CÎND DUMNEZEU ARE UN PLAN CU TINE …

CÎND DUMNEZEU ARE UN PLAN CU TINE … (Fapte.8:26-40) By David (duţu) Miclea


*Cuvîntul de aur: Un inger al Domnului a vorbit lui Filip si i-a zis: „Scoala-te si du-te spre miazazi, pe drumul care coboara spre Ierusalim la Gaza si care este pustiu.”(Fapte.8:26).

***EL ÎŢI VORBEŞTE ŞI TE TRIMITE ÎN LUCRARE… ***

1. EL PREGĂTEŞTE MIJLOCUL DE TRANSPORT
Filip a alergat, carul mergea, ce a făcut ca Filip să ajungă carul a fost puterea Cuvintelor transmisă de Dumnezeu prin înger (vers.29) : „Du-te si ajunge carul acesta!”
-Dumnezeu îi poartă pe a Lui : care ne poarta totdeauna cu carul Lui de biruinta in Hristos si care raspandeste prin noi, in orice loc, mireasma cunostintei Lui. (2Cor.2:14).
-Te poartă ca pe profet: Atunci, Duhul m-a rapit si m-a dus in curtea dinauntru. Si Casa era plina de slava Domnului! (Ezec.43:5)
-Te poarta ca pe Filip: Cand au iesit afara din apa, Duhul Domnului a rapit pe Filip, si famenul nu l-a mai vazut. In timp ce famenul isi vedea de drum, plin de bucurie, (Fapt.8:39)

2. EL PREGATESTE CUVINTE DE INVATATURA
-Atunci Filip a luat cuvantul, a inceput de la Scriptura aceasta si i-a propovaduit pe Isus.
-Dumnezeu tot deauna are la îndemînă un Cuvînt proaspăt pentru trimişi Lui: Eu pun cuvintele Mele in gura ta si te acopar cu umbra mainii Mele, ca sa intind ceruri noi si sa intemeiez un pamant nou, si sa zic Sionului: „Tu esti poporul Meu!” (Isa.51:16) Apoi Domnul Si-a intins mana si mi-a atins gura. Si Domnul mi-a zis: „Iata, pun cuvintele Mele in gura ta. (Ier.1:9)

3.EL DESCHIDE INIMA ASCULTĂTORILOR
-Inima famenului a fost cercetată de Duhul Sfînt: Pe cand isi urmau ei drumul, au dat peste o apa. Si famenul a zis: „Uite apa; ce ma impiedica sa fiu botezat?”(vers.36).
-Conştinţa ascultătorilor lui Petru ia dus în situaţia să zică: „Fratilor, ce sa facem?” (Fapt.2:37).

4.EL DESCHIDE IZVOARE ÎN PUSTIU
*Dumnezeu este Atotputernic: care preface stanca in iaz, si cremenea, in izvor de ape. (Ps.114:8)
-În pustiu pentru Agar, Dumnezeu a dat apă pentru ea şi pentru copilul ei. Si Dumnezeu i-a deschis ochii si ea a vazut un izvor de apa; s-a dus de a umplut burduful cu apa si a dat copilului sa bea. (Fac.21:19)
-Dumnezeu şi-a ţinut Cuvîntul Său faţă de poporul Său: Si nu vor suferi de sete in pustiurile in care-i va duce: ci va face sa curga pentru ei apa din stanca, va despica stanca, si va curge apa. (Isa.48:21).
-Dumnezeu a pregătit o apă mare pentru ca famenul să primească botezul: „Uite apa; ce ma impiedica sa fiu botezat?”(vers.36).

5.EL ÎŞI VA ÎMPLINI PLANUL SĂU
– Încă un păcătos mîntuit: A poruncit sa stea carul, s-au coborat amandoi in apa, si Filip a botezat pe famen.(vers.38).

6.EL TERMINĂ CU BINE CE A ÎNCEPUT.
-Îl trimite pe Filip să propovăduiească, în timp ce pe famenul îl lasă să plece în Etopia bucuros.: Cand au iesit afara din apa, Duhul Domnului a rapit pe Filip, si famenul nu l-a mai vazut. In timp ce famenul isi vedea de drum, plin de bucurie, Filip se afla la Azot, de unde s-a dus pana la Cezareea. Si propovaduia Evanghelia in toate cetatile prin care trecea (vers.39-40).

~sprelumină~
(duţu)

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s