O LEGATURA STRANSA INTRE MICUL DEJUN SI BOLILE DE INIMA

O LEGATURA STRANSA INTRE MICUL DEJUN SI BOLILE DE INIMA

Lipsa micului dejun creşte riscul de a suferi atac de cord

Lipsa micului dejun creşte riscul de a suferi atac de cord

Persoanele care în mod regulat nu iau micul dejun prezintă un risc de 27% mai mare de a suferi de un atac de cord decât cei care iau această masă în fiecare zi, potrivit unui studiu al Harvard School of Public Health.

Alte studii au relevat, de asemenea, faptul că lipsa micului dejun poate produce obezitate, o presiune arterială peste limitele normale, diabet şi alte probleme de sănătate, premergătoare atacului de cord, notează news.yahoo.com.

Cercetătorii nu cunosc încă explicaţia legăturii dintre lipsa micului dejun şi creşterea riscului de a suferi de atac de cord, însă cred că persoanele care nu iau micul dejun sunt mai înfometate la ora prânzului, ceea ce face să mânânce mai mult. Acest lucru presupune ca organismul să proceseze un număr mai mare de calorii în mai puţin timp, ceea ce face să crească nivelul de zahăr în sânge.

Studiul nu a luat în considerare tipul de mic dejun pe care îl consumau participanţii la acesta, dar au arătat că, în general, cei care iau micul dejun au o dietă sănătoasă.

Cercetătorii au intervievat aproximativ 27.000 de bărbaţi, cu vârste până în 45 de ani, referitor la obiceiurile lor în ceea ce priveşte mâncarea în anul 1992. 13% dintre ei au spus că nu luau micul dejun în mod regulat. În următorii 16 ani, 1.527 dintre ei au suferit un atac de cord, inclusiv cei 171 care spuseseră că nu obişnuiau să ia micul dejun. Acest lucru înseamnă că mai bine de 7% dintre cei care nu luau micul dejun au suferit un atac de cord, comparat cu aproape 6% dintre cei care îl luau, ceea ce reprezintă un risc cu 27% mai mare. Oricare ar fi explicaţia exactă a legăturii dintre micul dejun şi o mai mare posibilitate de a suferi boli de inimă, cercetătorii concluzionează că micul dejun este o masă foarte importantă.
Sursa:                                           http://semneletimpului.ro/sanatate/nutritie/lipsa-micului-dejun-creste-riscul-de-a-suferi-atac-de-cord.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s