O FAPTURA NOUA IN HRISTOS

O FAPTURA NOUA IN HRISTOS

Caci, daca este cineva in Hristos, este o faptura noua. Cele vechi s-au dus: iata ca toate lucrurile s-au facut noi. (2Cor.5:17)

(1)DESTINATIA NOUA

*Dar cetatenia noastra este in ceruri, de unde si asteptam ca Mantuitor pe Domnul Isus Hristos. (Filip.3:20)

-Cu o noua cetatenie;cetateni ai Cerului. Dar cetatenia noastra este in ceruri, de unde si asteptam ca Mantuitor pe Domnul Isus  Hristos. (Filip.3:20)

-Cu o noua locuinta= oameni din casa lui Dumnezeu.

-Cu o destinatie noua = Cerul.

*Asadar, voi nu mai sunteti nici straini, nici oaspeti ai casei, ci sunteti impreuna cetateni cu sfintii, oameni din casa lui Dumnezeu,(Efes.2:19)

(2) IDENTITATE NOUA.

* Preaiubitilor, acum suntem copii ai lui Dumnezeu. Si ce vom fi nu s-a aratat inca. Dar stim ca, atunci cand Se va arata El, vom fi ca El; pentru ca Il vom vedea asa cum este. (1Ioan.3:2

-Suntem copii a lui Dumnezeu,adeveriti de Duhul: Insusi Duhul adevereste impreuna cu duhul nostru ca suntem copii ai lui Dumnezeu. (Rom.8:16)

-Suntem mostenitori… suntem si mostenitori: mostenitori ai lui Dumnezeu si impreuna mostenitori cu Hristos, daca suferim cu adevarat impreuna cu El, ca sa fim si proslaviti impreuna cu El. (Rom.8:17)

-Vom primi o noua indentitate=”vom fi ca El”Preaiubitilor, acum suntem copii ai lui Dumnezeu. Si ce vom fi nu s-a aratat inca. Dar stim ca, atunci cand Se va arata El, vom fi ca El; pentru ca Il vom vedea asa cum este. (1Ioan.3:2)

-Nume nou pentru o taranoua. Atunci neamurile vor vedea mantuirea ta, si toti imparatii, slava ta; si-ti vor pune un nume nou pe care-l va hotari gura Domnului. (Isa.62:2;Apoc.2:17)

(3) O TRAIRE NOUA.

* Am fost rastignit impreuna cu Hristos, si traiesc… dar nu mai traiesc eu, ci Hristos traieste in mine. Si viata, pe care o traiesc acum in trup, o traiesc in credinta in Fiul lui Dumnezeu care m-a iubit si S-a dat pe Sine insusi pentru mine. (Gal.2:20)

– Cu o traire pentru Cer.

-Sare pentru pamant.(Matei.5:13)

-Luminatori pentru Lume = Voi santeti lumina lumii(Matei.5:14)

-Am devenit trimisi lui Dumnezeu in lume sa ducem mesajul Paci si sa spunem oamenilor despre Evanghelia Mantuiri.(Fap.1:8)

Isus a stiut prea bine caci pentr-un  om vechi care in fiecare zi traieste in pacat si care daca isi continua viata in felul acesta va ajunge in Iad mai exista o sansa ,sansa schimbari de a deveni un om nou. Asa se face caci intr-o zi a intalnit pe un vames si ia spus vino dupa mine,a lasat totul si a plecat ;Isus a vazut ce poate sa devina : un apostol. A intalnit pe unul in nervi lui incercand sa traga mreaja goala la mal ,Isus s-a uita la el si i-a spus vino dupa mine,a lasat Petru mreaja, uneltele de pescuit si a plecat dupa El :Isus a vazut in Petru un om nou,un pescar nou nu de paste din Tiberiada,ci un pescar de oameni pentru Imparatia lui Dumnezeu,a avut dreptate Isus,numai la o predica simpla (predica pe care predicatori zilelor noastre dau doi bani rai,in loc sa invatam din ea) sau prins in mraja Evanghelie =3000 de suflete.Asa a trecut Isus pe langa multi oameni ,a vazut in fiecare potential,a vazut ce poate sa devina fiecare ,Ia chemat au venit si Isus a facut transformarea.Intr-o zi sa oprit si in dreptul meu,azi cand citesti aceste randuri Isus vrea sa iti spuna doar atat:”Exista in tine potential,tu poti deveni un om nou, accepta-Ma sa fac schimbarea. Zi doar “DA”si Isus va incepe lucrarea de transformare.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s