CAND DREPTATEA ITI ESTE CALACATA IN PICIOARE,O SABIE E DE AJUNS

CAND DREPTATEA ITI ESTE CALACATA IN PICIOARE,O SABIE E DE AJUNS (1Imp.3:16-28)

*Cuvantul de aur:   Apoi a adaugat: “Aduceti-mi o sabie.” Au adus o sabie inaintea imparatului.(1Imp.3:24)

Dreptatea = Principiu moral si juridic care cere sa se dea  fiecaruia ceea ce I se cuvine si   sa  I se respecte drepturile;recunoasterea drepturilor si respectarea lor.

Cand vorbim despre Dumnezeu,doua insusiri il caracterizeaza foarte bine:dragoste aratata fata de noi ,atunci cand noi nu il cunosteam,murind in locul nostru  si continuindu-si dragoste in tot ce face pana in ziua de azi,dreptatea este a doua insusire dovedita din nou la Golgota,cand a dovedit prin moartea Lui caci se infaptuieste dreptatea(plata pacatului e moartea,in dreptatea Lui s-a incarcat cu pacatele noastre si murit pentru a-si arata dreptatea si ca noi sa  avem viata in urma morti Lui).

Traim ,totusi intr-o lume nedreapta ,si datorita acestui fapt se aude strigatul celor nedreptatiti ,care cer sa se faca dreptate: Iata ca plata lucratorilor care v-au secerat campiile, si pe care le-ati oprit-o prin inselaciune, striga! Si strigatele seceratorilor au ajuns la urechile Domnului ostirilor. (Iac.5:4).

Poetul roman(luceafarul poeziei romanesti) Eminescu in poezia: IMPARAT SI PROLETAR parca aseaza acest verset in versuri:

Spuneti-mi ce-i dreptatea? – Cei tari se îngradira Cu-averea si marirea în cercul lor de legi; Prin bunuri ce furara, în veci vezi cum conspira Contra celor ce dânsii la lucru-i osândira Si le subjuga munca vietii lor întregi.

Un altul roman in scrierea lui scrie:”Exista o dreptate si trebuie sa fie”…

*Da nedreptatea a ajuns la culme, si strigatul celor nedreptatiti cer ajutor in toate partile;”vor gasi ei oare dreptate”?

-In tara nu e dreptate,cel tare cu bani si nume stapaneste.

-In biserica cei buni de gura rostesc dreptate ca fiind departea lor,

-In familie,tot deauna “pui mami” are dreptate…

-La locul de munca cel ce stie sa pieptene pe boss are dreptate tot deauna..

Eminescu spunea intr-o alta poezie:SCRISOAREA III :

Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei, Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei, Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni, Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!

*Femeile care sunt descrise  in istoria noastra pentru a li se face dreptate merg la Imparatul Solomon.Solomon un imparat intelept a stiut sa faca dreptate cu “SABIA”.Dreptatea pe care a facut-o acest imparat a fost recunoscuta si apreciata de toti din jur.  Si imparatul, luand cuvantul, a zis: “Dati celei dintai copilul cel viu si nu-l omorati. Ea este mama lui.”  Tot Israelul a auzit de hotararea pe care o rostise imparatul. Si s-au temut de imparat, caci au vazut ca intelepciunea lui Dumnezeu era in el, povatuindu-l in judecatile lui. (1Imp.3:27-28)

Acestea sunt doar cateva din ideile omului de rand ,crestinul are insa o alta perspective,o alta gandire.

Crestinului adevarat, de cand il cunosc a fost nedreptatit; la  gradinita,nu putea sa aiba nici chiar mentiune,la scoala era copilul pocaitului,la facultate nu se deschidea usa pentru el caci usile facultati se deschideau cu capul ,caci mainile tineau damigiana (crestinul nu putea sa se compromita,s-au mai compromise cativa dar la urma tot santierul era al lor) ,in biserica crestinul traia cu ideia Dumnezeu face dreptate(dar pana ce Dumnezeu facea dreptate valorile crestine au fost calcate in picioare de oameni care au stat pe scaunul ce nu trebuia sa stea;de multe ori se auzea prin glasul celor asupriti:’Pana cand Doamne ,pana cand,scoala-te si fa dreptate”)

Va fi oare dreptate vreodata.Cand vad caci oameni de stat sunt condamnati pentru nedreptatea lor,imi zic mai este speranta….Se va mai ridica cineva sa faca si adevaratilor crestini dreptate? Nu e sufficient descoperirea nedreptati,ci trebuie pedepsit cel ce face nedreptate.. (pacatul trebuie  pedepsit,dreptatea infaptuita)

Nu e drept spune psalmistul Asaf“Totusi era sa mi se indoaie piciorul si erau sa-mi alunece pasii ! Caci ma uitam cu jind la cei nesocotiti, cand vedeam fericirea celor rai.” ( Psalm 73, 2-3) vedea el o nedreptate care se safarsea sub ochi lui.  Continua el sa spuna: “Degeaba mi-am curatit eu inima si mi-am spalat mainile in nevinovatie, caci in fiecare zi sunt lovit, in toate diminetile sunt pedepsit.” ( Psalm 73, 13-14 ) ,cu alte cuvinte cu cat sunt mai curat mai sfant ,cu atat sunt mai nedreptati.Oare a avut dreptate???

Oameni traiesc cu asemena intrebari si framantari ale vietii;”Unde este dreptatea”?

Crestinul vede in Dumnezeu adevarata dreptate: “Dreptatea si judecata sunt temelia scaunului Tau de domnie ; bunatatea si credinciosia sunt inaintea Fetei Tale.’’ ( Psalmul 89,14 ).Dar intrebarile din viata continua si se asteapta un raspuns,raspunsul dreptati noastre e la Dumnezeu,numai El e Drept si plin de Dragoste.Habacucu dorea sa stie si el: “M-am dus la locul meu de straja si stam pe turn ca sa veghez si sa vad ce are sa-mi spuna Domnul si ce-mi va raspunde la plangerea mea.” ( Habacuc 2,1 )

*Dumnezeu il asigura pe cel ce este nedreptatit: Pe cel rau il omoara nenorocirea, dar vrajmasii celui fara prihana sunt pedepsiti.  Domnul scapa sufletul robilor Sai, si niciunul din cei ce se incred in El, nu este osandit. (Ps.34:21-22)

*Nedreptatiti sa isi aduca cauza inaintea Domnului:” Domnul scoate la lumina dreptatea pricinii noastre: veniti sa istorisim in Sion lucrarea Domnului Dumnezeului nostru. (Ier.51:10)

 *Daca ca-si Ghedeon de alta data iti pui aceasta intrebare:”Doamne de ce ni se intampla toate acestea? As vrea sa iti aduc asigurare ;Dumnezeu e inca in control si intr-o zi se va ridica sa faca dreptate.Biruinta va fi de partea Domnului.

“Doamne,unde-I dreptatea?”

~sprelumina~

(dutu)

Un gând despre „CAND DREPTATEA ITI ESTE CALACATA IN PICIOARE,O SABIE E DE AJUNS

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s