ÎNCHINAREA

ÎNCHINAREA

blogul lui "DUTU"

blogul lui „DUTU”

Cuvantul de aur: “Astfel de închinători doreşte şi Tatăl” (loan 4:23).

Când nu ne închinăm lui Dumnezeu găsim mereu un substitut, chiar dacă acesta ajunge să fie propria noastră persoană.

Închinarea este un impuls universal, sădit de Dumnezeu în fiecare fibră a fiinţei noastre. Este la fel de naturală ca respiraţia.

Domnul Isus a spus că am fost creaţi astfel deoarece “închinători doreşte … Tatăl”.

În funcţie de mediul religios din care provii, trebuie să-ţi lărgeşti înţelegerea despre închinare. De exemplu: închinarea este mai mult decât muzică. Noi spunem: “La noi la biserică, mai întâi avem închinarea, apoi învăţătura”…

Nu, totul se face pentru slava lui Dumnezeu! Dacă închinarea este numai muzica, atunci cum rămâne cu toţi aceia care nu au ureche muzicală?

Să nu uităm nici că închinarea nu este un stil. Stilul de muzică pe care îl preferi spune mai multe despre tine decât despre Dumnezeu. Preferinţa muzicală a cuiva îi pare de multe ori zgomot altcuiva.

Dar nu şi lui Dumnezeu – lui îi plac “strigătele pline de bucurie” şi toate varietăţile care decurg de aici (Psalmul 100:1),in acelasi timp tot asa de bucuros primeste inchinarea unui duh zdrobit,a unei inimi care abia isi misca buzele,ce trebuie subliniat e faptul ca nici un pic din „eul” nostru nu trebuie sa participe la inchinare,si nici un cuvant din inchinare nu trebuie atribuit :eul-ui nostru” ci toata inchinarea,toata adorarea Unuia care o merita Singurului Dumnezeu adevarat.

Totodată, închinarea nu este  spre folosul nostru, ci pentru al lui Dumnezeu. Când spui: “Nu am înţeles nimic din serviciul de astăzi”, te-ai închinat dintr-un motiv greşit!

Da, există beneficii personale, dar nu ne închinăm ca să ne facem pe plac nouă înşine.

Cea mai înaltă motivaţie trebuie să fie să-L înălţăm pe Dumnezeu în tot ce facem.

În ultimul rând, închinarea nu trebuie să se limiteze la biserică;ci si afara din Biserica ,atunci cand suntem la lucrul nostru,in relatiile de afaceri trebuie sa fie adusa inchinare lui Dumnezeu ,El merita sa fie proslavit in toate.

  Secretul închinării este să faci totul “ca pentru Domnul”.

Biblia spune: “sâ aduceţi trupurile voastre ca o jertfă vie, sfântă, plăcută lui Dumnezeu: aceasta va fi din partea voastră o slujbă duhovnicească” (Rom.12:1). Asta înseamnă să te închini!

*Cum vezi tu inchinarea?                                                                                                          *Ori mai bine zis trebuie ceva schimbat in inchinarea ta?                                        *Este inchinarea ta placuta Domnului ;in Duh si Adevar?

~sprelumina~

(dutu)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s