CELE ZECE PORUNCI ÎN LUMINA NOULUI TESTAMENT (1)

CELE ZECE PORUNCI ÎN LUMINA NOULUI TESTAMENT (1)

By David (duţu) Miclea

*Cuvînt de învăţătură: Ferice de cei ce pazesc poruncile Lui, care-L cauta din toata inima lor, (Ps.119:2)

Am decis să scriu foarte pe scurt despre subiectul amintit,sunt convins că este un subiect actual şi necesar pentru spiritualitatea fiecăruia. Împlinind voia Lui aici pe pămînt, vom fi fericiţi aici şi în eternitate…

Deşi aceste porunci par dure la prima vedere, ele sunt poruncile dragostei lui Dumnezeu, în spatele cărora se ascunde grija lui Dumnezeu şi protecţia ce o are pentru fiecare dintre noi.

Ar fi greşit să spunem că îl cunoaştem pe Domnul şi să nu ştim nici simplele Lui porunci date prin Scripturi, este de neconceput ca cineva să se laude că are călăuzirea Duhului Sfînt, ignorînd princiipile enunţate prin porunci, prin aceasta nu ne bagăm singuri sub lege ci numai dăm importanţă deplină cuvîntului lui Dumnezeu adresat ca o poruncă faţă de noi.

Amintind despre Leg ear fi bines ă ştiim aceasta:

1.Legea a fost scrisă cu degetul lui Dumnezeu (Exod.31:18).Dacă Dumnezeu s-a oprit din lucrul Luis ă scrie pe table de piatră Legea Lui, de ce nu ai putea să te opreşti şi tu din alergarea zilnică,doar două minute şi să citeşti Legea/Poruncile Lui care nu-s multe (10 la început).

2.Legea este sfînta,bună dreapta (Rom.7:12).Chiar de aceea trebuie respectată.

3.Evrei o păstrau în chivot iar lîngă chivot erau alte porunci (Deut.31:26) Noi să le păstrăm în inimă, şi în mintea noastră,să le legăm la gît şi să ne aducem aminte de ele ca să nu păcătuim.

4.Privitor la Lege, Isus a venit, nu numai să o împlinească în sensul de a o trăi, ci  cu sensul de a o definitiva, complecta, isprăvi.

5.Pavel,apostolul ne scrie: “Hristos este sfîrşitul Legii pentru că oricine crede în El să poată căpăta neprihănirea”(Rom.10:4) Ideia apostolului e foarte plauzibilă,dar ea nu ne dă dreptul neglijări Poruncilor/Legi lui Dumnezeu, ci mai degrabă scoate neputinţa noastră în a împlini Legea,  Harul lui Isus acordat în neputinţa mîntuiri noastre prin împlinirea Legii o neprihănire data de El, nu prin fapte ca să nu se laude nimeni(căşi-ar fi croit singur mîntuirea, noi suntem mîntuiţi,prin Har,dar să nu uităm de fapte…)

***Studiul asupra poruncilor divine asupra Legii date de Dumnezeu e foarte necesar/important, astăzi,cînd se îmulţesc “creştini” care trîmbiţează un har ieftin care îi ajută spre nefericirea lor la slujbe şi spectacole religioase dar nu-I schimbă şi nu le cere nimic să facă… Un har ieftin fără responsabilitate, este un blestem pentru aşa zis “creştini”.

***Dumnezeu mai promite ,ceea ce de fapt a promis de mult, promisiune de care s-a ţinut,căci El nu poate să mintă:…daca poporul Meu, peste care este chemat Numele Meu se va smeri, se va ruga si va cauta fata Mea, si se va abate de la caile lui rele – il voi asculta din ceruri, ii voi ierta pacatul si-i voi tamadui tara. (2Cron.7:14).

Dumnezeu a dat Legea/Poruncile cu un scop….

VA URMA…

~străinişicălători~

(duţu)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s