DESPRE „CEL INVIAT”

HRISTOS A  ÎNVIAT

blogul lui "DUTU"

blogul lui „DUTU”

Cînd Adam si Eva au vãzut cã Abel este deja galben, trîntit la pãmînt si rãnit si nu mai suflã nu le venea sã creadã cã viata a plecat din el pentru totdeauna. Nu cred cã au stiut sã îl îngroape si de aceea l-au vãzut cum se descopune… Nu cred cã s-au depãrtat prea departe de el din pricina dragostei…   Sufletele lor îl cãutau dar el nu mai revenea. În acest fel încet încet au intrat în omenire primele informatii despre un fenomen a cãrui logicã nu îl întelegeau. Observînd fiecare generatie cum se duce încet încet în tãrînã si NU SE MAI ÎNTOARCE omenirea a ucis încet încet si problema Învierii în gîndurile ei. Cu toate acestea nostalgia dupã ea a fost mereu prezentã, în orice religie a lumii. Dar nostalgia nu este credintã!

În imperiul Roman considerat a avea cei mai destepti oameni ai timpului tinerii cîntau la petrecerile lor cîntece aproape funebre din cauza acestei logici a mortii (Vezi imnul “Gaudeamus Igitur”). De aceea se îndemnau mai vîrtos la plãcerile de o clipã ale pãcatului. Stiind ca va fi omorît regele Saturnaliei fãcea toate nebuniile posibile timp de o lunã pînã în ziua sa fatalã de 25 Decembrie. În loc de certitudine sau cel putin de încredintare, învierea a devenit o utopie în sufletele nostalgice care avîndu-si originea în divin sufereau pentru pierderea vietii. A rãmas doar NOSTALGIA dupã nemurire.

În aceastã nostalgie lipsitã milenii la rînd de cunostiinte specifice pentru înviere – pentrucã la pomul vietii stãteau 2 heruvimi care nu îngãduiau intrarea la acest secret, omenirea a cãutat si încã mai cautã pînã în ziua de azi taina vietii vesnice.

*Astfel egiptenii l-au dezgropat pe Tutankamon – tînãrul faraon al Egiptului mort de mii de ani, l-au cercetat cu toatã aparatura din pomul cunostiintei binelui si rãului. Ei nu au aflat nici mãcar o literã care sã confere încrederea cã faraonul dincolo de moarte a uzat de mîncarea, instrumentele si armele puse în mormînt sã le aibe dincolo. Ele sînt si azi la muzeu în Egipt. Astfel nicidecum logica adamicã asupra mortii prin continuitatea vietii nu a aflat suport.              

*La fel rusii prin anii 1930 au dezgropat pe Batu Han, temutul han mongol si l-au cercetat la Moscova cu tot ce au putut. Nu au gãsit nimic care sã deschidã mintea spre inviere. Logica adamicã studiazã descompunerea corpurilor, observã cã viata nu vine înapoi si trage concluzia drasticã pentru miliarde de oameni cã nu existã Înviere. Dacã cineva e readus imediat înapoi din minutele mortii clinice asta e altã poveste. Ei spun cã nu mai existã învierea unui corp care începe sã miroasã greu.

Logica adamicã se întãrea cã “morti sînt cei ce au murit”. Toate aceste observatii care au deasupra concluzia drasticã cã mortii nu se mai întorc înviati a bãtãtorit logica adamicã mii si mii de ani. Astfel în acest punct, între viatã si moarte, necredinta a devenit mai puternicã ca oricînd.

Invierea axa Noului Testament

Dintre toate cãrtile din lume si religiile din lume, de mii si mii de ani, singura sursã demnã de crezare care exprimã clar taina învierii este Noul Testament si Revelatia directã în subiect a Duhului Sfînt. Restul este necredintã, slabã credintã, confuzie, ori nepãsare.

