RUGACIUNEA BARBATILOR

PRETENTIA LUI DUMNEZEU CA RUGACIUNEA BARBATILOR SA FIE ASCULTATA (1Tim.2:8)

blogul lui "DUTU"

blogul lui „DUTU”

*Cuvantul de aur: Vreau, dar, ca barbatii sa se roage in orice loc si sa ridice spre cer maini curate, fara manie si fara indoieli. (1Tim.2:8)

Daca facem un studiu amanuntit despre aceste madulare, pe care Dumnezeu Le-a pus in trupul nostru, vom descoperi ca ele sant de o importanta grozav de mare?

 Cu mainile putem lucra,

 -cu mainile ne putem apara de tot felul de animale care ne-ar putea ataca,

 -cu mainile putem ajuta pe altii,

  – mainile poti mangiia pe cineva drag,

 -cu mainile poti varsa sange si cate nu poti face cu miinile!?

Scriptura ne invata ca prin punerea mainilor, de catre slujitorii lui Dumnezeu, peste cei bolnavi trupeste acestia sant vindecati.

Versetul care-l avem mai sus, ne invata ca prin ridicarea mainilor curate catre Dumnezeu noi intram in legatura directa cu lL. Asa spune textul:”Barbatii sa se roage in orice loc,si sa ridice spre cer maini curate”. Daca vrei sa ai o claritate buna la televizorul pe care-l ai in casa trebuie o antena dupa noua tehnologie care sa poata capta cat mai bine toate canalele posibile. Si cam fiecare dintre noi facem lucrul acesta si daca maninc mai prost dar vreau sa am calitate la televizor si cat mai multe canale.

Imi aduc aminte de o predica a fratelui Pustan cind zicea ca nimeni nu vrea sa bea apa dintr-un canal ca s-ar putea sa fie contaminata si pentru nimeni nu ar fi placut sa intre intr-un canal unde i-as arata eu, zicea el, pentruca miroase greu. Si totusi noi toti cautam sa bagam cat mai multe canale din acestea murdare in casa noastra.

 Dar cum putem sa ne cuplam cu cerul? Ridicand maini curate!

Adica iesind din canale unde lumea de astazi nu mai este deranjata de mirosul  care exista in ele si a devenit adicta ca si cel care a devenit adict la drog, tigara, alcool, femei sau barbati etc. Si nu-i mai poti scoate din canale pentruca le place. Traire prin sentiment.

Apostolul Ioan si el era de aceeasi natura cu noi si probabil ca lumea ar fi vrut sa puna stapanire pe el. Dar el s-a impotrivit. Lumea vazind ca nu-i de-al lor l-a exilat. Si acolo in exil unde cred ca nu erau prea multi si-a ridicat „mainile”spre cer si Dumnezeu i-a zis: Nu-ti face griji Ioane, te-a lepadat lumea? Te iau Eu aici sus. Si i-a descoperit Apocalipsa. Mare lucru sa ai maini curate! Ai acces la secretele lui Dumnezeu. Lumea nu te vrea! De ce? pentruca mainile tale nu sint ca ale lor.

Daniel in Babilon spune scriptura ajunsese cel mai de vaza om, pentruca avea mainile curate. Si toti acei cu mainile murdare s-au ridicat impotriva lui. Dar el nu s-a speriat, pentruca avea mainile curate. Si in fiecare zi, de tri ori pe zi, ridica mainile in sus, in camera lui, catre cer. Iar cand a fost in groapa cu lei, leii nu s-au atins de el, pentruca avea mainile curate.

 Cand Dumnezeu a scos pe Israel din Egipt si-i indrepta prin Moise spre tara promisa deodata sa napustit Amalec pe neasteptate asupra lor. Pericol! Dar Moise omul lui Dumnezeu stiti ce-a facut? A ridicat mainile spre cer! O zi intreaga le-a avut ridicate, pana cand a avut victorie deplina asupra vrajmasului. Cititi Exodul 17:8 ……

David in Psalmul 26-4:6 spune: Nu sed impreuna cu oamenii mincinosi,nu merg impreuna cu oamenii vicleni. Urasc adunarea celor ce fac raul,si nu stau impreuna cu cei rai. Imi spal mainile in nevinovatie,si asa inconjor altarul Tau ,Doamne. Da de ce Davide nu stai cu ei unde stau ei, sau sa te duci unde se duc ei? Raspunsul ar fi:
„Pentru ca  ,ei au mainile murdare”. Sant grabnici sa verse singe.

Cum sant mainile tale?

Solomon fiul lui David dupa ce a terminat de zidit casa Domnului, stiti ce-a facut? Solomon s-a asezat inaintea altarului Domnului, in fata intregii adunari a lui Israel.
„Si-a intins mainile spre cer”.

Dar oare are vre-un rost sa-ti ridici mainile spre cer?

Da,are!

Chiar in noaptea aceea Domnul  i s-a aratat lui Solomon in vis. La inceputul carierei sale ca Imparat mainile lui au fost curate.

Apostolul Pavel era un om cu mainile murdare ca l-a prigonit pe Isus si Biserica asa de tare incat si-a dat incuviintarea la omorirea lui Stefan un om cu maini curate si-n rivna lui nebuna a orbit.

Dar Dumnezeu  care este plin de indurare i-a trimis pe Anania, un om cu maini curate, si cand acesta si-a pus mainile peste el si seva Duhului de viata a lui Christos a inceput sa tranziteze viata lui, l-a schimbat total, pana si vederea si-a capatat-o. Anania a plecat si dupa ce a intrat in casa, a pus mainile peste Saul si a zis: Frate Saule, Domnul  Isus, care Ti s-a aratat pe drumul pe care veneai, m-a trimis ca sa-ti capeti vederea si sa te umpli de Duhul  Sfant. (Fapte 9-17).

 Vedeti ce importanta are sa ai maini curate?

Prin mainile tale poti darui viata sau moarte celor din jur.

Cuvantul spune: Cand va intindeti mainile, Imi intorc ochii de la voi; si oricat de mult v-ati ruga,n-ascult; caci mainile va sint pline de singe!(Isaia 1-15).

Psalmistul calauzit de Duhul  Sfant  zice: Cine va putea sa se suie la muntele Domnului? Cine se va ridica pina la locul Lui cel Sfant?

Cel ce are mainile nevinovate si inima curata, cel ce nu-si deda sufletul la minciuna si nu jura ca sa insele.

*Cum ne putem curati trupul, duhul si sufletul de toate intinaciunile pacatului?
Sa venim la Isus  si El  prin jertfa Sa”Sangele  Sau „prin Duhul Lui cel Sfant si prin Cuvantul  lui Dumnezeu  ne poate curati. Si atunci si”Mainile „ne vor fi curate. Amin.
~sprelumina~

(dutu)

Un gând despre „RUGACIUNEA BARBATILOR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s