CELE ZECE PORUNCI ÎN LUMINA NOULUI TESTAMENT (5)

CELE ZECE PORUNCI ÎN LUMINA NOULUI TESTAMENT (5)

By David (duţu) Miclea

PORUNCA # 4.

*Sa lucrezi sase zile si sa-ti faci lucrul tau.  Dar ziua a saptea este ziua de odihna inchinata Domnului Dumnezeului tau: sa nu faci nicio lucrare in ea, nici tu, nici fiul tau, nici fiica ta, nici robul tau, nici roaba ta, nici vita ta, nici strainul care este in casa ta. Caci in sase zile a facut Domnul cerurile, pamantul si marea, si tot ce este in ele, iar in ziua a saptea S-a odihnit: de aceea a binecuvantat Domnul ziua de odihna si a sfintit-o. (Exod.2o:9-11).

*Tine ziua de odihna, ca s-o sfintesti, cum ti-a poruncit Domnul Dumnezeul tau. Sase zile sa lucrezi si sa-ti faci toate treburile.  Dar ziua a saptea este ziua de odihna a Domnului Dumnezeului tau: sa nu faci nicio lucrare in ea, nici tu, nici fiul tau, nici fiica ta, nici robul tau, nici roaba ta, nici boul tau, nici magarul tau, nici vreunul din dobitoacele tale, nici strainul care este in locurile tale, pentru ca si robul, si roaba ta sa se odihneasca intocmai ca tine. Adu-ti aminte ca si tu ai fost rob in tara Egiptului, si Domnul, Dumnezeul tau, te-a scos din ea cu mana tare si cu brat intins: de aceea ti-a poruncit Domnul Dumnezeul tau sa tii ziua de odihna. (Deut.5:12-15).

  • Apoi le-a zis: „Sabatul a fost facut pentru om, iar nu omul pentru Sabat; asa ca Fiul omului este Domn chiar si al Sabatului.” (Marcu.2:27-28). În vechime ziua a-şaptea-a amintea de odihna lui Dumnezeu de la creaţie, era încheierea unei lucrări, iar ziua întîia în care creştini se adună pentru închinare vorbeşte de un nou început. Creştini au început să se închine în ziua întîi a săptămîni odată cu Învierea Domnului Isus. Tot Dumninica s-a coborît Duhul Sfănt(Fapte.2) certificînd existenţa Biserici, iar ucenici au început să se adune astfel pentru al laud ape Domnul lor.Nerespectare unei zile de odihnă o data pe săptămînă va fi resimţită în trupul nostru, de mintea noastră şi vom deveni tot mai slabi fizic. Nerspectarea zilei de închinare  vom avea pierderi spirituale enorma, căci într-o zi şi apoi în fiecare zi ne pregătim pentru cer.
  • Biserica pe care Domnul o zideşte încă de la începuturile ei şi mai ales după ce s-a desprins de iudaism se întîlnea pentru închinare  în ziua dintîi a săptămîni (duminica) şi orice alte dispute cu privire la Sabat nu aparţin fiilor adevăratei Bisericii.
  • Învăţătura Bibliei este evidentă: Biserica este formată din pietre vii, adică mulţimea celor mîntuiţi şi nu  clădirea mai mult sau mai puţin aranjată.
  • Alungaţi din sinagogile evreilor, creştini la început s-au adunat în case lor  pînă au construit clădiri dedicate special pentru închinare, dar adevărata Biserică a rămas mulşimea ucenicilor, si prima zi considerate ca zi de închinare.

VA URMA…

~sprelumină~

(duţu)

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s