LEACUL CRESTINATATI

LEACUL CRESTINATATI    By David(dutu) Miclea

*te sfatuiesc sa cumperi de la Mine….. doctorie pentru ochi, ca sa-ti ungi ochii si sa vezi. (Apoc.3:18)

Dupa ce a facut cateva vizite medicale ,doctorul de familie nu gaseste nici un diagnostic pentru boala cu care pacientul bate la cabinetul medical de o buna bucata de vreme.Pacientul il intreaba pe doctor:”domn’u doctor dar ce parere aveti ,de ce totusi sufer,caci , ceva nu e in regula in corpul meu”? La care doctorul se intoarce inspre pacient si pe un ton bland incepe sa ii spuna:”ca totusi sa iti revii ,ai nevoie de cateva schimbari in viata ,dar ceea mai importanta e sa  ai parte de aerul acela ce il aveai atunci cand erai in satul natal ,in satul copilariei, incearca ,acesta iti recomand pentru refacerea ta,acesta e leacul cel mai bun,medicamentul ce te va aduce la normal”.

*Cand vad ;asa zis crestini:” bolnavi”;de si nu sunt doctor,chiar riscand as avea curajul sa ii trimit la locul natal ,la locul de unde candva au inceput primi pasi de viata,pasi pocaintei:la Golgota.

*Golgota locul de nastere al crestinatati.

*Golgota locul unde pentru prima data am tras in inima din aerul Cerului,

*Golgota locul unde greselile copilariei sau sters asa de repede,

*Golgota locul unde am invatat adevarata dragoste de la Acel ce sa daruit pentru noi.

*Golgota locul unde am invatat caci;iubirea fata de aproapele e iubirea la acelasi nivel cu iubirea care o am fata de mine.

*Golgota locul unde am invatat caci a-L iubi pe Dumnezeu trebuie sa fie prima prioritate a vieti.

*Golgota locul unde sa  nascut dragostea crestina adevarata, nu zimbetul artificial al prefacutului crestin.

Se pare ca multii din asa zis credinciosi sufera de boala ,a carui leac se afla numai langa crucea Golgotei. Da avem o dragoste egoista;numai pentru mine totul, suntem reci fata de cei din jurul nostru, vorbim de cer si de splendori ce sunt acolo pregatite de Isus, dar uitam caci Raiul incepe de aici,si ca aproapele nostru trebuie imbracat,ajutat,ridicat.

Sunt o multime de doctorii,care dau un diagostic gresit ;imbata pe pacienti caci totul va fi bine,si rand pe rand,turma se rareste.

O! doctori , cand vreti  sa scrieti diagnosticul corect,si sa mergeti si voi si pacientii inapoi la Golgota,la locul natal ,locul unde crestini bolnavi pot sa fie vindecati ,intariti,si ridicati ,caci in curand vine Isus .

E drept technica moderna introduce cuvinte noi in conversatia crestina,cuvintele pacat,pocainta daca nu a disparut din vocabularul “crestinului modern” sunt pe cale de disparitie ,sa  nu uitam pentru biserica primara cuvinte de felul acesta erau cuvintele conversatiei  de zi cu zi a credinciosului ,alaturi de cuvantul cu care se salutau;cuvantul sperantei:”Maranata ,Domnul vine”

O privire la Isus ,care a murit in locul nostru la Golgota face diferenta cand e vorba de vindecarea noastra:”prinranileLui suntem tamaduiti. (Isa.53:5)

El a purtat pacatele noastre in trupul Sau, pe lemn, pentru ca noi, fiind morti fata de pacate, sa traim pentru neprihanire; prinranileLui ati fost vindecati. (1Pet.2:24)

~sprelumina~

(dutu)

Lasă un comentariu