SAPTAMANA PATIMILOR (3)

BATJOCURA SI DISPRETUL LIDERILOR RELIGIOSI (A CELOR DIN NEAMUL LUI) (Luca.22:66-71).

blogul lui "DUTU"

blogul lui „DUTU”

 

Saptamana Patimilor s-a marcat prin  dragostea desavarsita a lui Isus  pentru o lume care Il respingea.

Asculta cantarea”Pe drum cu spini incununat”aici:Go to YouTubePlay video

Cand s-a facut ziua, batranii norodului, preotii cei mai de seama si carturarii s-au adunat impreuna si au adus pe Isus in soborul lor. Ei I-au zis:”Daca esti Tu Hristosul, spune-ne!” Isus le-a raspuns: „Daca va voi spune, nu veti crede;si daca va voi intreba, nu-Mi veti raspunde, nici nu-Mi veti da drumul.De acum incolo, Fiul omului va sedea la dreapta puterii lui Dumnezeu.”Toti au zis: „Esti Tu, dar, Fiul lui Dumnezeu?” Si El le-a raspuns: „Asa cum o spuneti; da, sunt.”Atunci ei au zis: „Ce nevoie mai avem de marturie? Noi insine am auzit-o din gura Lui.”(Luca.22:66-71).

 Biblia are un verset,care se vede implinirea lui asa de bine in timpul suferintelor,atunci cand Isus patimea in locul nostru:A venit la ai Sai, si ai Sai nu L-au primit. (Ioan.1:11).

Sunt lucruri in viata pe care le mai suportam,pe unele le ignoram dea binelea,dar sa fii respins chiar de cei din neamul tau,din familia ta,aceasta pare a fi prea detot;ei bine chiar asa I s-a intamplat si lui Isus.Conducatori religei din vremea aceea in loc sa Il imbratiseze,sa-L primeasca cu bine,L-au alungat,L-au respins,L-au scos afara din cetate (priveste pilda vierului) si apoi L-au ucis cu vorbele lor aspre ,dure necugetate,culminand prin respingerea totala atarnandu-L pe cruce.

Suntem imbacsiti in religia proprilor noastre idei si de multe ori nu mai acceptam nici o invatatura nici un Invatator,se pare ca stim totul ,respingem chiar pe Acela care ne-ar putea sa ne scoata din religie si sa ne duca la o relatie cu El;una a adevaratei pocainte,isvorate dintr-o marurisire sincera si o intoarcere categorica de la pacat.

Cu toate aceste Cel respins i-a iubit atunci pe toti care L-au respins si pe cei care il batjocorea ,ajungand pana la punctul unei dragoste desavarsite rugandu-se pentru toti,El isi continua rugaciunea si azi pentru toti aceia care  Il resping si Il dusmanesc.

A-L urma pe El insemneaza ;respingere ,ura,dispret,batjocura din partea celora la care ne asteptam cel mai putin ,din partea celor din familie din casa din neam,din biserica chiar:Si omul va avea de vrajmasi chiar pe cei din casa lui. (Mat.10:36).Mantuitorul insa ne incurajeaza in asemena situati ,aratandu-ne ca iubirea fata de El trebuie sa depaseasca iubirea fata de cei apropiati ,si ca prin respingerea pe care ei o arata fata de noi,iar noi continuam sa ii iubim,nu facem altceva decat sa demonstram vrednicia noastra fata de El.

*Isus a ramas Modelul Suprem atunci cand a fost respins si batjocorit,si ne invata si pe noi sa-l urmam cu credinciosie ca va veni o zi a rasplatirilor.

~sprelumina~

(dutu)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s