Puterea credinţei în Dumnezeu ajută la tratarea depresiei

Puterea credinţei în Dumnezeu ajută la tratarea depresiei

Puterea credinţei în Dumnezeu ajută la tratarea depresiei
Credinţa într-o forţă divină are un efect benefic şi semnificativ în tratamentul pacienţilor care suferă de depresie, a arătat un studiu american publicat în Journal of Affective Disorders, notează Daily Mail.

Credinţa într-o forţă divină are un efect benefic şi semnificativ în tratamentul pacienţilor care suferă de depresie, a arătat un studiu american publicat în Journal of Affective Disorders, notează Daily Mail.

Oamenii de ştiinţă au urmărit legătura dintre nivelul de credinţă într-o divinitate a pacienţilor şi aşteptările lor pentru rezultatele tratamentului, pe care le-au apreciat pe o scală de la unu la cinci, corelate cu rezultatele obţinute în final. Cercetarea s-a desfăşurat la Spitalul McLean din Belmont, Massachusetts, şi a analizat 159 de pacienţi din programul Spitalului Health Partial. De asemenea, au fost notate şi date despre nivelul de depresie, starea de bine şi comportamentele de auto-rănire.

În urma studiului, rezultatele au arătat că pacienţii care şi-au apreciat credinţa în Dumnezeu la un nivel mai mare au fost de două ori mai receptivi la tratament, spre deosebire de cei care au declarat că nu cred în divinitate sau au o credinţă mai slabă.

Chiar şi cei care nu s-au declarat ca fiind afiliaţi unei religii anume au înregistrat progrese în tratament. La apoximativ 30% dintre aceştia au putut fi observate îmbunătăţiri ale stării pe parcursul perioadei respective.David Rosmarin, doctor clinic la Spitalul McLean şi instructor în Departamentul de psihiatrie al Harvard Medical, susţine că această credinţă este asociată cu o scădere a depresiei şi a stărilor în care pacientul încearcă să se rănească singur, dar şi cu o creştere a bunăstării psihice.

Alte studii efectuate anterior au scos în evidenţă binefacerile rugăciunilor către divinitate. De exemplu, o cercetare efectuată de Spitalul General din San Francisco a arătat că pacienţii care au fost amintiţi în rugăciunile unui grup de necunoscuţi au înregistrat o îmbunătăţire a stării de sănătate, având tot mai puţin nevoie de medicamente şi înregistrând un număr scăzut de complicaţii în timpul tratamentului.

Sursa:http://semneletimpului.ro/religie/crestinism/rugaciune/puterea-credintei-in-dumnezeu-ajuta-la-tratarea-depresiei.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s