CARACTERISTICILE CREDINŢEI VERITABILE, ALE CREDINŢEI CARE MÎNTUIEŞTE (1)

CARACTERISTICILE CREDINŢEI VERITABILE, ALE CREDINŢEI CARE MÎNTUIEŞTE (1)


Pe ansamblu, credinta adevarata este cea care aduce mantuirea si care schimba radical viata credinciosului…
La 1 Corinteni 15:1-2, apostolul Pavel scrie urmatoarele:
“Vã fac cunoscut, fratilor Evanghelia pe care v-am propovãduit-o pe care ati primit-o, în care ati rãmas, si prin care sunteti mântuiti, dacã o tineti asa dupã cum v-am propovãduit-o; altfel, degeaba ati crezut.”
Exista multi oameni care se numesc crestini, care cred ca exista Dumnezeu, ca Biblia este Cuvantul Sau, ca Domnul Isus Hristos a murit pentru pacatele omenirii, dar nu au crezut inca “Evanghelia” Domnului… Credinta unor astfel de oameni este zadarnica!
1) Prima caracteristica: Credinta autentica este PERSONALA! Ea nu-i doar a familiei, a neamului, a stramosilor… Multi oameni nesocotiti se multumesc cu faptul ca au o ‘credinta din stramosi’! Chiar daca aceasta credinta este biblica (conforma Sfintelor Scripturi), daca ea nu este si a ta, personala, ea nu te ajuta cu nimic!
In versetul mentionat putin mai sus, Pavel spune “Vã fac cunoscut Evanghelia pe care ati primit-o…”
Fiecare din noi trebuie sa aiba un moment in viata in care sa-L primeasca pe Domnul Isus Hristos, sa fie constient de faptul ca El a murit pentru pacatele sale…Daca nu ai un moment prin care credinta biblica sa devina credinta ta personala, nu esti mantuit!
Daca niciodata n-ai recunoscut ca Domnul Isus Hristos a murit in locul tau, pentru tine si pacatele tale, daca nu L-ai recunoscut ca pe Mantuitorul tau (ci doar al lumii…), sa stii ca n-ai o credinta personala…
Poti sa reciti Crezul crestin de multe ori pe zi, dar, pana nu recunosti ca Domnul Isus a ispasit pe cruce vina ta, pana nu te pocaiesti, nu ai mantuirea!
2). Credinta mantuitoare SCHIMBA VIATA OMULUI, ii schimba trairea, fiindca produce POCAINTA.
Cand omul crede cu adevarat in Domnul Isus Hristos, cand se increde in El, viata lui se schimba din temelii.
Nu poti sa multumesti Domnului ca a murit pentru pacatele tale, ca apoi sa pacatuiesti din nou, fara probleme, pentru ca in momentul in care recunosti sincer ca El S-a jertfit in locul tau, incepi sa iubesti neprihanirea, si sa urasti pacatul, nu-i asa? Daca nu se produce o schimbare de gandire si de traire in viata ta, inseamna ca nu ai acea credinta mantuitoare…! Apostolul Iacov spune sa nu vorbim mult despre credinta, ci mai degraba s-o aratam printr-o traire schimbata.
Asa de multi oameni, care-si inchipuie ca-s mantuiti, merg la biserica si spun ca Domnul Isus este Mantuitorul lor, unii au fost poate si botezati/rebotezati mari, dar n-au o viata schimbata, fiindca au privit cu superficialitate la ‘crucea’ Domnului Isus, astfel incat nu si-au schimbat conceptia cu privire la pacat, la neprihanire si la traire.. Ei doar si-au propus pesemne ca sa aiba o etica aleasa…!
S-a schimbat gandirea si viata ta de cand spui ca ai credinta? Sunt oameni care vorbesc necugetat, care injura, care mint, care inseala, etc. si dupa ce spun ca au crezut… Sunt ei mantuiti? Au ei credinta adevarata? Nu, ci doar se auto-inseala! Tot asa, daca nu studiaza Cuvantul lui Dumnezeu cu bucurie, daca e o povara pentru ei sa mearga la biserica (sau ‘casa de rugaciune’), etc. Avem alte indici ca nu si-au schimbat viata…Daca credinta ta nu te-a schimbat, schimba-ti credinta, caci n-are nici o valoare!
Credinta adevarata schimba radical viata omului, pentru ca Domnul Isus ne mantuieste de/din pacate, si nu ‘cu pacatele’ noastre, asa cum isi inchipuie multi iresponsabili…Lui Iosif, ingerul i-a spus (privitor la Isus): “ii vei pune numele Isus, pentru cã El va mântui pe poporul Lui de pãcatele sale” (si nu ‘cu pacatele sale’)…
Unui om ‘nascut din nou’ ii place Cuvantul lui Dumnezeu, ii place sa aiba partasie cu alti credinciosi, ii place sa traiasca in sfintenie si sa fie un model pentru altii, spune si altora despre mantuirea sa…
Daca gura ti-e inclestata, si nu poti sa spui si semenilor tai cum a avut Domnul mila de tine, si ti-a dat in dar iertarea Sa, daca nu-L marturisesti cu bucurie, de fapt nu ai inca mantuirea.
“De oricine se va rusina de Mine si de cuvintele Mele”, citim la Luca 9: 26, “ se va rusina si Fiul omului de el, când va veni în slava Sa…”
3) Credinta adevarata se bazeaza pe Cuvantul lui Dumnezeu!
Orice credinta, etichetata ca fiind crestina, bisericeasca sau alt fel, daca nu se bazeaza pe Bible, nu-i una autentica.
Unii oameni se bazeaza de exemplu pe aparitii ale Maicii Domnului, sau pe moastele vreunui sfant, desi Biblia spune clar ca nu exista comunicare intre morti si vii. Cine a ajuns dincolo, spune Domnul Isus, nu-si mai aduce nici un aport pe Pamant. Au Cuvantul lui Dumnezeu si pe acesta trebuie sa il creada, scrie la Luca 16:31: „Dacã nu ascultã pe Moise si pe prooroci, nu vor crede nici chiar dacã ar învia cineva din morti.”Credinta cea veritabila spune ca numai Domnul Isus Hristos poate sa ne ierte pacatele, ca El este Dumnezeul Adevarat, si ca numai Lui I se cuvine inchinare: „Domnului, Dumnezeului tãu sã te închini si numai Lui sã-I slujesti.” (Matei 4:10)*

