DE CE SA MA INGRIJOREZ???

DE CE SA MA INGRIJOREZ???

  • Nu va ingrijorati, dar, zicand: „Ce vom manca?” sau: „Ce vom bea?” sau: „Cu ce ne vom imbraca?” (Mat.6:31)
  • Nu va ingrijorati, dar, de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei. (Mat.6:34)
  • Dar, cand va vor da in mana lor, sa nu va ingrijorati, gandindu-va cum sau ce veti spune; caci ce veti avea de spus va va fi dat chiar in ceasul acela; (Mat.10:19)

Ingrijorare e stare care poate sa ne distruga linistea noastra.

1.DISTRUGE PREZENTUL

(a)Daca lasam ca ingrijorarea sa se cuibareasca in mintea noastra ,ne distruge prezentul aducandu-ne aminte de trecutul nostru. Fiecare din noi gresim ,si daca ne lasam stapaniti de gandurile faptelor savarsite in trecut ne ruinam prezentul.. Nu uita trecutul a plecat,nu il mai poti recupera,fie ca vrei fie ca nu vrei o sa te mai intalnesti odata cu el ca sa dai socoteala de faptele facute in trecut.

(b) Distruge prezentul caci ne gandim in viitor ,uitam insa ca viitorul poate nici nu il vom prinde ,numai in ziua de apoi la judecata(s-ar putea intampla sa nu il traim aici) .Atunci de ce sa ne distrugem prezentul gandindu-ne la viitor.

2.TRAIESTE PREZENTUL

(a) De cat sa ne ingrijoram mai bine sa ne bucuram de present , de viata,de familie de tot ce Dumnezeu ne-a daruit…

(b) Traieste prezentul indreptand trecutul – faptele rele ce le-am savarsit in trecut sa nu le mai facem ,sa punem capat tuturor rautatilor.

(c) Traieste prezentul planificand viitorul. Viitorul nostru nu trebuie sa un timp de ingrijorare in care am intrat chiar din prezent,ci mai degraba un timp de fericire pe care il traim din present. Nu e asa daca faci bine ,bine vei fi primit dar daca faci raul…Cat atarna de noi ne putem croi viitorul Dumnezeu e Acela care ne lasa sa-l traim(viitorul) ori nu.

3.VISEAZA DESPRE VIITOR.

Asa dar, culca-te linistit ,dormi in pace cu multe visuri  despre viitor ,un lucru trebuie sa stii si sa fi sigur de el:Dumnezeu e in viitor si te asteapta acolo..

~sprelumina~

(dutu)

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s