NEVOIA DE MÎNTUIRE

NEVOIA DE MÎNTUIRE (Rom.10:9-17)  By David (duţu) Miclea

*Cuvîntul de aur: Daca marturisesti deci cu gura ta pe Isus ca Domn si daca crezi in inima ta ca Dumnezeu L-a inviat din morti, vei fi mantuit. (Rom.10:9)

Dacă este ceva rău în societatea în care trăim, este chiar faptul că nu se admite atunci cînd s-a greşit.
De fiecare dată se invocă scuze peste scuze, se caută un ţap ispăşitor dar e foarte greu să se accepte şi să se recunoască greşală chiar dacă e conştient că a făcuto.
O simplă înfăţişare în faţa altarului în urma unei chemări la pocăinţă, nu garantează mîntuirea sufletului tău, ci dobîndirea mîntuirii e mult mai mult decît atît, are a face cu inima, cu relaţia ta cu Isus.

MÎNTUIREA E UN PROCES PRIN:

1.ADMITERE = PĂCĂTOS, O STAREA A OMULUI FĂRĂ HRISTOS
-Cînd vorbim despre Mîntuire, e nevoie în primul rind de acceptarea faptului că omul este greşit , păcătos.
– Biblia spune: De aceea, dupa cum printr-un singur om a intrat pacatul in lume, si prin pacat a intrat moartea, si astfel moartea a trecut asupra tuturor oamenilor, din pricina ca toti au pacatuit… (Rom.5:12)
-Caci toti au pacatuit si sunt lipsiti de slava lui Dumnezeu. (Rom.3:23)
-Admiterea că suntem păcătoşi e primul pas spre îndreptare, întocmai cum admiterea că suntem bolnavi (uneori) e primul pas spre vindecare. Păcatul a făcut şi continuă şi astăzi să facă ravagi printre oameni, aşezînd separare între ei, în acelaşi timp separare faţă de Dumneze.
– Dumnezeu în schimb doreşte o părtăşie cu omul o relaţie.

2.NEVOIA UNUI MÎNTUITOR.
– Odata admiţînd că eşti păcătos, trebuie să vezi nevoia ieşiri de sub păcat, realizînd că nu se poate singur ai nevoie de un Izbăvitor.
– Isus este singurul Izbăvitor : Isus= In nimeni altul nu este mantuire: caci nu este sub cer niciun alt Nume dat oamenilor in care trebuie sa fim mantuiti.” (Fapt.4:12).
-Recunoaşte, admite că eşti un păcătos care ai nevoie de un Mîntuitor, de Isus Hristos. – Pentru iertarea păcatelor: Daca zicem ca n-avem pacat, ne inselam singuri, si adevarul nu este in noi.
– Daca ne marturisim pacatele, El este credincios si drept ca sa ne ierte pacatele si sa ne curete de orice nelegiuire. (1Ioan.1:8-9).
-Pentru o viaţă fericită şi fără griji: Hotul nu vine decat sa fure, sa injunghie si sa prapadeasca. Eu am venit ca oile sa aiba viata, si s-o aiba din belsug. (Ioan.10:10), o viaţă din belşug nu se poate, atăt timp căt hoţul vine să ne fure, dar sub grija Izbăvitorului suntem în siguranţă.

3.NEVOIA DE A CREDE ÎN ISUS.
– Păcătosul trebuie să creadă că Isus a murit la Calvar pentru ispăşirea păcatelor noastre, că prin moartea Lui a plătit pedeapsa care o meritam noi: Fiindca plata pacatului este moartea, dar darul fara plata al lui Dumnezeu este viata vesnica in Isus Hristos, Domnul nostru. (Rom.6:23).

4. NEVOIA MĂRTURISIRI
-Mărturisirea se face recunoscînd păcatele înfăptuite, admiţînd că eşti păcătos, şi declararea că îl accepţi pe Isus ca Domn şi Mîntuitor al vieţii tale.
-Toma face aceasta frumoasă mărturisire(declaraţie): „Domnul meu si Dumnezeul meu!” (Ioan.20:28).
-Pavel declară că Isus este : Domnul meu. Pentru El am pierdut toate si le socotesc ca un gunoi, ca sa castig pe Hristos (Filip.3:8) .
-Tot Pavel lansează ideia ca Dumnezeu să fie Domn al tuturor: Tatal nostru, si de la Hristos Isus, Domnul nostru! (1Tim.1:2).

5.NEVOIA TRĂIRII.
-Viaţa omului care s-a întors la Hristos trebuie să fie diferită de a oamenilor din lume, diferită de viaţă pe care a trăit atunci cînd nu îl cunoştea pe Hristos.
-Acuma trebuie să trăiească ca şi Hristos: Am fost rastignit impreuna cu Hristos, si traiesc… dar nu mai traiesc eu, ci Hristos traieste in mine. Si viata, pe care o traiesc acum in trup, o traiesc in credinta in Fiul lui Dumnezeu care m-a iubit si S-a dat pe Sine insusi pentru mine. (Gal.2:20)
-Trăind ca şi Hristos însemnează să avem gîndul lui Hristos: Noi insa avem gandul lui Hristos. (1Cor.2:16).

*Doamne ajută să fim cu adevărat mîntuiţi.

~sprelumină~
(duţu)

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s