Sursa: *MIHAI CIRITEL BY VASILE AVRAM –F-book
~sprelumina~

(duţu)

 

 

CARACTERISTICILE CREDINŢEI VERITABILE, ALE CREDINŢEI CARE MÎNTUIEŞTE (2)

Credinta care spune ca poti sa te inchini la icoane, sfinti, ingeri sau la orice alta faptura, nu-i o credinta biblica!
O credinta care sustine ca pacatele tale sunt rezolvate prin efectuat matanii, prin danii la biserica, prin slujbe religioase sau alte nazdravanii, nu-i o credinta biblica. Domnul Isus Hristos este singurul care, la cererea ta directa, cat timp esti in viata, iti iarta pacatele. Daca te-a iertat El, esti iertat pentru vesnicie, iar daca nu, nu te mai iarta nuimeni, niciodata!
Poporul Romin se amageste ca este crestin de cca. 2ooo de ani, dar credinta celor mai multi nu se bazeaza pe Biblie, ci pe Traditie, pe datini, pe obiceiuri…Biserica de stat, in mod constant, a cautat sa aduca la tacere pe cei care au incalcat datinile, si au incercat sa predice oamenilor Evanghelia. Nu poti sa fi si cu Biblia, si cu datinile…!
La Marcu, cap.7 putem vedea ce parere a avut Domnul Isus despre datinile omenesti. In dialogul Sau cu preotii, cu batranii poporului Israel, care puneau accentul pe traditii, cand a fost intrebat „Pentru ce nu se tin ucenicii Tãi de datina bãtrânilor” (Marcu 7:5), le-a raspuns urmatoarele:
“Fãtarnicilor, bine a proorocit Isaia despre voi, dupã cum este scris: „Norodul acesta Mã cinsteste cu buzele, dar inima lui este departe de Mine. Degeaba Mã cinstesc ei, dand învãtãturi care nu sunt decât niste porunci omenesti.””
Dumnezeu este necinstit atunci cand oamenii lasa Biblia la o parte, si cinstesc datinile si traditiile lumii.
Iata cum continua Domnul Isus in versetul 8:
“Voi lãsati porunca lui Dumnezeu, si tineti datina asezatã de oameni”…
Ce groaznic, sa impingi deoparte Sfanta Scriptura, care-ti aduce adevarul mantuitor, si sa tii niste invataturi omenesti, care te infunda in pierzare!Apostolul Pavel le spune Atenienilor, oameni care se credeau luminatii vremii, ca “Dumnezeu nu tine seama de vremurile de nestiintã, si porunceste acum tuturor oamenilor de pretutindeni sã se pocãiascã”. Porunca lui Dumnezeu este ca toti oamenii sa se pocaiasca, dar multi o nesocotesc si tin de traditia asezata de oameni…- Ce spune datina?!
– Te amageste ca poti sa traiesti cum vrei, caci vine ulterior preotul, care-ti tine o slujba brava, prin care intri apoi ‘in randul dreptilor’…Domnul Isus a mai zis: „Ati desfiintat frumos porunca lui Dumnezeu, ca sã tineti datina voastrã.” (Marcu 7:9).O credinta care ignora Cuvantul lui Dumnezeu, si se bazeaza pe datini omenesti, te duce sigur la pierzare, asa ca fa-ti analiza vietii, si bazeaza-te pe Sfintele Scripturi, in exclusivitate!
4) Credinta adevarata este asociata cu HARUL lui Dumnezeu!
La Efeseni 2:8-9 citim asa:“Cãci prin har ati fost mântuiti, prin credintã, si aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca sã nu se laude nimeni.”
