DUMNEZEU E DUPA TINE ..TE CAUTA…

DUMNEZEU E DUPA TINE ..TE CAUTA…

blogul lui "DUTU"

blogul lui „DUTU”

*Cuvantul de aur: „Unde esti?” (Fac.3:9)

De la facerea lui,omul nu a iesit de sub privirea lui Dumnezeu.Mereu il indreapta,mereu il intoarce la calea cea buna,mereu ii arata drumul sigur spre Imparatia Cerurilor.Cand omul era inca in gradina Eden ,Dumnezeu isi gasea placerea sa isi priveasca in racoarea zilei creatura Lui.Pornirile omului indreptate inspre rau in urma ispitiri de Satan ,l-a indepartat  de Dumnezeu si bietul om cauta sa se ascunda de fata Domnului(dar nu exista nici un loc al ascunderi fata de Dumnezeu ,El e pretutindeni)cuvintele lui Dumnezeu se aud de-a lungul istoriei: “Unde esti?”(Fac.3:9)  Cand Dumnezeu vrea sa il foloseasca pe cineva in lucrare il cauta :

(1) DUMNEZEU NE CAUTA  IN PESTERA DESCURAJARI

Prorocul Ilie apare in istorie ca o sageata descoperind pacatul intro parte si in cealalta,cand insa Isabela cauta sa ii ia viata ,el fuge ajungand descurajat de viata ;sub ienuperul descurajari ,apoi intra in adanc in pestera descurajari,vroia sa se termine totul. Dumnezeu era dupa el,Dumnezeu inca mai avea de lucru cu Ilie. Si acolo, Ilie a intrat intr-o pestera si a ramas in ea peste noapte. Si cuvantul Domnului i-a vorbit astfel: “Ce faci tu aici, Ilie?”(1Imp.19:9) 14. El a raspuns: “Am fost plin de ravna pentru Domnul Dumnezeul ostirilor, caci copiii luiIsraelau parasit legamantul Tau, au sfaramat altarele Tale si au ucis cu sabia pe prorocii Tai; am ramas numai eu singur, si cauta sa-mi ia viata.”(1Imp.19:4) Dumnezeu ne ridica din orice descurajare a vieti si ne spune :”Stai pe Stanca”.

(2)DUMNEZEU NE CAUTA PE CALEA LUMII

Bogatia prea mare si cearta dintre pazitori averilor lui Avraam si Lot ,a adus situatia despartiri dintre neamuri.In dorinta de castig si inbogatire,Lot priveste campia Sodomei si o alege ca loc pentru locuinta.,dar in coborarea lui ,Lot chiar daca se afla pe campia a alunecat pana la marginea Sodomei si atunci cand ingeri au venit a fost gasit direct in oras in Sodoma.Nici o data omul nu isi poate da seama cat de departe il duce pacatul ori cat de mare prêt trebuie sa plateasca in urma pacatuiri. Dumnezeu il cauta chiar acolo in Sodoma (in lume)vrea s ail izbaveasca.      Avram a locuit in tara Canaan, iarLota locuit in cetatile din campie si si-a intins corturile pana la Sodoma. (Genesa.13:12)

(3)  DUMNEZEU TE CAUTA IN TEMNITA INDOIELILOR

Ioan Botezatorul ,cel care la raul Iordan a avut harul sa prezinte lumii  pe Isus ajunge sa coboara in temnita  indoielilor:Ioan a auzit din temnita despre lucrarile lui Hristos  si a trimis sa-L intrebe prin ucenicii sai: “Tu esti Acela care are sa vina sau sa asteptam pe altul?”(Matei11:2-3)Isus in schimb ii trimite mangaierea Lui.

(4) DUMNEZEU TE CAUTA IN LOCUL  PLACERIILOR

Desi armata se afla in razboi,David isi gaseste placera sa se relaxeze pe acoperis ,iar ochi sa ii fuga spre pacat:  Intr-o dupa amiaza spre seara, David s-a sculat de pe pat; si pe cand se plimba pe acoperisul casei imparatesti, a zarit de acolo o femeie care se scalda si care era foarte frumoasa la chip. (2Sam.11:2)   Dumnezeu nu isi terminase planul cu privire la David ,il intoarce inapoi. Chiar daca un popor se indeparteaza Dumnezeu  vrea s ail intoarca inapoi.Spre un popor care nu conteneste sa Ma manie in fata aducand jertfe in gradini si arzand tamaie pe caramizile de pe acoperis; (Isa.65:3)

(5) DUMNEZEU TE CAUTA LA FOCUL COMPROMISULUI

Dumnezeu te cauta si atunci cand te afli pe scara”eului” ori in ciurul  purtat de Satan in care singur ai intrat.Petru credea caci singur poate sa faca totul ,si “eul ‘a inceput sa il stapaneasca,Isus insa ii cunostea prea bine viitorul si privire Lui ,l-a cautat la focul compromisului:” Domnul a zis: “Simone, Simone, Satana v-a cerut sa va cearna ca graul. Dar Eu M-am rugat pentru tine, ca sa nu se piarda credinta ta; si, dupa ce te vei intoarce la Dumnezeu, sa intaresti pe fratii tai.” “Doamne”, I-a zis Petru, “cu Tine sunt gata sa merg chiar si in temnita si la moarte.”(Luca.22:31-33)

(6) DUMNEZEU TE CAUTA PE PODIUMUL AFIRMARI DE SINE.

