blogul lui "DUTU"

blogul lui „DUTU”

*Cuvantul de aur: Iuda, rob al lui Isus Hristos si fratele lui Iacov, catre cei chemati, care sunt iubiti in Dumnezeu Tatal si pastrati pentru Isus Hristos:  Indurarea, pacea si dragostea sa va fie inmultite. Preaiubitilor, pe cand cautam cu tot dinadinsul sa va scriu despre mantuirea noastra de obste, m-am vazut silit sa va scriu ca sa va indemn sa luptati pentru credinta care a fost data sfintilor o data pentru totdeauna. (Iuda.1-3)

Fratii mei desigur in aceasta lume care este in continua miscare si forfota,pretutindeni exista lupte.

Am sa dau cateva exemple:

-Lupta pentru putere,

-lupta pentru inbogatire,

-lupta pentru cunoastere,

-lupta pentru expansiune,

-lupta pentru seducere,

-lupta pentru democratie,

-lupta pentru drepturi egale intre femei si barbatei,

-lupta pentru o noua ordine mondiala,

-lupta intre bine si rau,

-lupte si lupte si am putea enumera la nesfirsit numai lupte.

Dar noi crestinii asa dupa cum descoperim in versetul nostru trebuie sa ducem o lupta pe viata si moarte,adica sa luptam pentru credinta care ne-a fost data odata si pentru totdeauna.

Credinta nu este ceva palpabil,sau ceva vizibil,”ci credinta este o incredere neclintita in lucrurile nadajduite,o puternica incredintare despre lucrurile care nu se vad.

De ce m-am apucat sa scriu cate ceva despre acest subiect,pentruca asa cum zice apostolul Iuda in epistola sa,”M-am vazut silit sa scriu despre aceste lucruri”.Pentruca Domnul Isus  Christos a amintit in Scripturi,”Dar cand va veni Fiul omului,va gasi El “CREDINTA”pe pamant”?

N-a spus ca,daca EL va gasi cladiri impunatoare unde sa se adune enoriasii,nu spune daca va gasi relicve religioase,troite,cruci,chipuri cu christosi rastigniti la toate rascrucile de drumuri si in toate locurile,morminte de sfinti bine impodobite afara,dar pline de putregai inlauntru,si nici nu zice Domnul despre tot felul de organizatii care toate pretind a fi caritabile,sau alte lucruri de felul acesta,ci Domnul este ingrijorat daca va mai gasi El credinta pe pamant.

Diavolul,intotdeauna a fost un inversunat dusman intai a lui Dumnezeu si apoi al omului care poarta chipul si asemanarea lui Dumnezeu,si pentruca el stie ca Dumnezeu  a daruit mantuirea omului cazut prin credinta in Fiul  Sau.
El duce o lupta inversunata,cum a facut-o intotdeauna,sa-I zdruncine omului credinta,sau sa i-o fure.Pentru ca el este un hot si un ucigas asa l-a descries Domnul   Isus.
Sa vedem ce spune Scriptura despre oamenii credintei:”Avram a crezut pe Domnul,si Domnul i-a socotit lucrul acesta ca neprihanire”.

Proorocul Habacuc cand s-a dus sa vada ce are Domnul catre el de vorbit ne spune in 2-4b“dar cel neprihanit va trai prin credinta lui”.

Versetul de”AUR al SCRIPTURII”din Evanghelia lui Ioan 3-16 zice:
“Fiindca atit de mult a iubit Dumnezeu  lumea,ca a dat pe singurul lui Fiu,pentruca oricine crede in El,sa nu piara ci sa aiba viata vesnica.

Vedem deslusit,daca mai vedem,ca mantuirea-I data omului prin”Credinta”.

Dar diavolul a sucit mintea oamenilor in asa fel incat majoritatea astazi langa cuvintul credintei mai adauga si ei ceva.

Cand poporul Evreu era in pustie si din cauza neascultarii Dumnezeu  Le-a trimis niste serpi care-i musca si le pricinuia moartea,Dumnezeu i-a spus lui Moise sa faca acel sarpe de arama si sa-l puna intr-o prajina in mijlocul taberilor si cine v-a mai fi muscat de un sarpe sa priveasca la acel sarpe si v-a fi vindecat.Lucrurile au fost valabile doar pentru perioada cit ei au fost in pustie,dar ei au facut din acel sarpe un idol care le-a adus caderea,si mai tirziu un om intelept a lui Dumnezeu a sfaramat acel sarpe in bucati si l-a aruncat in piriul Chedron.
Si acuma va prezint cateva din lucrarile Domnului  facute anumitor persoane.

Cand fica lui Iair a murit si el a primit veste si i s-a spus sa nu-L mai supere pe Domnul  ca fica lui a murit.Auziti ce-I spune Domnul :”Nu te teme,crede numai”.

Cand a fost vindecat robul acelui sutas,fara ca Domnul  sa mearga la el,Domnul  a spus multimii:”Adevarat va spun ca nici chiar in Israel n-am gasit o credinta asa de mare.

Si apoi aduceti-va aminte despre femeia Cananeanca ce i-a spus Domnul :”O,femeie,mare este credinta ta”.Si cand Domnul  a ajuns in tinuturile Sale  spune Scriptura ca din cauza necredintei lor n-a putut face nimic nici o minune.

Apostolul Pavel spune in Romani la capitolul 1-16,17:Caci mie nu mi-e rusine de Evanghelia lui Christos;fiindca ea este puterea lui Dumnezeu pentru mantuirea fiecaruia care”CREDE”,;intai a Iudeului,apoi a Grecului,deoarece in ea este descoperita o neprihanire,pe care o da Dumnezeu ,“prin Credinta  si care duce la Credinta ”,dupa cum este scris:”Cel neprihanit,va trai prin Credinta”.

Fratii mei Sfintele Scripturi are o mare abundenta de invataturi care ne invata ca noi trebuie sa traim prin”Credinta ”.Si nu prin vedere sau prin fapte.Cand cei din Galatia l-au zugravit pe Isus  rastignit,Pavel apostolul le-a spus ca-s nechibzuiti.Si le spune:”Prin faptele Legii ati primit voi Duhul,ori prin auzirea”Credintei”?

De aceea si apostolul Iuda in versetul nostru spune:ca noi trebuie sa luptam pentru credinta,care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna.

*Dupa o lupta de o viata pentru uni ,ai putea sa spui sit u alaturi de apostolul Pavel cuvintele: De acum ma asteapta cununa neprihanirii, pe care mi-o va da in „ziua aceea” Domnul, Judecatorul cel drept. Si nu numai mie, ci si tuturor celor ce vor fi iubit venirea Lui. (2Tim.4:8)

Domnul  sa va binecuvinteze.

~sprelumina~

(dutu)

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s