PAZASTE-TI PICIORUL CRESTINE CAND VII LA CORTUL INTALNIRI…

PAZASTE-TI PICIORUL CRESTINE CAND VII LA CORTUL INTALNIRI…

 

Cand “intram in casa Domnului”,avem o datorie sfanta asa cum ne este descris in :Eclesiastul 5:1. “Pazeste-ti piciorul cand intri in casa lui Dumnezeu, si apropie-te mai bine sa asculti , decat sa aduci jertfa nebunilor; caci ei nu stiu ca fac rau cu aceasta”.

1.CUM ADICA SA-TI PAZESTI PICIORUL? CE INSEMNEAZA ACEST LUCRU?

Dumnezeu e pretutindeni ,si ori unde ne-am afla  trebuie sa fim constienti ;privirea(ochiul)lui Dumnezeu ne vede,cu atat mai mult in Casa Domnului ,unde cuvantul Biblei ne spune caci Dumnezeu va locui in Templu Lui(citeste raspunsul rugaciuni lui Solomon)in locul unde El da binecuvantare,viata pentru vesnicie,e locul unde avem partasie cu fratii si cu Domnul(Ps.133).Intalnirea cu oameni pretinde respect, cu cat mai mult intalnirea cu Dumnezeu.Sa ne purtam cu frica si respect in Casa Domnului Copil fiind intrand in biserica satului natal simpteam cum locul acela imi impunea sa am respect fata de cei din jur ,fata de Casa Domnului,fata de Dumnezeu.care ne raspundea la nevoile noastre. Prezenta Domnului mi se parea atat de clara in locul acela,incat nu m-as fi mirat daca L-as fi si vazut pe Domnul. Vremurile au trecut,Casa Domnului a ramas o casa sfinta un loc de inchinare si de intalnire cu Dumnezeu,cu parere de rau noi ne-am schimbat ,si cu schimbarea ce sa produs in noi sau schimbat si copii si nepotii nostrii;uitandu-se de respectul si teama sfanta pe care o avem atunci cind mergem la locul intalniri.Doamne ai mila…Imi pare rau de zilele cand am intrat in Casa Domnului,la intalnire cu El nu chiar asa cum se cuvine.

2. DE CE SA-TI PAZESTI PICIORUL CAND INTRI IN CASA DOMNULUI, ESTE VREUN LUCRU ACOLO CARE POATE CONSTITUI O PIEDICA? (o bucata de pres nearanjata ,o scindura din dusumea ne lustruita,ori prea lustruita si alunecam)DE CE?

Dumnezeu ne numara pasii nostrii,stie cat de rar sau des pasim in casa Lui,cunoaste plimbarile prin biserica fara rost,stie cat de aproape ne ducem de El sa Il ascultam(apropie-te mai bine sa asculti)Eclesiastul ne spune ca”e mai bine sa asculti, decat sa aduci jertfa nebunilor, care nu stiu ca fac rau cu aceasta”.

3 CARE ESTE JERTFA NEBUNILOR?

Vorbind despre “JERTFA NEBUNILOR”Nu am obiceiul sa ma uit prin biserica dar cate-o data deranjul multora ma impinge sa o fac( sunt unii care vorbesc in biserica mai ceva decat intr-o piata fara nici un respect fata de cei din jur care ar vrea sa asculte ;pe predicator ori cantarea corului,ori..Ma gandesc la atatea vorbe care n-ar trebui spuse despre biserica Domnului, despre pastori, despre predici, despre comitete, despre frati si surori. Nu cumva toate acesteasunt “jertfa nebunilor”?

4. CUM SE POATEADUCE “JERTFA NEBUNILOR” IN BISERICA?

Da asa ne spune Eclesiastul in versetul amintit (si Dumnezeu ingaduie sa se scrie in Biblie) inseamna caci e adevar ,daca nu aduci jertfa pe altarul rugaciuni lui Dumnezeu stai si te gandeste cui aduci, daca nu aduci jertfa prin cantare lui Dumnezeu ;gandeste-te cui aduci?Versetul 2 ne spune: “Sa nu-ti rosteasca inima cuvinte pripite inaintea lui Dumnezeu”. Sunt rugaciuni,cantari numai pentru satisfactia noastra si a celor din jur ,ne rugam,si ne uitam la vecinul de banca sa vedem daca a realizat frumoasele cuvinte ca sa primim laude,cantam ,predicam si asteptam acelasi lucru :laude.Ce bine a zis Isus in Matei 6:5-7 “Cand va rugati, sa nu fiti ca fatarnicii, carora le place sa se roage stand in picioare in sinagogi si la colturile ulitelor,pentru ca sa fie vazuti de oameni. Adevarat va spun, ca si-au luat rasplata. Cand va rugati, sa nu bolborositi aceleasi vorbe, ca paganii, carora li se pare ca,daca spun o multime de vorbe, vor fi ascultati”.Eclesiastul spune despre unii: Caci, daca visele se nasc din multimea grijilor, prostia nebunului se cunoaste din multimea cuvintelor. (Ecl.5:3)  Dumnezeu ne face decunoscut in versetul 4si 5 caci chiar atunci cand facem o juruinta si nu o implinim cadem in randul celor fara minte “nu zabovi s-o implinesti, caci Lui nu-I plac cei fara minte”.

5.OARE AVEM SI NOI NEBUNI IN BISERICA(E DURA INTREBAREA nu-i asa)?

Raspunsul sa desprins  foarte usor din raspunsurile  analizate pana acum .Nu ramane decat o complectare pe care Iacov o face in scrierea lui (Iacov 1:5)”Daca vreunuia din voi ii lipseste intelepciunea, s-o ceara de la Dumnezeu, care da tuturor cu mana larga si fara mustrare si ea ii va fi data”.

6. CUM SA VENIM IN PREZENTA DOMNULUI?

El e un foc mistuitor,pacatul nu poate sta inaintea lui ,nici pacatosi in adunarea lui Dumnezeu(vei spune Biserica e un loc unde intra pacatosi ai dreptate,dar in fata Lui trebuie sa devii aur curat daca nu te topesti=devii zgura)Moise se desculta isi da incaltamintea din picioare caci locul in prezenta Domnului era Sfant(Exod 3:5),Isaia =vai de mine sunt un pacatos,Petru vai de mine sunt un pacatos,Cum ne prezantam la intalnire cu El?…

7. UN ULTIM GAND;(gandul apostolului,e si gandul meu)

 Dar, daca voi zabovi, sa stii cum trebuie sa te porti in Casa lui Dumnezeu, care este Biserica Dumnezeului celui Viu, Stalpul si Temelia adevarului. (1Tim.3:15)Rugaciunea mea ramane pentru mine ,pentru voi:Doamne da-ne intelepciune sa stim cum sa n comportam in Casa Ta .

                                                                                                                                Amin

se poate canta cantarea:”Pazeste-ti piciorul crestine cand vii la Cortul Intalniri…

~sprelumina~

(dutu)

Un gând despre „PAZASTE-TI PICIORUL CRESTINE CAND VII LA CORTUL INTALNIRI…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s