URMÎNDU-L PE HRISTOS, PILDA LUI DUMNEZEU 6.

URMÎNDU-L PE HRISTOS, PILDA LUI DUMNEZEU 6. By david (duţu) Miclea

6.HRISTOS, PILDA ÎN SMERENIE

*Cuvîntul de aur: Sa aveti in voi gandul acesta care era si in Hristos Isus: El, macar ca avea chipul lui Dumnezeu, totusi n-a crezut ca un lucru de apucat sa fie deopotriva cu Dumnezeu, ci S-a dezbracat pe Sine insusi si a luat un chip de rob, facandu-Se asemenea oamenilor. La infatisare a fost gasit ca un om, S-a smerit si S-a facut ascultator pana la moarte, si inca moarte de cruce. (Filip.2:5-8).

Suntem chemaţi să urmăm Pilda lui Hristos în smerenie, pentru a fi ca El.

1.S-a desbrăcat pe Sine însuşi . Cerul era scaunul Lui de domnie, de acolo S-a ridicat, fiind gata să se coboare la noi păcătoşi pentru mîntuirea noastră. A părăsit pentru o vreme Gloria care I-a fost oferită acolo, închinarea ce I-a fost adusă, plecăciunea care I-a fost acordată, pentru a face un schimb, să accepte smerenia, umilinţa, dejosirea.

2.A luat un chip de om, făcîndu-Se asemena oamenilor, S-a coborît aşa de mult pînă la un grajd, pînă la o iesle, pînă la umilinţă din partea multora pe care i-a întîlnit, pînă a fi dispreţuit, batjocorit scuipat, hulit, restignit, dat la moarte pentru fiecare dintre noi.

3.S-a smerit,

4.S-a făcut ascultător, pînă la moarte la moarte de cruce, josnica pedeapsă din vremea aceia, pentru ca să ne înveţe pe noi umilinţa.

5.Apostolul ne cheamă la menţinerea gîndului nostru în aşa fel cum a fost gîndul lui Hristos, un gînd al umilinţei al smereniei. Doamne ajută-ne.

VA URMA…

~sprelumină~

(duţu)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s