O GANDIRE SFANTA

O GANDIRE DUPA VOIA DOMNULUI (Matei 28:1-10).

blogul lui "DUTU"

blogul lui „DUTU”

Crestinul este chemat sa aiba o gandire dupa voia Domnului,o gandire sanatoasa.

1.O GANDIRE PLINA DE CAUTARE (Matei.28:5).

-Nu trecusera mult timp de cand Isus nu mai era printre cei apropiati si ei I-au observat lipsa Lui. Au inceput sa-L caute: „Nu va temeti; caci stiu ca voi cautati pe Isus care a fost rastignit. (Mat.28:5).

– Pentru toti aceia care sant in cautarea lui Dumnezeu ,am o veste buna;El se lasa gasit: Daca-L vei cauta, Se va lasa gasit de tine; dar daca-L vei parasi, te va lepada si El pe vecie. (1Cron.28:9). Ma voi lasa sa fiu gasit de voi, zice Domnul…. (Ier.29:14).

-Cand il cautam El ne intampina cu cuvinte pline de bucurie pentru noi:Dar iata ca le-a intampinat Isus si le-a zis: „Bucurati-va!” Ele s-au apropiat sa-I cuprinda picioarele si I s-au inchinat. (Mat.28:9).

2.O GANDIRE PLINA DE INCREDERE (Matei.28:5;10).

-Mersul femeilor ,al ucenicilor la mormant si umblarea lor era plina de frica,aveau toate motivele ,si noi nu cred ca reactionam altfel ,frica lor a fost asa de mare incat aveau nevoie de o dubla incurajare inspre incredere :”Nu va temeti”.

– A fost nevoie de un inger sa le incurajeze (vers5) dar se pare ca au ramas in continuare in frica de aceea a fost nevoie de vocea lui Isus (vers10) voce care aduce mangaiere deplina si care aseaza in noi gandul increderi.

3.O GANDIRE PLINA DE CUNOSTINTA INVIERII (Matei.28:6).

-Crestinul nu are niciun dubiu cat priveste invierea Domnului ei au primit inviatia la locul invierii si sunt siguri de aceasta:”veniti de vedeti”(Matei.28:6).

-Fiecare dintre ucenici Domnului au avut ocazia sa vada mormantul gol,sis a se intalneasca cu Cel Inviat,unul dintre ei a mers in cercetarea lui pana acolo incat a atins corpul Mantuitorului la locul unde a fost strapuns de sulita si cuie.

-Ucenici au fost gata sa mearga pana la moarte pentru ce au vazut si au crezut:vazut si a crezut. (Ioan.20:8).

4.O GANDIRE MISIONARA.

-Isus vrea ca noi sa gendim ca El sa fim misionari: “Duceti-va de spuneti” (Matei.28:7,10)

-Crestinul din clipa chemari este dator sa lumineze in jur intocmai ca si o lumanare din momentul in care este aprinsa.

-Nu poti sa fi un crestin cu adevarat daca nu raspandesti in jur  mireasma cunostintei Lui:Multumiri fie aduse lui Dumnezeu, care ne poarta totdeauna cu carul Lui de biruinta in Hristos si care raspandeste prin noi, in orice loc, mireasma cunostintei Lui. (2Cor.2:14).

-Femeile au fost chemate primele sa duca mesajul invierii (vers.7) ,dar Hristos vrea ca fiecare din noi sa devenim misionari si de aceea El i-a trimis si  pe ucenici (vers.10).

5.O GANDIRE OPTIMISTA.

-Isus vrea sa avem o gandire plina de optimism :”Bucurati-va”(Matei.28:9).

-E ceva normal atunci cand trecem prin pierderi,infrangeri,suparari sa fim intristati pana la plans.

-Mantuitorul vrea sa ne indreptam privirile nu la necazul prin care trecem,ori cat ar fi el de mare ci sa ne atantim privirile spre El,atunci necazul se va transforma in bucurie,clipele de incercare in clipe de mangaiere: Cand iti intorci privirile spre El, te luminezi de bucurie… (Ps.34:5).

-Intristarea ne vindecata produce pierderi enorme si privire inspre pamant te face sa pierzi stralucirea cerului,noi nu santem ca si gainile sa privim toata ziua in gunoi ci suntem pasarile care trebuie sa fim gata de zbor spre imparatia vesnica in destinatia fericita “Cerul”.A sa dar privirea in sus la El de unde avem izbavirea.

***Santem indemnati prin Cuvantul Sfant sa avem in noi gandul care era si in Hristos Isus :Sa aveti in voi gandul acesta care era si in Hristos Isus: (Filip.2:5).

~sprelumina~

(dutu)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s