SAPATAMANA PATIMILOR.(4)

BATJOCURA DIN PARTEA STRAINILOR (Luca.23:11-16)

Saptamana Patimilor a continua sa ne descrie tacerea lui Dumnezeu in suferintele produse de straini.

blogul lui "DUTU"

blogul lui „DUTU”

 

Asculta cantarea”Pe un deal pe o cruce”aici:Go to YouTubePlay video

Irod, cu ostasii lui de paza, se purtau cu El cu dispret; si, dupa ce si-a batut joc de El si L-a imbracat cu o haina stralucitoare, L-a trimis inapoi la Pilat.In ziua aceea, Irod si Pilat s-au imprietenit unul cu altul, caci erau invrajbiti intre ei mai inainte. Pilat a strans pe preotii cei mai de seama, pe fruntasi si pe norod si le-a zis: „Mi-ati adus inainte pe Omul acesta ca pe unul care atata norodul la rascoala. Si iata ca, dupa ce L-am cercetat cu de-amanuntul inaintea voastra, nu L-am gasit vinovat de niciunul din lucrurile de care-L parati.Nici Irod nu I-a gasit nicio vina, caci ni L-a trimis inapoi; si iata ca Omul acesta n-a facut nimic vrednic de moarte.Eu deci, dupa ce voi pune sa-L bata, Ii voi da drumul.”(Luca.23:11-16).

Daca am amintit ca suferinta facuta de cei apropiati,”doare si inca rau”vreau sa amintesc ;nici suferinta produsa de straini nici ea nu e mai prejos:”doare,doare.doare”.

Cand strainul care ar puea sa nu aiba nimic a face cu tine,te asupreste =doare,cand fratele de credinta care nu te cunoaste vorbeste rau de tine= te doare;cand strainii te dispretuiesc,hulesc,aseaza in cantecele lor,te dau sa fii rastignit as vrea sa spun asa au facut cu Domnul meu ,te doare…

Dar ori cat a indurat din partea strainilor,Isus a trecut paharul acestei suferinti iesind biruitor,ca sa ne invete pe noi adevarata rabdare in suferinta.

Profetul spunea despre El:Cand a fost chinuit si asuprit, n-a deschis gura deloc, ca un miel pe care-l duci la macelarie si ca o oaie muta inaintea celor ce o tund: n-a deschis gura. (Isa.53:7).

Cand Pilat l-a vazut pe Isus neanfricat in fata suferintelor a spus: „Mie nu-mi vorbesti? Nu stii ca am putere sa Te rastignesc si am putere sa-Ti dau drumul?” (Ioan.19:10).

Isus a stiut sa taca si sa iubeasca,ca noi sa invatam de la El,cand trebuie sa tacem ,si cand sa vorbim,iar daca vor fi clipe in viata cand nu va trebui sa tacem dar nu vom avea cuvinte nici sa vorbim,si vom fi cuprinsi de ingrijorare, Isus ne-a promis;El va vorbi in locul nostru:sa nu va ingrijorati mai dinainte cu privire la cele ce veti vorbi, ci sa vorbiti orice vi se va da sa vorbiti in
ceasul acela; caci nu voi veti vorbi, ci Duhul
Sfant. (Marc.13:11).

*Doamne ajuta-ne sa tecem cu bine examenul tacerii.

~sprelumina~

(dutu)

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s