Romii şi-au ales noul rege! Iată când va avea loc încoronarea

Romii şi-au ales noul rege! Iată când va avea loc încoronarea

si  Primele imagini de la aducerea în ţară a sicriului cu trupul neînsufleţit al Regelui Cioaba

Ca şi tatăl său, Florin Cioabă a purtat coroană de rege şi sceptru

Florin Cioabă va fi urmat pe tron de fiul său, Dorin

De când s-a aflat că Florin Cioabă s-a stins din viaţă, duminică dimineaţa, s-a speculat că fiul său cel mare va fi încoronat drept noul rege al romilor.

Miercuri, mai mulţi reprezentanţi ai romilor au confirmat că decizia e finală. Vărul lui Florin Cioabă, Mihai Ilarie, a declarat, la RTV, că Dorin Cioabă va primi coroana chiar la înmormântarea tatălui său, vineri, nu după 30 de zile, aşa cum se credea iniţial.

„Ceremonia va avea loc în timpul slujbei de vineri. Atunci se va face transferul de la Florin Cioabă la Dorin Cioabă”, a spus Mihai Ilarie.

Mai mult, el a ţinut să precizeze că nu i se pare corect faptul că luema spunea că Florin Cioabă s-a autoproclamat rege al romilor şi că este un titlul moştenit din tată în fiu.

„Asta nu este autoproclamare, e o moştenire din generaţie în generaţie. Ştim că suntem în afara legilor statului românesc, dar e un titlul între noi, nomazii căldărari”, a explicat vărul lui Cioabă.

Florin Cioabă a murit duminică, pe 18 august, într-un spital din Antalya. El a suferit un stop cardio-respirator, iar doctorii nu au mai avut ce îi face.

Trupul său a fost repatriat marţi seară, iar sicriul a fost dus la Sibiu, unde va sta la casa familiei Cioabă pentru un priveghi de trei zile.

Înmormântarea va avea loc vineri, la Cimitirul Municipal din Sibiu, iar Florin Cioabă va fi îngropat lângă tatăl său, Ion.

~Sursa:  http://www.click.ro/news/national/florin_cioaba-dorin_cioaba-sibiu-inmormantare-regele_romilor-tron-mostenire_0_1673232763.html

Aici poti vedea poze:  http://adevarul.ro/news/eveniment/primele-imagini-aducerea-tara-sicriului-trupul-neinsufletit-regelui-cioaba-7_5213c10bc7b855ff56f81b40/2_5213c1f2c7b855ff56f81eab.html

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s