OMUL SI PACATUL

OMUL SI  PACATUL.(Luca.18:10-14)

Cand omul se raporteaza la pacat ajunge in una dintre aceste categorii…

1.VAMESUL NEPRIHANIT(vers.13-14) Oameni care  atunci cand le amintesti despre pacat,defapt in fiecare zi a vietii lor ,isi vad propria neputinta,,propria slabiciune,se vad ca pacatul se lupta cu ei,sunt constienti de pacat si cauta iesirea .Cei care plang,cei care duc o lupta continua si cer ajutorul de a iesi de sub orice stare s-au forma de pacat. Acestia alearga la Cruce ,la Isus Singurul care poate sa izbaveasca de sub orice stare pacatoasa.

2.FARISEUL INGAMFAT (vers.11,14) Oamenii care se socotesc singuri neprihaniti,care de fiecare data se vad mai sfintii decat alti,de neatinsi de pacat,infailibili,oamenii ce se considera pe o treapta mai inalta a sfinteniei,care considera ca nu mai au nimic de facut si de pe treapta “sfinteniei”pe care cred ca stau(a mandriei de fapt) arata cu degetul catre altii fara sa isi de-a seama ca ;atunci cand indrepti un deget inspre cineva,celelalte sunt indreptate inapoi spre el.Oamenii aruncatori de pietre ,de sagetii otravite,impotriva celor care se vad gresiti,insensibili la durerea celor pe care ii acuza.Oamenii care ,au nevoie de ajutor,care gresesc si nu realizeaza,jignesc si nu isi dau seama,se duc inspre iad si nu se opresc….oamenii care trebuie cautati si opriti inainte de a ajunge acolo unde nu se gandesc sa ajunga (iad).

Lumea se poate imparti in doua categori: 1.Oameni care se inalta singuri ,dar care au nevoie de smerenie 2.Oamenii smeriti care vor fi inaltati.

Toti oameni au aceiasi sansa cand este vorba despre pacat si iesirea din stare pacatoasa: sangele lui Isus Hristos, Fiul Lui, ne curata de orice pacat. (1Ioan.1:7) depinde daca ne folosim de ea…

Din care categorie faci parte ?

~sprelumina~

(dutu)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s