Papa Francisc Un mesaj adresat mafiotilor: ~”convertiţi-vă!”

„Mafioţilor le spun: convertiţi-vă!”

 „Mafioţilor le spun: convertiţi-vă! Vă rog în genunchi; opriţi-vă de la acest rău!”:acestea sunt cuvintele folosite de Papa Francisc la veghea de rugăciune la care au participat rude ale numeroaselor victime nevinovate, ucise de mafie.

Întâlnirea a fost organizată de asociaţia „Libera”, fondată de preotul catolic Luigi Ciotti, şi a avut loc vineri, 21 martie, în cursul serii, la parohia „San Gregorio VII” din Roma, în ajunul „Zilei memoriei şi a angajării”, programată să se desfăşoare în acest an în localitatea italiană Latina.

Papa şi Părintele Ciotti au întrat în Biserică ţinându-se de mână, un gest care a voit să sugereze apropierea Sfântului Părinte de cele circa 700 de familii reunite la Roma pentru a-i comemora pe cei dragi ai lor, victime nevinovate ale mafiei. Papa îi ţine de mână pe fiecare dintre cei care-şi plâng morţii de pe urma mafiei.

A fost o ceremonie lungă şi emoţionantă, iar cuvintele Pontifului au fost asemenea unui balsam pentru rănile din inima tuturor acelor mame, taţi, fraţi, surori, fii sau nepoţi. În acelaşi timp, ceremonia a fost asemenea unei săbii tăioase pentru mafioţi.

Papa Francisc: „Vă rog, schimbaţi-vă viaţa, convertiţi-vă, opriţi-vă de la a face rău! Noi ne rugăm pentru voi: convertiţi-vă! V-o cer în genunchi. Este spre binele vostru”.

„Modul vostru de viaţă nu vă va aduce fericire şi nu veţi lua cu voi dincolo nici puterea şi nici banii”, a continuat Papa Francisc.

„Puterea şi banii obţinuţi acum din atâtea afaceri murdare, din atâtea crime mafiote, sunt bani murdari de sânge, iar puterea pe care o aveţi este pătată de sânge, şi nu le veţi lua cu voi în viaţa de apoi. Convertiţi-vă: mai aveţi încă timp pentru a nu sfârşi în iad”.

Adresându-se membrilor mafiei, Pontiful a făcut apel la o amintire dragă pentru oricine, chiar şi pentru un mafiot: cea a propriilor părinţi, spunând: „aţi avut un tată şi o mamă, gândiţi-vă la ei”. Gândindu-vă la ei, plângeţi şi convertiţi-vă”.

Participanţilor la ceremonia de comemorare a victimelor mafiei, Sfântul Părinte le-a adresat mulţumiri, spunând: „Mulţumesc pentru mărturia voastră, pentru că nu v-aţi închis ci v-aţi deschis, ieşind pentru a vă spune istoria plină de durere şi de speranţă. Acest lucru este foarte important, mai ales pentru tineri”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s