Biserica baptistă din Atlanta, Georgia, împlineşte în acest an trei decenii de existenţă

Biserica baptistă din Atlanta, Georgia, împlineşte în acest an trei decenii de existenţă

Actualitatea-First-Romanian-Baptist-Church-Atlanta-Lugoj-003Atlanta este capitala şi cel mai populat oraş al statului american Georgia, respectiv centrul urban al celei de a noua aglomerări urbane din Statele Unite. Conform datelor recensământului din anul 2012, oraşul Atlanta avea o populaţie de 443.775 de locuitori, în timp ce populaţia zonei  metropolitane era de 5,5 milioane de locuitori.

Situat în partea de sud-est a Statelor Unite, Atlanta beneficiază de un climat blând, de tip mediteranean, deseori iarna fără zăpadă, iar vara cu temperaturi ridicate asociate cu un nivel de umiditate ridicat. În timpul anilor ’80, pe fundalul unui fenomen ridicat de  emigraţie şi imigraţie, metropola Atlanta a cunoscut un boom economic semnificativ, devenind al 15-lea oraş al lumii în materie de putere economică, aici fiind sediul central al mai multor companii de renume mondial, printre cele mai renumite fiind Coca-Cola şi CNN Television. Fiind o zonă cu multiple posibilităţi economice, în special în domeniul construcţiilor, Atlanta a constituit un pol de atracţie pentru foarte mulţi români  veniţi în America, sau pentru cei stabiliţi deja în alte părţi ale Statelor Unite. Aşa cum este specific fenomenului de emigraţie, biserica a jucat un rol important în procesul de acomodare, dar şi în cel de manifestare şi păstrare a identităţii româneşti.

Citaste mai mult aici: http://www.ziarulactualitatea.ro

*Sursa:       http://londraevanghelica.wordpress.com/2014/01/14/biserica-baptista-din-atlanta-georgia-implineste-in-acest-an-trei-decenii-de-existenta/

~sprelumina~

(dutu)

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s