Credinta autentica intelege ca mantuirea ne-a fost data prin har divin, si nu prin meritele noastre…, iar Dumnezeu ne mentine in ea tot prin gratia Sa.Nimeni n-a meritat mantuirea, si nici nu s-a pastrat in ea pentru ca ar fi avut si el vreo contributie la aceasta! Orice om care-si inchipuie ca este mantuit prin credinta plus altceva, care crede ca nu-i suficienta credinta , acela nu-i mantuit, pentru ca adevarata credinta este asociata cu harul.
La Romani, cap.4, scrie ca Dumnezeu il socoteste neprihanit pe cel care nu lucreaza in a o obtine, ci crede/se increde in Cel ce i-o da in dar. Cu toate acestea, sunt inca multi care pretind ca nu-i indeajuns credinta, ci trebuie sa faci anumite fapte…Unii de exemplu spun ca la credinta trebuie adaugat neaparat botezul respectivului, efectuat la varsta responsabilitatii lui, uitand ca talharul de pe cruce a fost mantuit fara vreun astfel de ritual. ((((Adaugat de mine;e drept,este o exceptie dar regula a venit dupa invierea DOMNULUI))). Apostolul Pavel spune asa la Galateni 2:16:
“Fiindcã stim cã omul nu este socotit neprihãnit, prin faptele Legii, ci numai prin credinta în Isus Hristos, am crezut si noi în Hristos Isus, ca sã fim socotiti neprihãniti prin credinta în Hristos, iar nu prin faptele Legii; pentru cã nimeni nu va fi socotit neprihãnit prin faptele Legii.”
In ciuda acestui fapt, de exemplu la 1545, Biserica Catolica a declarat oficial (si n-a retractat inca) faptul ca oricine crede ca este mantuit numai prin credinta este anatema (adica este blestemat)!
Si Biserica Ortodoxa Romina este la fel de aberanta, din moment ce in urma Conciliului de la Iasi din 1642, sustine necesitatea, pe langa credinta, a respectarii Sfintei Traditii, care numai sfanta nu este…
Clasele clericale au bagat pe git enoriasilor tot felul de sacramente, de asa-zise taine, si multe alte…, in timp ce Biblia spune ca suntem mantuiti numai prin credinta!
O serie de biserici vin, spre pierzarea oamenilor, cu tot felul de ‘liste’, pe care le adauga credintei, in vederea mantuirii…!Numai cine se increde in Domnul Isus Hristos, si in nimic altceva, acela capata in dar mantuirea! Daca El nu este indeajuns ca sa fi mantuit, ceea ce faci tu sau altul sau biserica, cu atat mai mult devin zadarnice. Nimic nu va fi indeajuns pentru salvarea ta, daca Isus Hristos nu este suficient!Credinta cea adevarata insa spune ca Domnul Isus Hristos a murit pentru tine si pentru pacatele tale, si ca el este de ajuns ca sa te mantuiasca.Daca crezi ca Isus Hristos este Fiul lui Dumnezeu, ca El S-a jertfit pentru tine si ca a inviat pentru ca si tu sa fi socotit neprihanit, chiar astazi esti mintuit.

Sursa: *MIHAI CIRITEL BY VASILE AVRAM –F-book

~sprelumină~

(duţu)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s