CELE ZECE PORUNCI ÎN LUMINA NOULUI TESTAMENT (3)

CELE ZECE PORUNCI ÎN LUMINA NOULUI TESTAMENT (3)

By David (duţu) Miclea

PORUNCA #2.

*Sa nu-ti faci chip cioplit, nici vreo infatisare a lucrurilor care sunt sus in ceruri sau jos pe pamant sau in ape sub pamant. Sa nu te inchini inaintea lor si sa nu le slujesti, caci Eu, Domnul Dumnezeul tau, sunt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc faradelegea parintilor in copii pana la al treilea si la al patrulea neam al celor ce Ma urasc; si Ma indur pana la al miilea neam de cei ce Ma iubesc si pazesc poruncile Mele. (Deut.5:8-10)

*Sa nu-ti faci chip cioplit, nici vreo infatisare a lucrurilor care sunt sus in ceruri, sau jos pe pamant, sau in apele mai de jos decat pamantul. Sa nu te inchini inaintea lor si sa nu le slujesti; caci Eu, Domnul Dumnezeul tau, sunt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc nelegiuirea parintilor in copii, pana la al treilea si la al patrulea neam al celor ce Ma urasc,  si Ma indur pana la al miilea neam de cei ce Ma iubesc si pazesc poruncile Mele. (Exod.20:4-6).

* Nicio sluga nu poate sluji la doi stapani; caci sau va uri pe unul, si va iubi pe celalalt sau va tine numai la unul, si va nesocoti pe celalalt. Nu puteti sluji lui Dumnezeu si lui Mamona.” (Luc.16:13).

Ce clar ne prezintă scripurile, descoperind un mare adevă, nu există dumnezeu pe care ai putea să îl  aşezi alături de  Marele şi Singurul Dumnezeu Adevărat, nici nu este permis nici macar vreo închipuire, icoane , ori alte închipuir că să îl reprezinte  pe Cel care e sfînt, şi care e Dumnezeu cu adevărat.

Orice închipuire umană este o minciună, condamnată de Scriptură.

Dumnezeu aşteaptă închinarea noastră în duh şi adevăr ,fără nici un intermediar făcut de mina omului,fără nici o închipuire.

Dumnezeu  nu este de acord ca noi să ne închinăm lucrurilor materile ,şi în acelaşi timp şi Lui.

El nu-şi împarte slava cu nimani,  de aceia este foarte clar, pe înţelesul fiecărui muritor: “Nu puteţi sluji lui Dumnezeu şi lui Mamona.

Alegerea îţi aparţine, idoli, Mamona,  ori Dumnezeu şi slujirea adevărată.

Fii binecuvîntat de Domnul!

VA URMA…

~sprelumină~

(duţu)

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s