HRISTOS ,PASTILE NOSTRU ,A FOST JERTFIT.

HRISTOS ,PASTILE NOSTRU ,A FOST JERTFIT.

blogul lui "DUTU"

blogul lui „DUTU”

Cuvantul de aur: Maturati aluatul cel vechi, ca sa fiti o plamadeala noua, cum si sunteti, fara aluat; caci Hristos, Pastile nostru, a fost jertfit. (1Cor.5:7)

Sa privim la o frumoasa pilda expusa de Domnul  Isus:”Pilda aluatului”.
“Imparatia cerurilor se aseamana cu un aluat,pe care l-a luat o femeie si l-a pus in trei masuri de faina de grau,pina s-a dospit toata plamadeala”.

Cuvintele Domnului  intotdeauna au avut un rasunet puternic chiar prin simplitatea lor.Pentru-ca este pusa intr-o paralela Imparatia lui Dumnezeu ,si cu un aluat,peste care s-a pus plamadeala,si amandoua cresc.

Pavel apostolul,tocmai asa incepe”Maturati aluatul cel vechi ca sa fiti o plamadeala noua”.
In alta parte Domnul  spune:”Feriti-va de aluatul Fariseilor.Inainte de al cunoaste pe Christos,noi eram ca toti ceilalti oameni,adica;omul vechi al poftelor si placerilor,omul plin de orgolii si mandrie,omul crescut cu plamadeala veche.
Adica toate invataturile acelea Fariseice care ne tineau departe de Christos.

De aceea Pavel spune:Maturati aluatul cel vechi,ca sa fiti o plamadeala noua,cum si santeti fara aluat.Daca pana aici l-am cunoscut pe Christos  in felul lumii,adica,dupa vechea invatatura,dupa aluatul cel vechi si cresterea noastra era la fel.Pavel spune,ca,inainte eram beneficiarul multor lucruri,pentruca eram adeptul acelor invataturi,si crescusem in aceste invataturi mai mult ca ceilalti,pentruca aluatul vechi lucrase in mine la cresterea mea.Dar de cand L-am cunoscut pe Christos,le-am socotit pe toate ca un gunoi.Iata Cuvantul lui Dumnezeu ,prin puterea Duhului Sfant,si cresterea pe care ti-o da noul aluat,adica invatatura noua,te face sa devii un om nou,o faptura noua.
Pavel spunea Corintenilor,ca sa te apropii de masa Domnului trebuie sa fii o faptura noua,fara aluatul cel vechi.

Pentru-ca jertfirea Domnului Isus n-a fost o intamplare,ci pe fundalul iesirii Evreilor din Egipt,ei trebuiau sa sarbatoreasca aceasta sarbatoare in fiecare an,ca o amintire ca printro jertfa adusa de fiecare Evreu in ziua aceea,adica junghierea unui miel si-au salvat sufletele pentruca Nimicitorul n-a intrat in casele lor.
Pentru al salva pe intaiul nascut de judecata de moarte,Israelitii trebuiau sa junghie acel miel si sa unga cu sangle lui usorii si pragul de sus al usilor de la intrare.Dumnezeu prin Moise le spusese:”Sangele va va sluji ca”SEMN”,pe casele unde veti fi.Eu voi vedea sangele si voi trece pe langa voi,asa ca nu va va nimici nici o urgie,atunci cand voi lovi tara Egiptului”.Un amanunt ;cu sangele  nu se ungea si pragul de jos ca sa fie calcat in picioare.
Si daca sangele  unui miel sau al unui tap avea o asa mare valoare,va dati seama ce valoare are sangele  adevaratului”MIEL ISUS”.De aceea Scriptura spune ca cine va calca in picioare singele  lui Isus va primi o mai mare pedeapsa.In acest verset de mai sus se afla de fapt intelesul propriu al cuvintului”PASTE”,*A trece pe langa*.

Ceea ce s-a petrecut atunci in Egipt are o insemnatate extraordinara:Toti mieii jertfiti atunci si dupa,indica,sau arata prin vreme si timp spre adevaratul MIEL care trebuia sa vina.

Avraam cand a fost intrebat de fiul sau Isac pe munte;Tata!Ce este fiule?I-a raspuns el.Isac a zis din nou:Iata focul si lemnele;dar unde este mielul pentru arderea de tot?Avraam i-a raspuns:”Fiule”Dumnezeu insusi va purta grija de mielul pentru arderea de tot.
Doamne ce mare proorocie care s-a implinit cu cateva mii de ani dupa aceea.

Cand Ioan Botezatorul a inceput sa propovaduiasca botezul pocaintei spre iertarea pacatelor,multi veneau sa fie botezati de el,si intr-o buna zi il vede venind la botez pe Domnul  Isus ,si cat a putut in gura mare si aratand cu mana spre El a exclamat:
“Iata Mielul  lui Dumnezeu care ridica pacatul lumii”.

Prin faptul ca Domnul  Isus  a fost rastignit chiar in ajunul sarbatorii Pastelui,cand Israelitii isi aduceau aminte de evenimentele din Egipt,se comfirma insemnatatea acestei sarbatori.La crucea de pe Golgota a fost injunghiat adevaratul”MIEL”de paste,Isus Christos.
Acolo a curs sangele  Sau  pretios cand i s-au batut cuiele in maini si picioare si un soldat l-a strapuns cu sulita.

Asa cum poporul Israel a fost izbavit atunci in Egipt de mania lui Dumnezeu ,tot asa si astazi toti acei care s-apropie de Isus si jertfa Sa ,sant izbaviti de mania viitoare.Aceasta a fost judecata prin sangele ,si toti care au implinit Cuvantul ,s-au bucurat de protectie.Cu cat mai mult astazi,toti acei care se refugiaza in Domnul  Isus si jertfa Sa,vor fi izbaviti de judecata viitoare.

Dumnezeu ,prin Isus Christos  Mielul  fara cusur,si jertfa Sa,astazi poate salva orice suflet de pedeapsa vesnica.Pentruca sangele  lui Isus  Mielul  lui Dumnezeu  vorbeste mai mult decat sangele  mieilor si tapilor din vechime.

Daca inainte Evreii trebuia pentru o aducere aminte sa tina aceasta sarbatoare,praznuand-o in fiecare an,Isus  prin jertfa Sa pe care a adus-o odata pentru totdeauna,nu mai este nevoie de o repetare,deoarece jertfa lui este mai buna si mai mare decat cea a mieilor.

Dragul meu suflet,daca pana acuma ai trait si crescut datorita aluatului vechi adica,a invataturilor de datina,incepatoare si care-ti aduce condamnare vesnica,nu uita un lucru”ASTAZI”,poti fi salvat de judecata lui Dumnezeu  si de mania viitoare,pentru-ca Isus  Christos  Mielul  lui Dumnezeu  Si-a dat viata si pentru tine,sangele  Lui este valabil si pentru pacatele tale.

Daca nu vii la El sa-ti spele haina sufletului tau in jertfa Sa,nu vei avea parte cu el nici in viata aceasta si nici in viata vesnica.

Fii intelept si arunca-te in bratele Lui.

~sprelumina~

(dutu)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s