Nenumãrate sînt exemplele în care Domnul Isus a vorbit si apoi a clarificat învierea sa din morti. Iatã doar cîteva exemple:

• A anuntat dinainte cã va fi omorît dar cã va învia

• A descoperit pe trãdãtorul sãu ca dovadã el s-a sinucis ulterior

• Dumnezeu a trimis cutremurul cu ocazia mortii si învierii

• Dumnezeu a trimis întunericul pentru trei ceasuri

• A trimis îngeri la mormînt cu explicatii clare asupra învierii

• A pus soldatii sã recunoascã cã a fost Fiul lui Dumnezeu

• El s-a arãtat înviat femeilor, apoi la doi ucenici, apoi ucenicilor, apoi la 500 de frati deodatã, etc.

• Apoi s-a arãtat lui Pavel pe drumul Damascului

• Azi se arata in vise, si “ca unei stîrpituri mi s-a arãtat si mie”

• A trimis peste lume avalansa Duhului Sfînt de la Rusalii

Dece a trimis Dumnezeu îngerii la mormînt?

Pentrucã Dumnezeirea a hotãrît sã ateste direct învierea.

Preotii, plini de puterea întunericului, spuseserã strãjerilor:

-Mat. 28:13 si le-a zis: “Spuneti asa: “Ucenicii Lui au venit noaptea, pe cînd dormeam noi, si L-au furat. “

-Mat. 28:14Si dacã va ajunge lucrul acesta la urechile dregãtorului, îl vom potoli noi, si vã vom scãpa de grijã”.   

-Mat. 28:15 Ostasii au luat banii, si au fãcut cum i-au învãtat. si s-a rãspîndit zvonul acesta printre Iudei pînã în ziua de astãzi.

Deci diavolul cu agentii lui vroia sã dea lovitura finalã învierii Fiului lui Dumnezeu anuntînd lumii furtul de cãtre ucenici a trupului sãu,  si sã deschidã o nouã erezie .  Într-o mãsurã a reusit cãci “s-a rãspîndit zvonul acesta printre Iudei pînã în ziua de astãzi” în logica lor adamicã.

Dar acum Dumnezeirea introduce prin îngeri logica divinã a învierii adicã atestarea directã a marelui act produs.

Ucenicii primii membrii ai Trupului lui Isus erau jos în întuneric, si El a hotãrît pentru totdeauna ca logica lor veche adamicã sã fie total înlocuitã prin prezentarea directã de cãtre Dumnezeu prin îngeri, a învierii Domnului. (si ei erau necredinciosi în multe în drum spre Emaus). Declaratiile îngerilor, si atestarea directã prin arãtarea Domnului Isus ucenicilor dupã înviere a rupt pentru totdeauna lanturile în care sufletul uman era tinut de veacuri si care a adus omenirii întregi NEPUTINTA în fata mortii.

Vederea Domnului Isus înviat, contactul cu El, se vor sãlãslui de acum înainte pentru deapururi în urmasii Lui prin puterea datã nu de teorii preotesti si învãtãturi din Sinagogã ci prin prezenta vie a Duhului Sfînt direct la lucru cu argumentele sale supranaturale.

Logica adamicã este învisã de Înviere dar numai prin prezenta vie a Duhului Sfînt.

Toti acei ce nu au contact direct cu Duhul Sfînt pentru a primi astfel de informatii despre înviere se vor pierde în istorie pe drumul spinos al luptei cu logica adamicã, alimentatã de viclenia ispitelor. Dar oile “aud glasul Lui” si nu mai merg dupã Strãin.

In uluitoarea bucurie a vederii Fiului – profetie acum împlinitã, dupã învierea Domnului Isus ucenicii au fost pecetluiti cu o credintã vie pentru totdeauna.

Fie ca si in viata ta Duhul Sfint sa te convinga de adevarul invierii si plin de nadejde sa traiesti si s a astepti mareata reaintilnire cu Mintuitorul.

~sprelumina~

(dutu)

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s