CUM POTI SA REZISTI ISPITEI, CUM AI PUTEA INVINGE ACESTE PORNIRI…

De ce cazi pradă ispitelor și cum poți învinge aceste porniri

*Din totdeauna, iarba din curtea vecinului a fost mai verde, dar niciodata nu l-ai intrebat de facture, nota de plata,
*De cand se stie obiectul care mama spunea sa nu-l atingem, chiar dupa acelea ne luptam sa-l atingem,de aceia trebuie sa iti cunosti bine audienta,ca sa sti ca pentru ei,  Nu inseamna Da si Da inseamna Nu, ca sa stii cum sa le vorbesti.
*Tot deauna fructul interzis a fost mai de dorit, chiar daca el este amar  (dutu)
       Foto: lifehacker.com.au

„Fructul interzis” este întotdeauna mai dulce, indiferent că e vorba de un desert caloric în timpul curei de slăbire sau încălcarea unor rigori ori adoptarea unor comportamente nocive. Ispitele nu ocolesc pe nimeni, ne slăbesc autocontrolul și puterea, însă capacitatea lor de a ne ademeni poate fi ținută în frâu.

De cele mai multe ori, faptul că nu ne vede nimeni este factorul care ne determină să cădem pradă ispitei, punctează scriitorul A.L. Kennedy într-un articol pentru BBC. „Când psihologii testează modul în care oamenii se comportă cu și fără supraveghere, devine deprimant de evident că, dacă ne gândim că nimeni nu se uită, nu lăsăm nici pe departe conștiința să fie ghidul nostru”, subliniază Kennedy.

Deși niciunul dintre ispitiți nu își propune să se lase pradă tentației, aceste momente apar și ar putea fi rezultatul faptului că nu ne dăm seama că trecem printr-un moment în care suntem vulnerabili, punctează Science Daily. Atunci când încercăm să rezistăm elementului ademenitor, „variabila ritmului cardiac” (HRV), o măsură ce are legătură cu autoreglarea, crește, susțin cercetătorii de la Universitatea din Kentucky. În prima parte a experimentului, participanții au fost rugați să se abțină de la a mânca timp de trei ore. Li s-a spus că acest lucru face parte dintr-o testare a „fiziologiei preferințelor de mâncare”. Apoi li s-au prezentat câteva tăvi cu prăjituri, bomboane și morcovi. În încercarea lor de a rezista tentației alimentelor dulci, alegând morcovii, nivelul HRV al acestora a crescut simțitor. Această variabilă indica activarea procesului de autoreglare.

În cea de-a doua parte, participanții au fost rugați să rezolve câteva anagrame dificile sau chiar imposibil de realizat. Rezultatele au arătat că acele persoane care s-au luptat cu tentația de a mânca prăjiturile sau bomboanele au renunțat mult mai repede la efectuarea acestei sarcini, decât ceilalți. În plus, participanții care aveau în mod natural un nivel crescut al HRV au rezistat mult mai mult acestui exercițiu.

A.L. Kennedy subliniază influența stresului, a lipsei unor reguli bine enunțate, a unei ierarhii definitivate, a lipsei de supraveghere și a unor consecințe în ceea ce privește acțiunile noastre, asupra dezvoltării unor comportamente dăunătoare. Ea oferă ca exemplu Experimentul Închisorii Stanford, efectuat de Philip Zimbardo, unde participanții au putut juca pe rând rolul gardienilor sau deținuților. Exercițiul a fost întrerupt după numai șase zile, deși trebuia să se desfășoare timp de două săptămâni, pentru că cei 24 de studenți participanți și-au luat, în scurt timp, rolul foarte în serios. Drept urmare, cei care erau gardieni au început să facă un abuz de puterea pe care o dețineau, iar „falsa scenă devenise o lume reală și periculoasă a cruzimilor excaladare”, notează Kennedy.

Partea bună este că oamenii pot rezista în fața ispitelor care le apar în cale, chiar și atunci când este vorba de comportamente periculoase.

Mary Fairchild, scriitoare de cărți creștine și numeroase articole pe teme biblice, punctează că un prim pas în eliberarea de tentații este recunoașterea înclinației spre păcat. Fiecare dintre noi ar trebui să se aștepte să fie ademenit și trebuie să fie pregătit de acest lucru.

Următorul pas este să fugi în direcția opusă ispitei. Amintește-ți că întotdeauna există o altă cale mai bună care te va feri de elementele ademenitoare. Chiar dacă nu vei reuși întotdeauna să te ferești de ispita păcatului, încearcă să te redresezi și caută iertare pentru fapta săvârșită.

Adu-ți aminte de consecințe, noteză Beliefnet. Toate faptele noastre au o urmare. Imaginează-ți ce s-ar întâmpla dacă ai duce la bun sfârșit fapta respectivă, lăsându-te pradă ispitelor. Poate că relațiile tale ar avea de suferit, sănătatea ta ar fi afectată sau reputația șifonată. Gândindu-te la aceste consecințe, reflectează dacă merită să te lași ademenit.

Cunoaște-ți slăbiciunile! Poate abia te-ai lăsat de fumat, ori știi că ai un comportament exploziv în situații de tensiune. Este important să realizezi toate aceste momente vulnerabile care te pot determina să faci acțiuni pe care mai apoi să le regreți. Găsește metode eficiente de a le înlătura din viața ta.

 

Rezervă un loc în inima și în mintea ta pentru Dumnezeu. Este important să ceri Divinității îndrumare și sprijin în fiecare zi, nu numai atunci când te simți neputincios, dar și să îi aduci mulțumire pentru că te protejează de tentații.

Sursa:http://www.semneletimpului.ro/stiri/De-ce-cazi-prada-ispitelor-si-cum-poti-invinge-aceste-porniri-12014.html

Asa dar invata sa fi cumpatat si nu te lasa biruit de ispita , caci o sa platesti greu, daca nu crezi intreaba pe mama noastra Eva ori uita si vezi urmarile unei ispite lasata de capul ei.

***Nu uita:      * Ispita de a păcătui poate fi biruită prin rugăciune.   “Rugaţi-vă, ca să nu intraţi în ispită.”  (Luca 22:40)

~sprelumina~

(dutu)

Anunțuri

2 gânduri despre „CUM POTI SA REZISTI ISPITEI, CUM AI PUTEA INVINGE ACESTE PORNIRI…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s