URMÎNDU-L PE HRISTOS, PILDA LUI DUMNEZEU 3.

HRISTOS PILDA IERTĂRII (Coloseni.3:13)      By david (duţu) Miclea

*Cuvîntul de aur: Ingaduiti-va unii pe altii, si daca unul are pricina sa se planga de altul, iertati-va unul pe altul. Cum v-a iertat Hristos, asa iertati-va si voi. (Col.3:13)

3. HRISTOS PILDA IERTĂRII
Un verset măreţ, ar fi bun folosit şi pentru cei care vor să facă vro investiţie familiară, ori în grup.

GRUPUL NU E INDIVIDUL

Cînd vorbim de un grup de o familie de o organizaţie trebuie să ţinem cont de faptul că nu avem de a face cu unu singur ci cu mai mulţi, de aceia pentru o bună colaborare trebuie să arătăm:

1.ÎNGĂDUINŢĂ -Ţinînd cont de structura fiecăruia, femei, copii, bărbaţi, învăţaţi ori mai puţin învăţati. –Gata să ne păstrăm promisiunile, iar atunci cînd nu pot fi respectate să folosim îngăduinţa. –Să avem respect unul faţă de altul, chiar dacă formăm un grup, o familie noi suntem persoane diferite care au pretenţia să fie respectaţi.Respectînd pe alţi, defapt ne respectăm pe noi. Aşa dar să fim respectoşi faţă de timpul altuia, proprietăţile altuia, valorile altuia, secretele pe care le-au descoperit numai ţie trebuie păstrate cu stricteţe.

2. SĂ ACCEPTĂM NEPREVĂZUTELE (ADMIŢÎND Că AR PUTEA SĂ APARĂ)

-Are pricină să se plîngă unul de altul: -Trebuie să fim gată cu sprijinul nostru în asemena situaţii neprevăzute, dar totuşi existente, un umăr pentru un cap deznădăjduit, o batistă pentru lacrămi, o vorbă pentru încurajare, un zîmbet pentru a primi un zîmbet, un cadou, o mînă de ridicare, o mîngăiere, toate în dragoste, cu gîndul la interesul grupului, şi la proslăvirea lui Hristos.

3.GATA SĂ OFERIM IERTAREA

-Iertare e ultimul resort în menţinerea unui grup a unei famili ca să rămînă închegată.

–Îertarea trebuie oferită unul faţă de altul, întocmai cum Hristos a oferit pentru fiecare dintre noi.

*O IERTARE PLINĂ DE JERTFIRE ÎN SITUAŢIA ÎN CARE NU NE AŞTEPTAM

-Dar Dumnezeu Isi arata dragostea fata de noi prin faptul ca, pe cand eram noi inca pacatosi, Hristos a murit pentru noi. (Rom.5:8)

 *O IERTARE DE TOT TRECUTUL NOSTRU

-Pe voi, care erati morti in greselile voastre si in firea voastra pamanteasca netaiata imprejur, Dumnezeu v-a adus la viata impreuna cu El, dupa ce ne-a iertat toate greselile. (Col.2:13).

*O IERTARE FĂRĂ REPROŞARE. O IERTARE DEFINITIVĂ. –Isus în urma iertări oferite, nu ne-a criticat de trecutul nostrum şi nici nu ne-a amintit de iertarea Lui ca semn de reproş, ci mai degrabă Ne-a iubit, şi ne-a iubit pînă la capăt.

***Doamne ajută să iertăm ca Tine.

VA URMA…

~sprelumină~

(duţu)

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s