Şapte motive ca pastorii să predice tinerilor

Şapte motive ca pastorii să predice tinerilor

Predicatorii sunt rugaţi destul de rar să-şi adapteze mesajele pentru cei mai tineri dintre ascultători. Însă un pastor american afirmă că această schimbare este un exerciţiu benefic nu doar pentru tineri, ci şi pentru pastori.

 

predicarea_pentru_tineri (Foto: nwbbc.com)Primul argument adus în discuţie de pastorul Mike Leake este că o predică pentru tineri este mai simplă şi mai clară. Tinerii nu au răbdare şi uneori îşi pierd interesul atunci când sunt nevoiţi să asculte un mesaj complex. Prin urmare, pastorul învaţă să îşi formuleze clar argumentele şi să fie cât mai concis posibil.

 

În consecinţă, pastorul afirmă că aceasta îl forţează pe pastor să se concentreze pe esenţa mesajului, şi mai puţin pe dezbaterile teologice, chiar şi în versetele cele mai complexe ale Bibliei.

 

Al treilea argument este folosirea ilustraţiilor în predicare. Pe de o parte, imaginile ajută atât tinerii, cât şi adulţii, să reţină mai uşor aplicaţia predicilor. Pe de altă parte, tinerii sunt mult mai obişnuiţi să urmărească imagini decât idei, prin urmare, predica poate deveni mai uşor de reţinut.

 

Un al patrulea argument este că o predică pentru tineri trebuie să fie pregătită astfel încât să le ridice întrebări. Provocarea pentru pastor este să nu ofere totul de-a gata, ci să stârnească interesul şi să determine punerea de întrebări la finalul predicii.

 

În plus, în faţa unor tineri, predicatorul nu riscă să se obişnuiască cu un anumit public, deoarece tinerii sunt mai atenţi la gradul de implicare al pastorului în ceea ce se spune, decât la informaţiile în sine.

 

Al şaselea argument este că predicile pentru tineri trebuie să fie amuzante, atrăgătoare şi să-i facă să se simtă importanţi, în ochii predicatorului. Un asemenea mesaj îl apropie pe pastor de tinerii din biserica sa.

 

În cele din urmă, ultimul argument pe care îl aduce pastorul pentru a-i convinge pe predicatori să predice tinerilor este că aceştia din urmă oferă feedback imediat. Răspunsurile, impresiile, întrebările lor îl ajută pe pastor să îşi îmbunătăţească stilul de predicare, arată Leake.

Sursa:http://www.semneletimpului.ro/stirescurta/sapte-motive-ca-pastorii-sa-predice-tinerilor-10803.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s