BÎRFA (1)

BÎRFA (1)

SA NU UMBLI CU BIRFELI      (By Mihai Ciritel)
*Cuvîntul de învăţătură:  Sa nu umbli cu barfe in poporul tau. Sa nu te ridici impotriva vietii aproapelui tau. Eu sunt Domnul. (Lev.19:16)
Mai intii o scurta definitie a cuvintului”BIRFA”.

Am luat numai citeva cuvinte de pe Google:Vorbire de rau,ponegri,
defaima,calomnia,cleveti,etc,etc.
Cred in opinia mea ca”BIRFA sau CLEVETIREA”este arma Diavolului cea mai diabolica care poate distruge relatiile dintr-o familie,din Biserica si din orice alta organizatie.N-am avut de gind sa scriu despre acest subiect dar cineva dintre fratii de pe facebook,m-a sunat si m-a rugat daca pot sa fac un astfel de predica.
Descoperim aici in Scriptura ca”BIRFA sau CLEVETIREA”,este o porunca a domnului sa nu o faci.Voi incerca sa extrag din Scriptura citeva pasaje care o sa ne puna in cunostinta despre acest mare pacat.Cind in inima cuiva i se zamisleste asa ceva trebuie sa stie ca,defapt el nu face altceva decit sa pregateasca moartea cuiva.Partea a doua a versetului nostru spune asa:Sa nu te ridici impotriva aproapelui tau.Cind te ridici impotriva aproapelui tau,ai un singur motiv sa-l omori.Birfitorii au mai multe caractere din cele mai rele;sint lenesi,sint limbuti,iscoditori,si vorbesc ce nu trebuie.
1.Timotei 5-11:13:Dar pe vaduvele tinere sa nu le primesti:pentruca atunci cind le desparte pofta de CHRISTOS,vor sa se marite din nou,si se fac vinovate de faptul ca isi calca credinta dintii.**Totodata,se deprind sa umble fara nici o treaba din casa in casa;si nu numai ca sint”LENESE”,dar sint si”LIMBUTE si ISCODITOARE”si VORBESC ce nu trebuie de VORBIT.Iata cite caracteristici rele are un birfitor.Atentie femei!De regula intr-o”BIRFA”,sunt involvati doua sau mai multe personae si vorbesc de rau pe oa a treia (sau grup),care nu este de fata.In proverbe 18-8 spune:Cuvintele birfitorului sint ca prajiturile:aluneca pina in fundul maruntaielor.Sint oameni care zic;l-am vorbit de rau dar asa este el (ea),nu merita de vorbit de bine.Aparent ar fi asa,dar auziti ce spune Scriptura ca si atunci cind faci asa ceva este daunator si s-ar putea sa-ti aduca tie vatamare.Asa spune in proverbe 18-7:Gura nebunului ii adduce pieirea,si buzele ii sint o cursa pentru suflet.Dupa moartea lui Ghedeon,stim cu totii ca unul dintre copii lui a uneltit si asa a ajuns imparat,ucigindu-si pe ceilalti saptezeci de frati,cu sabia pe aceeasi piatra.Un lucru iesit din comun,nu de multe ori intilnesti in istorie asa ceva.Merita vorbit de rau de toata lumea.Si s-a gasit unul cu numele”GAAL fiul lui EBED”sa-l birfeasca.
Si totul era intemeiat.El zicea:Cine este Abimelec,si cine este Sihem,ca sa slujim lui Abimelec?Nu este el fiul lui Ierubaal,si nu este Zebul,ingrijitorul lui?Slujiti barbatilor lui Hamor,tatal lui Sihem;de ce sa slujim lui Abimelec?
Si a spus el mai multe,dar cineva l-a auzit si i-a spus lui Abimelec.A trimis soli la Abimelec noaptea sa-I spuna ca Gaal a uneltit impotriva lui si a rasculat cetatea impotriva lui.Cind Abimelec a venit spre cetate,sa-l prinda pe Gaal,pirisul lui Zebul,i-a spus:Unde iti este acum gura,cu care ziceai:Cine este Abimelec ca sa-i slujim?Mergi acum si lupta-te cu el!Si din cauza gurii,a birfelii Gaal a platit pretul ca a trebuit sa moara ucis de acelasi Abimelec.
Atunci cind cineva birfeste,defapt in inima lui se nasc ginduri rele impotriva aproapelui sau pentruca acesta are poate mai mare success.Aduceti-va aminte despre oamenii din elita conducerii imperiului Babilonian.Nabucadnetar l-a promovat pe Daniel sa fie al doilea in conducerea imperiului.Si duace Dariu Persanul a pus mina pe imparatie el nu l-a indepartat pe Daniel din pozitia lui.Dar oameni rai care-l invidiau au pus la cale lucruri rele importiva lui.
N-au gasit nimica rau in viata si persoana lui Daniel,dar au nascocit ceva,cu privire la modul de inchinare si au cerut imparatului prin lege ca toti oamenii din imperiu timp de o luna de zile sa se inchine numai lui.
Stiau ei ceva despre Daniel,ca el se inchina numai adevaratului”DUMNEZEU”.Si cum se intimpla ca oamenilor le place sa li se inchine oamenii,legea a fost data si semnata.Si cind Daniel a aflat despre legea data el nu s-a oprit din ai aduce inchinarea unicului DUMNEZEU.Stim deznodamintul,Daniel a fost salvat de DUMNEZEU,iar birfitotii.sau clevetitorii impreuna cu familiile lor au ajuns in dintii leilor.
Scriptura spune despre birfitori:Psalmul 50-19,20:Dai drumul gurii la rau,si limba ta urzeste viclesuguri.
Stai si vorbesti impotriva fratelui tau,clevetesti pe fiul mamei tale.Un exemplu de felul acesta il gasim in Scriptura in cartea Numeri la capitolul 12>inainte.Maria si Aron au vorbit impotriva lui Moise din pricina femeii Etiopiene pe care o luase el de nevasta;caci luase o femeie Etiopiana.Si au zis:Oare numai prin Moise vorbeste DOMNUL?Nu vorbeste oare si prin noi?**Si DOMNUL a auzit-o**.Si DOMNUL i-a chemat la cortul intilnirii pe ei si pe MOISE.Auziti ce zice DOMNUL:Cind va fi printer voi un prooroc,EU,DOMNUL,MA voi descoperi lui intr-o vedenie sau ii voi vorbi intr-un vis.Nu tot asa este cu robul MEU Moise.El este credincios in toata casa MEA.EU ii vorbesc gura catre gura,MA descopar lui nu prin lucrari grele de inteles,si el vede chipul DOMNULUI.

**Cum de nu v-ati temut deci sa vorbiti  (de rau)impotriva robului MEU,impotriva lui Moise**

Si oooo,DOAMNE citi nu sint si astazi in poporul Tau ca Maria si Aron care marita,dezmarita si insoara.

VA URMA…

~sprelumină~

(duţu)

2 gânduri despre „BÎRFA (1)

    • Tot deauna, de ce nu, Evanghelia trebuie raspandita pana la marginile pamantului, nu uitati sa cititi pagina: „ABOUT DESPRE MINE” ca sa stiti cu cine ave-ti de-a face. puneti de fiecare data Sursa de unde le-ati luat… O zi binecuvantata va doresc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s