CELE ZECE PORUNCI ÎN LUMINA NOULUI TESTAMENT (6)

CELE ZECE PORUNCI ÎN LUMINA NOULUI TESTAMENT (6)

By David (duţu) Miclea

PORUNCA # 5.

*Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta, pentru ca sa ti se lungeasca zilele in tara pe care ti-o da Domnul Dumnezeul tau. (Exod.20:12).

*Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta, cum ti-a poruncit Domnul Dumnezeul tau, ca sa ai zile multe si sa fii fericit in tara pe care ti-o da Domnul Dumnezeul tau. (Deut.5:16).

*Caci Dumnezeu a zis: „Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta” si: „Cine va grai de rau pe tatal sau sau pe mama sa sa fie pedepsit negresit cu moartea.” (Mat.15:4).

*El le-a mai zis: „Ati desfiintat frumos porunca lui Dumnezeu, ca sa tineti datina voastra. Caci Moise a zis: „Sa cinstesti pe tatal tau si pe mama ta”; si: „Cine va grai de rau pe tatal sau sau pe mama sa sa fie pedepsit cu moartea.” Voi, dimpotriva, ziceti: „Daca un om va spune tatalui sau sau mamei sale: „Ori cu ce te-as putea ajuta este „Corban”, adica dat lui Dumnezeu, face bine”; si nu-l mai lasati sa faca nimic pentru tatal sau pentru mama sa. (Marcu.7:9-12).

Apostolul Pavel în Efeseni.6 , reia aceeiaşi poruncă.

A ne onora părinţii este foarte important; Dumnezeu i-a folosit pentru a ne da viaţă. Dumnezeu va privi spre fiecare gest făcut faţă de părinţi, pentru aşi împlini promisiunea făcută copiilor, să trăiască multe zile şi fericite …

Dumnezeu îşi va respecta promisiunile Lui faţă de toţi acceia care vor îndeplini porunca sfînta, e porunca însoţită de o făgăduinţă.Pentru mai multe învăţături despre o familie binecuvîntată citeşte şi Ps.127; 128.

Fiţi binecuvîntaţi de Domnul!

VA URMA…

~sprelumină~

(duţu)

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s