Atunci cand pe toti ii vezi mai inferiori,mai nepregatiti,mai ne capabili pentru o slujba ;si numai tu trebuie sa fii #1 ,si atunci Isus te opreste din nebuneasca-ti mandrie aratandu-ti caci El .Isus ,trebuie sa aiba intestate in toate lucrurile: “Despre ce vorbeati unul cu altul pe drum?” Dar ei taceau, pentru ca pe drum se certasera intre ei, ca sa stie cine este cel mai mare. (Marcu.9:33-34)

(7) DUMNEZEU TE CAUTA  LA FABRICA DE IDOLI

Aron isi uitase inalta chemare ,de a indrepta pe popor inspre Dumnezeul Adevarat ,a ascultat vocea poporului si sa coborat  in fabrica idolilor sa faca pe placul multimi :“Fa-ne idoli” era strigatul multimi ne pocaite si a lumii: Si, pe cand se apropia de tabara, a vazut vitelul si jocurile. Moise s-a aprins de manie, a aruncat tablele din mana si le-a sfaramat de piciorul muntelui.  (Exod.32:19)

(8) DUMNEZEU TE CAUTA SI IN FUGA TA DE LA RESPONSABILITATE.

Iona ,era un proroc,avea un mesaj sa –l duca unui popor sortit nimiciri,a preferat mai bines a fuga departe de fata Domnului ,stiind caci in bunatatea lui Domnul poate sa isi schimbe planurile si ce se va intampla cu numele “frumos Iona”:Cuvantul Domnului a vorbit lui Iona, fiul lui Amitai, astfel:  “Scoala-te, du-te la Ninive, cetatea cea mare, si striga impotriva ei. Caci rautatea ei s-a suit pana la Mine!”  Si Iona s-a sculat sa fuga la Tars, departe de fata Domnului. S-a coborat la Iafo si a gasit acolo o corabie care mergea la Tars. A platit pretul calatoriei si s-a suit in corabie ca sa mearga impreuna cu calatorii la Tars, departe de fata Domnului.(Iona.1:1-3)

(9) DUMNEZEU TE CAUTA IN TARGUL INSELATORIEI.(IN LOCURI RISCANTE CAND STAI PE DOUA BARCI :CAND CU LUMEA CAND CU DUMNEZEU)

Oameni ce se vand asa de usor ,isi vand credinta pe un lucru de nimic.Nici o data nu vei reusi sa il inseli pe Dumnezeu ,si sub masca de crestin sa faci lucruri murdare ,Dumnezeu nu se lasa inselat; ori care iti va fi numele:Iacov ori Esau   mai devreme sau mai tarziu va trebui sa platesti totul  .(Genesa 27) Inima este nespus de inselatoare si de deznadajduit de rea; cine poate s-o cunoasca? (Ier.17:9) ..ca Esau, care pentru o mancare si-a vandut dreptul de intai nascut.(Evrei.12:16) Nimeni nu poate sluji la doi stapani. Caci sau va uri pe unul si va iubi pe celalalt; sau va tine la unul si va nesocoti pe celalalt; nu puteti sluji lui Dumnezeu si lui Mamona.(Matei 6:24)

(10) DUMNEZEU TE CAUTA  PE SANTUL BARFELOR (LA RADIO SANT)

O! ce multi sunt pe santul barfelilor ,de fiecare data au ceva sa spuna in plus despre ceilalti: Maria si Aaron au vorbit impotriva lui Moise din pricina femeii etiopiene pe care o luase el de nevasta; caci luase o femeie etiopiana. Si au zis: “Oare numai prin Moise vorbeste Domnul? Nu vorbeste oare si prin noi?” Si Domnul a auzit-o. Moise insa era un om foarte bland, mai bland decat orice om de pe fata pamantului. (Numeri.12:1-3)

(11)DUMNEZEU TE CAUTA(SE RIDICA) PE CORABIA DISPERARI

Chiar daca;Isus era in corabie ucenici ajung in disperare ,Cu Hristos in corabie nu putem sa ne scufundam.  El trebuie sa fie credinta /ancora nadejdi noastre.  S-a starnit o mare furtuna de vant care arunca valurile in corabie, asa ca mai ca se umplea corabia. Si El dormea la carma pe capatai. Ucenicii L-au desteptat si I-au zis: “Invatatorule, nu-Ti pasa ca pierim?”  El S-a sculat, a certat vantul si a zis marii: “Taci! Fara gura!” Vantul a stat si s-a facut o liniste mare. Apoi le-a zis: “Pentru ce sunteti asa de fricosi? Tot n-aveti credinta?” I-a apucat o mare frica si ziceau unii catre altii: “Cine este Acesta de Il asculta chiar si vantul si marea?”(Marcu.4:37-41)

(12) DUMNEZEU TE CAUTA,TE CAUTA,SI IARASI TE CAUTA……

*Asculta-ma ori cat crezi caci ai fugit destul de departe ca sa nu mai fii vazut de Dumnezeu,ori cat crezi caci in amestecul cu lumea ,Hristos ,te-a pierdut prin multime ,si nu mai esti recunoscut;Nu te mai insela singur,”opreste-te” ,priveste in urma ta ,chiar daca tu nu Il vezi pe El,El te vede ,e dupa tine si intr-o zi vei ceda,daca nu de buna voie Dumnezeu are metodele Lui, te va aduce inapoi cu siguranta.

O!Doamne ,ai mila de noi….

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s