Rick Warren: 5 moduri de a răspunde unei tragedii

Rick Warren: 5 moduri de a răspunde unei tragedii

Rick Warren: 5 moduri de a răspunde unei tragedii

Fără a intra în detaliile unei discuţii despre motivele pentru care Dumnezeu îngăduie ca tragediile să se întâmple, pastorul american Rick Warren oferă câteva sugestii pentru depăşirea unei tragedii.

 

Fiind el însuşi în plină suferinţă după recenta sinucidere a fiului său, Warren continuă să le dea creştinilor lecţie după lecţie despre cum trebuie să se comporte atunci când se confruntă cu o tragedie.

Primul sfat este eliberarea de întristare şi de emoţiile puternice care riscă să copleşească pe oricine. Ignorarea şi negarea emoţiilor nu fac decât să amâne vindecarea. În schimb, acceptarea situaţiei, confruntarea şi eliberarea de tristeţe sunt două mijloace care pot să ajute pe oricine să treacă mai uşor peste prima perioadă a unei tragedii.

Al doilea sfat dat de pastor este acceptarea ajutorului venit din partea celor din jur. Tendinţa naturală de a ne izola în mijlocul unei tragedii trebuie depăşită. Prin aceasta, prezenţa, suportul şi încurajarea venite de la cei dragi sunt cu atât mai valoroase, arată Warren.

În al treilea rând, cei care suferă trebuie să renunţe să fie răutăcioşi cu ceilalţi. O atitudine negativă îl răneşte în primul rând pe cel care o manifestă, ceea ce nu este de dorit, mai ales în cazul unei persoane care trece printr-o tragedie. În schimb, o atitudine negativă trebuie să fie înlocuită cu acceptarea lucrurilor ce nu pot fi schimbare şi îndreptarea atenţiei spre ce a rămas, nu spre ce s-a pierdut.

Un al patrulea mijloc de a face faţă unei tragedii este amintirea lucrurilor care contează cu adevărat. O tragedie are potenţialul de a clarifica percepţia noastră asupra importanţei mici a bunurilor pe care le avem, dar şi asupra propriei valori. Ce contează după ce trăieşti o tragedie? Relaţiile, în principal cea cu Dumnezeu, subliniază Warren.

În cele din urmă, ultimul mijloc de a răspunde unei tragedii este punerea speranţei în Iisus Christos. Având o perspectivă diferită asupra lucrurilor, creştinii văd o tragedie altfel decât restul lumii, mai exact cu speranţă. Suferinţa, pierderea, tragedia sunt inevitabile în lumea în care trăim, dar, depinzând de Iisus pentru salvarea noastră, nu facem decât să Îl lăsăm pe El să facă diferenţa în viaţa noastră, conchide Rick Warren.

Sursa:http://semneletimpului.ro/religie/rick-warren-5-moduri-de-a-raspunde-unei-tragedii.html

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s