NU TE TEME (2)

NU TE TEME  (2)

blogul lui "DUTU"

blogul lui „DUTU”

*Cuvantul de aur:Isus S-a apropiat de ei, a vorbit cu ei si le-a zis: „Toata puterea Mi-a fost data in cer si pe pamant. (Mat.28:18)

Daca privim astazi dintr-un unghi anume,vom putea observa ca multa lume umbla dupa putere.Putere politica,putere financiara,putere militara,putere strategica,putere fizica si cate altele am putea enumera.

Un ofiter de marina credincios a fost numit cu multi ani in urma capetenie peste o insula franceza in oceanul Pacific.Pe cand se afla pe vaporul care urma sa-l duca la tinta calatoriei,a inceput o furtuna mare.Calatorii s-au inspaimintat;toti se credeau pierduti.Dar ofiterul si-a pastrat calmul.Linistea lui uimitoare a izbit-o puternic pe sotia sa,care nu a mai putut sa se stapaneasca si i-a zis dojenitor:”Daca m-ai iubi mai mult pe mine si copilasii nostri,n-ai ramine asa nepasator in fata primejdiilor”?   Ofiterul nu a raspuns nimic,si a intrat in cabina si s-a intors cu o spada in mana.A chemat-o pe sotie,si privind incruntat la ea,a apropiat varful spadei de pieptul ei.Biata femeie ingrozita,nestiind ce sa creada,a inceput sa tremure.Dar groaza ei nu a durat decat o clipa,apoi a inceput sa zambeasca.Cum poti sa razi,ii zice sotul,cand varful spadei se sprijina pe pieptul tau?

Nu ti-e teama?

Teama?

Cum sa-mi fie teama cand stiu ca manerul acestei spade este in mana sotului meu!Nu stiu eu cat ma iubeste?Ei bine replica sotul,mie cum sa-mi fie teama de aceasta furtuna?Ea este in mana Parintelui  meu ceresc,care Ma iubeste mai mult decat te iubesc eu pe tine.
Domnul Isus a spus:”Toata puterea Mi-a fost data in cer si pe pamant”.

Universul intreg isi urmeaza istoria datorita puterii Domnului Isus.Prin El a fost adus la viata si dupa legile lui functioneaza si a ramas in fiinta pana in zilele noastre.

La Cuvantul Sau  ne descrie evanghelistul Marcu 4-35 inainte;cand s-a declansat aceea mare furtuna de aproape sa-i inghita,marea s-a linistit si vantul s-a oprit la Cuvantul  Sau.  Prin puterea Sa a ridicat apele marii Rosii ca un zid facand astfel drum poporului Sau  si I-a izbavit de mania celor ce-i urmareau.

La Cuvantul  si puterea Lui  Iordanul s-a intors inapoi,si nu si-a mai urmat cursul.Prin puterea Sa a intins cerurile care arata ca oglinda,a intemeiat pamantul,I-a pus temeliile si L-a spanzurat pe nimic.A adus la viata marea,i-a pus un hotar si marea nu-l trece.A ridicat muntii si i-a plantat in mare,a facut sa tasneasca izvoare de apa in pustie,ridica norii peste fata pamantului si le porunceste sa dea ploaie.

EL a facut lumina si intunericul.El si la Cuvantul  Lui  orice firicel de iarba oricat ar fi pamantul de tare il sparge si-l aduce la viata.

EL hraneste tot ce are suflare de viata,pentruca la El  in permanenta camarile sant pline cu binecuvantari.

El aduce propasirea si restristea.

El este prilejul bucuriilor noastre vesnice.

El a intemeiat intunericul si lumina.

EL stie ce este in intuneric,de aceea zice:”EU tin cheile mortii si ale locuintelor mortilor”.

EL cunoaste legile cerului si randuieste stapanirile pe pamant.

El ridica din pulbere pe cel sarac Si-l pune sa stea in randul celor mari.

EL vindeca pe bolnavi,da vedere orbilor,coboara pe cei bogati pana in locuinta mortilor,deznoada toate legaturile celor robiti de Diavolul si de multe pacate.

Lista ar putea sa continuie asa dupa cum evanghelistul Ioan zice:Mai sant multe alte lucruri,pe care Le-a facut Isus,care daca s-ar fi scris cu deamanuntul,cred ca nici chiar in lumea aceasta n-ar fi putut incape cartile care s-ar fi scris.Aceasta in putine cuvinte este”Isus”,care a primit toata puterea in cer si pe pamant.Daca ti-ai incredintat viata in mainile Lui ,mai trebuie sa te temi de ceva?

Totul este sub controlul Lui si El tine in mana suflarea a tot ce are viata.

EL a rinduit in aceasta lume”Biserica ”,care a adus-o la viata prin Duhul  si portile locuintei mortilor nu o vor birui.

Iov spune:Stalpii cerului se clatina si se inspaimanta la amenintarea Lui. Suflarea Lui  insenineaza cerul leaga apele in norii Sai  si norii nu se sparg.Si acestea sant doar marginile cailor Sale ,si numai adierea lor usoara ajunge pana la noi!

Dar tunetul lucrarilor Lui  puternice cine-l va auzi!Astazi in lume este frica de ziua de mane ca nu stii ce surprize v-a aduce.Omenirea toata sta ca pe un butoi de pulbere gata sa explodeze,si toti stau cu frica ca intr-o zi s-ar putea ca armamentul nuclear sa ajunga pe mana unor oameni care nu le pasa de viata si totul sa fie aruncat in aer.

Oamenilor le este frica din cauza stratului de ozoni care s-a strapuns,si soarele va dogori pamantul si toti vom muri ca niste muste.
Frica ca intr-o zi petrolul sursa principal a economiei intregii lumi,se va termina si iata dezastru dupa dezastru.

Dar pentru toti acei care si-au pus increderea in El (Isus),fericirea si bucuria ii va insoti pentru vesnicie.
Iar pentru toti acei care nadajduiesc in El,le recomand sa citeasca Psalmul 91,si atunci pacea si bucuria le va inunda inima,pentruca teama si frica va disparea ca,Domnul nostru Isus  are toata puterea in cer si pe pamant.
Aminteam la inceput ca toti oamenii umbla dupa putere.

Dar,de ce?

Ce vor sa faca cu puterea?

Acum la toate nivelurile oamenii vor putere.Dar,de ce?

Ce vor sa faca cu puterea?Nu-i rau sa ai putere,dar,intreaba-te:Ce vrei sa faci cu ea?

Samson a avut putere si ce-a facut cu ea?A irosit-o in pacat.Tu vino la Isus,El are toata puterea in cer si pe pamant.N-ai de ce sa te temi!
~sprelumina~

(dutu)

 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s