SAPTAMANA PATIMILOR (5)

BATJOCORIT PENTRU CA ERA IMPARAT.(Marcu.15:12).

blogul lui "DUTU"

blogul lui „DUTU”

*Cuvantul de aur:Pilat a luat din nou cuvântul si le-a zis: „Dar ce voiti sa fac cu Acela pe care-L numiti Împaratul iudeilor?”(Marcu.15:12).

Asculta cantare:”Cu crucea-n spate” aici: Go to YouTubePlay video

Ce schimbatori sunt oameni!. Poporul Israel a dorit sa aiba un imparat ca si toate popoarele din jur ,fara sa isi dea seama caci prin aceasta cerinta resping pe Domnul:Sa stiti atunci si sa vedeti cat de rau ati facut inaintea Domnului, cand ati cerut un imparat pentru voi.” (1Sam.12:17).

Vremurile au trecut si imparat dupa imparat a fost schimbat la tronul imparatiei lui Israel. Dumnezeu a trimes in lumea noastra pe Fiul Sau :”Imparatul imparatilor si Domnul domnilor.” (Apoc.19:16) ,cum L-au primit?

Nu L-au primit,ci mai degraba L-au respins si pe acesta unindu-se si dandu-L sa fie rastignit:Dar ei au strigat: „Ia-L, ia-L, rastigneste-L!” „Sa rastignesc pe „Imparatul vostru”?”, le-a zis Pilat. Preotii cei mai de seama au raspuns: „Noi n-avem alt imparat decat pe cezarul!”Atunci L-a dat in mainile lor, ca sa fie rastignit. Au luat deci pe Isus si L-au dus sa-L rastigneasca.(Ioan.19:15-16).

Pilat ca unul care se credea ca are puterea absoluta isi batea si el joc de Isus: „Voiti sa va slobod pe Împaratul iudeilor?” (Marcu.15:9).

Imparatul Imparatilor a ajuns sa fie batjocorit de creatura Lui:Ostasii au adus pe Isus în curte, adica în palat, si au adunat toata ceata ostasilor. L-au îmbracat într-o haina de purpura, au împletit o cununa de spini si I-au pus-o pe cap. Apoi au început sa-I ureze si sa zica: „Plecaciune, Împaratul iudeilor!” (Marcu.15:15-18).

Intrebarea lui Pilat continua pana astazi,sa rasune in urechile fiecarui muritor: „Dar ce voiti sa fac cu Acela pe care-L numiti Împaratul iudeilor?”(Marcu.15:12), care iti este raspunsul tau in vata mari provacari?

*Ce vei face tu,cu Imparatul Imparatilor,cu Domnul Domnilor ,Isus Hristos ?,il vei respinge ori il vei accepta si vei spune plin de supunere si umilinta :”Tu esti Domnul,Imparatul,Mantuitorul meu!!!.

~sprelumina~

(dutu)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s