FII UN TANAR CURAT INTR-O LUME MURDARA (1)

FII UN TANAR CURAT INTR-O LUME MURDARA (1)

blogul lui "DUTU"

blogul lui „DUTU”

*Cuvantul de aur:Nimeni sa nu-ti dispretuiasca tineretea; ci fii o pilda pentru credinciosi: in vorbire, in purtare, in dragoste, in credinta, in curatie. (1Tim.4:12)

Un tânăr curat, într-o lume murdară…Oare chiar atât de imposibil poate fi?

Din păcate în zilele noastre nu mai putem găsi exemple nici măcar în biserici şi atunci… totuşi cum putem fi tineri curaţi în lumea aceasta care se duce cu viteză spre flăcările iadului?

Cum să fim lumini, când în jurul nostru este atâta beznă?

Cum să fim exemple bune, când în biserici găsim atâtea exemple negative?

În primul rând, pentru a putea fi exemple curate, în lumea aceasta murdară, trebuie să cunoaştem foarte bine Cuvântul Domnului care ne este călăuză şi ne spune exact ce şi cum trebuie să facem.
Fii un tânăr care cunoşte legea Domnului şi o împlineşte!

Iosua 1:8 ne spune: “Cartea aceasta a legii să nu se depărteze de gura ta; cugetă asupra ei zi şi noapte, căutând să faci tot ce este scris în ea; căci atunci vei izbândi în toate lucrările tale, şi atunci vei lucra cu înţelepciune”. Zi şi noapte, în orice vreme trebuie să cugetăm la Cuvântul Domnului. De ce? Pentru că este un Cuvânt viu şi lucrător, pentru că în el găsim înţelepciunea lui Dumnezeu şi pentru că îndreptându-ne după Cuvântul Lui nu vom fi daţi niciodată de ruşine în faţa lumii.

Psalmul 1:1-3 „Ferice de omul care nu se duce la sfatul celor răi, nu se opreşte pe calea celor păcătoşi, şi nu se aşează pe scaunul celor batjocoritori! Ci îşi găseşte plăcerea în Legea Domnului, şi zi şi noapte cugetă la Legea Lui! El este ca un pom sădit lângă un izvor de apă, care îşi dă rodul la vremea lui, şi ale cărui frunze nu se veştejesc: tot ce începe, duce la bun sfârşit”. Un tânăr care practică cu adevărat Cuvântul Domnului în viaţa lui, niciodată nu va intra în anturaje nepotrivite, niciodată nu va asculta sfatul celor răi, şi niciodată nu va merge pe aceeaşi cale cu cei care hulesc Numele Dumnezeului nostru. Un astfel de tânăr îşi găseşte mereu plăcerea în Legea Domnului, şi în viaţa lui se va vedea roadele împlinirii Cuvântului. Tânărul care Îl cunoaşte în mod personal pe Dumnezeu, va avea zilnic părtăşie cu El, şi când începe o viaţă nouă cu Isus o va trăi până la sfârşitul zilelor. Doamne, ajută-ne să fim astfel de tineri, cu inima predată total Ţie şi Chipul Tău să se oglindească în viaţa noastră prin trăirea de zi cu zi!

Cum pot să fiu un tânăr curat? Răspunsul ni-L dă chiar Biblia în Psalmul 119:9 „Cum îşi va ţine tânărul curată cărarea? Îndreptându-se după Cuvântul Tău.” Atâta vreme cât ne îndreptăm doar după Cuvântul Său, vom putea fi cu adevărat tineri curaţi într-o lume murdară. Doamne ajută-ne la aceasta.
Fii un tânăr chibzuit! Chibzuit =care judecă o situaţie, socotit, cumpănit, înţelept, etc.

Cum pot fi un tânăr chibzuit? Proverbe 14:15 „Omul lesne crezător crede orice vorbă, dar omul chibzuit ia seama bine cum merge”. Ca şi tânăr creştin chibzuit, trebuie să iei bine seama la tot ce este în jurul tău, orice vorbă să o cântăreşti bine, să iei seama la umblarea ta în orice clipă a vieţii.

Eclesiastul 11:9-10 „Bucură-te, tinere, în tinereţea ta, fii cu inima veselă cât eşti tânăr, umblă pe căile alese de inima ta şi plăcute ochilor tăi; dar să ştii că pentru toate acestea te va chema Dumnezeu la judecată. Goneşte orice necaz din inima ta, şi depărtează răul din trupul tău; căci tinereţea şi zorile vieţii sunt trecătoare”. Pentru tot ce vom face, pentru tot ce vom zice, într-o zi vom da socoteală în faţa Domnului. Domnul lasă la libera noastră alegere pe ce căi mergem în tinereţea noastră dar cunoscând Cuvântul Lui, şi cunoscându-L pe El în mod personal, vom da socoteală de tot ce facem.

Dacă am hotărât să pornim cu Domnul pe calea îngustă, trebuie să fim cu luare aminte la calea aceasta, pentru că pe ea nu vom găsi niciodată plăceri şi deşertăciuni, este o cale plină de spini, de obstacole, este o cale grea şi puţin sunt cei ce merg pe ea, dar odată porniţi pe această cale nu este drum de întoarcere. Aceasta este calea care duce în sus, şi atunci când suferinţa şi dezamăgirea ne copleşesc inima, să ne gândim la un singur lucru: la sfârşitul alergării noastre Dumnezeu ne aşteaptă cu braţele deschise, El va şterge lacrima din ochi şi ne va da Cununa Veşniciei care niciodată nu se va veşteji.

Întrebarea mea este: merită să mergem pe căile alese de inima noastră?

Merită să ne pierdem timpul pe distracţii?

Merită să ne veselim inima cu toate murdăriile lumii?

Care va fi răsplata noastră dacă mergem pe căile lumii?

Va fi doar o bucurie de moment, un entuziasm şi nimeni niciodată nu ne va putea da în schimb viaţă veşnică, decât Acel care este Calea, Adevărul şi Viaţa. Eclesiastul 12:1 „Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereţii tale, până nu vin zilele cele rele şi până nu se apropie anii, când vei zice: „Nu găsesc nici o plăcere în ei”.

De ce să umblăm în anii tinereţii cu Dumnezeu?

Poate mulţi zic: „Suntem prea ocupaţi, avem şcoală de făcut, trebuie să mă căsătoresc, avem afaceri, nu avem noi timp de Domnul, nu azi… lasă că citim noi Biblia la pensie…” Mă doare când aud aceste vorbe inconştiente.

De unde vom şti că ziua de mâine este a noastră?

De unde ştim că mâine dimineaţă ne vom mai ridica din pat?

De ce suntem atât de ocupaţi când este vorba de Făcătorul nostru?

Câtă vreme se zice: „astăzi” să nu ne împietrim inimile, ci să ne aducem aminte de Dumnezeul nostru, să ne facem timp de El. Astăzi cât suntem tineri să luăm seama la căile noastre, astăzi să lucrăm pentru Domnul, astăzi să ne punem la dispoziţia Lui şi să-L lăsăm pe El să ne modeleze şi să lucreze la caracterul nostru.

2 Corinteni 7:1 „Deci, fiindcă avem astfel de făgăduinţe, prea iubiţilor, să ne curăţim de orice întinare a cărnii şi a duhului, şi să ne ducem sfinţirea până la capăt, în frică de Dumnezeu”.
*Tinere fii un tanar curat intr-o lume murdara 1*

~sprelumina~

(dutu)

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s