MOTIVE PENTRU CARE DUMNEZEU INGADUIE INCERCAREA ,NECAZUL IN VIATA CREDINCIOSULUI.

MOTIVE PENTRU CARE DUMNEZEU INGADUIE INCERCAREA ,NECAZUL IN VIATA CREDINCIOSULUI.

blogul lui "DUTU"

blogul lui „DUTU”

Gasim in Biblie cateva motive pentru care Dumnezeu permite incercarea sau necazul in viata credinciosului:

1.CA SA INCERCE CREDINTA NOASTRA.

* Tot Ezechia a astupat si gura de sus a apelor Ghihon si le-a adus in jos, spre apus de cetatea lui David. Ezechia a izbutit in toate lucrarile lui.  Insa, cand au trimis capeteniile Babilonului soli la el sa intrebe de minunea care avusese loc in tara, Dumnezeu l-a parasit ca sa-l incerce, pentru ca sa cunoasca tot ce era in inima lui.(2.Cronici.32:30-31).

*Caci, chiar daca smochinul nu va inflori, vita nu va da niciun rod, rodul maslinului va lipsi, si campiile nu vor da hrana, oile vor pieri din staule, si nu vor mai fi boi in grajduri, eu tot ma voi bucura in Domnul, ma voi bucura in Dumnezeul mantuirii mele! (Hab.3:17-18).

2.CA SA NE SMEREASCA.

*Caci noi nu stricam Cuvantul lui Dumnezeu, cum fac cei mai multi; ci vorbim cu inima curata, din partea lui Dumnezeu, inaintea lui Dumnezeu, in Hristos.(2.Cor.2:17).

3.CA SA DESAVARSEASCA CREDINTA NOASTRA.

* Fratii mei, sa priviti ca o mare bucurie cand treceti prin felurite incercari, ca unii care stiti ca incercarea credintei voastre lucreaza rabdare. Dar rabdarea trebuie sa-si faca desavarsit lucrarea, ca sa fiti desavarsiti, intregi si sa nu duceti lipsa de nimic. (Iacov.1:2-4).

4.CA SA TRAIM IN SPERANTA SLAVEI VIITOARE.

*Eu socotesc ca suferintele din vremea de acum nu sunt vrednice sa fie puse alaturi cu slava viitoare, care are sa fie descoperita fata de noi. De asemenea, si firea asteapta cu o dorinta infocata descoperirea fiilor lui Dumnezeu. Caci firea a fost supusa desertaciunii – nu de voie, ci din pricina celui ce a supus-o – cu nadejdea insa, ca si ea va fi izbavita din robia stricaciunii, ca sa aiba parte de slobozenia slavei copiilor lui Dumnezeu. Dar stim ca, pana in ziua de azi, toata firea suspina si sufera durerile nasterii. Si nu numai ea, dar si noi, care avem cele dintai roade ale Duhului, suspinam in noi si asteptam infierea, adica rascumpararea trupului nostru.  Caci in nadejdea aceasta am fost mantuiti. Dar o nadejde care se vede nu mai este nadejde: pentru ca ce se vede se mai poate nadajdui? Pe cand, daca nadajduim ce nu vedem, asteptam cu rabdare. (Rom.8:18-25).

5.CA SA DOVEDIM IUBIREA ADEVARATA FATA DE EL.

*Dupa aceste lucruri, Dumnezeu a pus la incercare pe Avraam si i-a zis: „Avraame!” „Iata-ma!”, a raspuns el.  Dumnezeu i-a zis: „Ia pe fiul tau, pe singurul tau fiu, pe care-l iubesti, pe Isaac; du-te in tara Moria si adu-l ardere de tot acolo, pe un munte pe care ti-l voi spune.”  Avraam s-a sculat dis-de-dimineata, a pus saua pe magar si a luat cu el doua slugi si pe fiul sau, Isaac. A taiat lemne pentru arderea de tot si a pornit spre locul pe care i-l spusese Dumnezeu.(Geneza.22:1-3).

*Ingerul a zis: „Sa nu pui mana pe baiat si sa nu-i faci nimic; caci stiu acum ca te temi de Dumnezeu, intrucat n-ai crutat pe fiul tau, pe singurul tau fiu, pentru Mine.”(Geneza.12:12).

6.SA NE INVETE SA APRECIEM BINECUVANTARILE LUI DUMNEZEU.

*Fiindcã bunãtatea Ta pretuieste mai mult decît viata, de aceea buzele mele cîntã laudele Tale.Te voi binecuvînta dar toatã viata mea, si în Numele Tãu îmi voi ridica mînile. Mi se saturã sufletul ca de niste bucate grase si miezoase, si gura mea Te laudã cu strigãte de bucurie pe buze, cînd mi-aduc aminte de Tine în asternutul meu, si cînd mã gîndesc la Tine în timpul priveghiurilor noptii. Cãci Tu esti ajutorul meu, si sînt plin de veselie la umbra aripilor Tale.(Ps.63:3-7).

7.CA SA DOVEDIM INDELUNGA RABDARE .

*… ca unii care stiti ca incercarea credintei voastre lucreaza rabdare. Dar rabdarea trebuie sa-si faca desavarsit lucrarea, ca sa fiti desavarsiti, intregi si sa nu duceti lipsa de nimic.(Iacov.1:3-4).

8.CA SA FIM GATA SA AJUTAM PE ALTII IN NECAZURILE SI INCERCARILE LOR.

*Domnul a zis: ,,Simone, Simone, Satana v`a cerut sã vã cearnã ca grîul. Dar Eu M`am rugat pentru tine, ca sã nu se piardã credinta ta; si dupãce te vei întoarce la Dumnezeu, sã întãresti pe fratii tãi.(Luca.22:31-32).
* Binecuvîntat sã fie Dumnezeu, Tatãl Domnului nostru Isus Hristos, Pãrintele îndurãrilor si Dumnezeul oricãrei mîngîieri,care ne mîngîie în toate necazurile noastre, pentruca, prin mîngîierea cu care noi însine sîntem mîngîiati de Dumnezeu, sã putem mîngîia pe ceice se aflã în vreun necaz! Cãci, dupã cum avem parte din belsug de suferintele lui Hristos, tot asa, prin Hristos avem parte din belsug si de mîngîiere. Asa cã, dacã sîntem în necaz, sîntem pentru mîngîierea si mîntuirea voastrã; dacã sîntem mîngîiati, sîntem pentru mîngîierea voastrã, care se aratã prin faptul cã rãbdati aceleasi suferinte ca si noi.(2.Cor.1:3-6).

*In toate acestea avem promisiune lui Dumnezeu: El insusi a zis: „Nicidecum n-am sa te las, cu niciun chip nu te voi parasi.” (Evr.13:5).

~sprelumina~

(dutu).

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s